Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Aşısı

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

arydsm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2014
412
251
103
Tv de haber bültenlerinde denk geldim. Açıkcası çok umutlandım. Deneyimleyen var mıdır gerçi yeni bir uygulamaymış. Yoksa reklamdan ibaret midir sadece bilemedim.

'' ABD ordusunun kopmuş organların yenilenmesinde kullandığı, dünyada 8 yıldır saç dökülmelerine ve kelliğe çözüm sunan FDA onaylı saç aşısı yöntemi artık Türkiye’de de uygulanıyor. Dr. Mehmet Faruk Yavuz, ilk kez 1999 yılında Harvard Üniversitesi Profesörü Alan Spiewack tarafından yara ve yanık onarımı için kullanılan, ardından da saç tedavisi amaçlı da yararlanılmaya başlanan bu formül için şunları söylüyor:SAÇ DÖKÜLMESİNİN 20 NEDENİTEK SEFERLİK BİR UYGULAMA“Saç aşısı, hücreler arası bağlantıyı sağlayan ektraselüler matriksin özel bir formu. Bu materyal, kök hücrenin modelleme yöntemiyle yeniden taze doku üreterek iyileştirme özelliğini tetikliyor. En önemli özelliğiyse tek seferlik bir uygulama olması. Yapılan araştırmalar, saç aşısının yaş ve cinsiyet gözetmeksizin etkili olduğunu gözler önüne seriyor. Yöntem, saçkıran ve lupustan kaynaklanan dökülmeler gibi tedavisi zor olan hatta bazen hiç olmayan hastalıklarda da umut oluyor.”KELLİK NEYİN HABERCİSİ?YIPRANAN SAÇLARA, SAÇ VE SAKALA DA YARIYORKadınlarda saç dökülmesinin olağan bir durum olarak görülmediğini belirten Dr. Mehmet Faruk Yavuz, kadınların az bölümü saç ekimine uygun olduğu için saç aşısının kadınlar için umut veren bir