Bebek Beslenmesi sabır taşı ve sütten kesme mucizem :)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esesbade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2013
118
21
68
35
Ankara
slm arkadaşlar.çok korktuğum bir süreci başarılı olarak(maşallah) atlatmış olmanın sevinci içerisindeyim.belki birilerine de yardımım dokunur diye yazıyorum,çünkü ben daha önce yazanlardan öğrendim sağolsunlar.oğlum 22,5 aylık ve ıkı gun once aniden sutten kesmeye karar verdim.hastaydım ve bes dk ya bır emıyordu vatoz gıbı.can havlıyle yeter artık dedim.ki hiç düşünemıyordum bıle onu nasıl kesecegım dıye ve ıstemıyordum da.duygusal olarak hıc hazır degıldım,etrafımda herkes kes kes demelerıne ragmen kıyamıyordum.kendım de cok zayıflamıstım oğlum da hıcbırsey yemıyordu.sabır taşını aktardan aldım,suya ısladım.göğüs ucuna surdum.bızımkı meme dıye geldı emdi,tükürdü.öbur memeyı ıstedı,onu da emdı suratını burusturdu.aa nolmus memeye dedım,e olmuş,acı olmuş dedım.gitti.bır saat sonra yıne geldı,yıne aynı.uyudu uyandı meme dedı,verdım yıne aynı.sonra gelmedı hıc.gece kıyamadım cok duygusal anlar yasadım,uyku arasında v ereyım,gogusler de boşalır dedım cunku cok şişmişti ve agrıyordu.verdım memeyı dırek kafayı cevırdı,sabaha karsı yıne aynı ( ve bıttı.bu kadarmış.ağlıyor,memeyı ecıyorum.kapatıyor.ustune yatıyor.kucagımdan ınmıyor ıkı gundur.yapışık halde dolaşıyoruz şükür ama meme ıstemıyor.allah yardımcım oldu,uykularımı taşıran mevzu bıtmıştı sonunda.gel helelım benım sıkıntıler başladı.ılk gunun sabahı koca ve agrılı goguslerle uyandım.sagdım ıkısını de.yıne ınternetten okudugum doğal yontemlerı uyguladım.soğuk naneler koydum goguslerıme.gunde ıkı uc kere yenılıyorum.bugun ikinci gün ve dun sagdıgım sutun dortte bırı kadar sut sagdım düşünün.tabı sıvı alımını ve beslenmeyı de azalltım bıraz süt uretımı azalsın dıye.ve sanırım allahın ıznıyle başardım bu durumu.kabusum mutluluğa dönüştü.benım gibi olaya duygusal yaklaşan annler hıc korkmayın darısı sızın başınıza,rabbım kolaylık versın ınsallah.sütlerimiz helali hoş olsun yavrularımıza.sağlıklı,hayırlı ve de mutlu cocuklar olsun ınsallah.
 
Yazınızı umutla okudum. 24 aylık bir kız çocuğu annesiyim ben de. Artık memeden kesmek istiyorum fakat çok düşkün olduğu için hem endişeliyim hem de umutsuz. Sabır tasindan ben de edindim. Ancak onun sabır taşı olduğuna emin degilim. Netten bakinca çöl gülü diye bir taşa benziyor diğer adı sabır taşı yazıyor. Kat kat açık kahve rengi bir taş. Sizin kullandığınızda öyle miydi? Cevaplarsaniz çok makbule geçer :) :)
 
cnm koyu kahverengi bi taş bendeki.aktardan aldım.sen ıstersen başka bi aktardan daha al emin ol iyice.memeden kesme konusunda da hiç korkma,benim uykularım kaçıyordu düşündükçe emin ol.önümde koca bir dağdı benim için aşılması gereken.allah yardım ediyor inan ki.allah yardımcın olsun.sonucu yazarsan sevinirim bakalım sende nasıl olacak :)
 
Ilk fırsatta deneyip size haber vereceğim. Allah hepimizin Yardımcısı olsun. Desteğiniz için çok teşekkür ederim :)
 
Benimki sadece memede uyuyor
başka bir uyuma şekli bilmiyor
gerçi daha küçük 9 aylık daha
ama bu gidişle 5 yıl emzircem galiba
 
kızım 25 aylık memeye okadar bagımlı ki anlatamam yani nerden baslıcam bilmiyorum geceleri resmen sabaha kadar agzında uyuyor misafirlikte gezmeye gittiğimde heryerde üstümde ve yara bandı denedım cıkarttı salca sürdüm yıka dedi yani inanmadı yani cok ıyı bı yöntem lazım lütfen bana yardımcı olun suan annemlerde kalıyorum ve avımde degılım annem hıc kıyamıyo kesme onu daha kucuk ıcsın kızım dıyor ama artık 2 yasında oldu ve benı cok zayıflattı heleki kendisi sabaha kadar meme içtiği için kavaltı bile etmiyor yemek yapıyorum 2 kasık yıyor sonra yemegı bırakıp memeye saldırıyor yanı ne yapıcagımı bılmıyorum gecelerı asırı ıcıyor yanı bu sabır tası ıse yarar mı bılmıyorum lutfen bana bı akıl verın
 
 
kızım 25 aylık memeye okadar bagımlı ki anlatamam yani nerden baslıcam bilmiyorum geceleri resmen sabaha kadar agzında uyuyor misafirlikte gezmeye gittiğimde heryerde üstümde ve yara bandı denedım cıkarttı salca sürdüm yıka dedi yani inanmadı yani cok ıyı bı yöntem lazım lütfen bana yardımcı olun suan annemlerde kalıyorum ve avımde degılım annem hıc kıyamıyo kesme onu daha kucuk ıcsın kızım dıyor ama artık 2 yasında oldu ve benı cok zayıflattı heleki kendisi sabaha kadar meme içtiği için kavaltı bile etmiyor yemek yapıyorum 2 kasık yıyor sonra yemegı bırakıp memeye saldırıyor yanı ne yapıcagımı bılmıyorum gecelerı asırı ıcıyor yanı bu sabır tası ıse yarar mı bılmıyorum lutfen bana bı akıl verın
 
ama benimkı asırı bagımlı bak sabahtan berı daha kavaltı bıle etmedı yanı meme ıcıyo hep mesela oyuncak cıkartıyorum önüne oynuyo en fazla 15 dakk oynayıp anne meme diyo bu sabır tası işe yaramı yanı gecelerı cok zor oluyo ne yapmam lazım
 
her bebekte işe yarar mı bilmiyorum tabi ki.ama kokusu ve tadı nedeniyle istemiyor bebekler.uzmanlar bu yöntemin yanlış olduğunu söylüyor ama anne çaresi kalınca her yolu deniyor malumunuz.benim oğlum da aşırı düşkündü,hatta öyle ki artık iki memeyi birden açıyordu,birini emerken diğeri ile oynuyordu sıpa :) inşallah başarılı olur sonuçlarınız.
 
Merhabalar,
biz de uzun arastırmalar sonucu sutu bıraktık
uc gun ayrı kalın dıyenler oldu sabır tası dıyenler oldu,salca vs.
oglum 18 aylık ve sırke denedım
tabı hemen kafasını cevırdı ıstemedı ama 10 dk sonrasında sınırler aglamalar,hırcınlık huysuzluk
bgn 5. gun evet ıstemıo meme ama cok huysuz benleyken ve yapısık ıkız gıbıyız.
 
Merhaba koni açılalı baya olmuş ama belki cevap yazan olur diye sormak istedim. Benim oğlum 22 aylık emmeye cok düşkün 1 haftadir gündüz emzirmiyorum direniyorum ama uyumaya memeyle alıştığı için uyuturken mecbur emziriyorum. Bu sabır taşını duydum denemeyi düşünüyorum geceleri uyutmak zor olacak belki ama umarim faydasını görürüm ramazan gelmeden bıraksa keşke diyorum
 
aynı ben oğlum 6 martda 2 yaşına girecek ve ben bu hafta memeden kesmek istiyorum nasıl yapıcam gündüzü mü kessem önce sabır taşı mı alsam göğsüm dolarsa çok acırsa stresi..ayrı mı yatırsam kafamda deli sorular :))
 
İyi günler hanımlar....
Kızım 26.ncı ayını doldurdu
Salgın var diye bu kadar emzirdim, yeterli dedim ve bu sabır taşını denemek istedim. 2.nci günümüz ama hiç işe yaramıyor
Acı acı emip memeyi temizleyip devam ediyor. Meme acı diyor, kıyamıyorum. Her defasında da aynı kokuyu tadı tattırmak ona zulüm ediyormuşum hissi veriyor. Pes ettim!
 
Her emzirmede tekrar tekrar sürdünüz mü bir sefer sürmek gün icinde yetti mi benim kızım da 23 aylik ama bağımlı gibi birakalim dedik aci Urfa salçası bile sürdüm dudakları kizardi sisti yine emdi de emdi sonra aci diye ağlamalar gündüz unuttu gibi ama birseye sinirlendi mi o meme agzina değmeden sakinlesemiyo bir ağlama ki işkence görüyor gibi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…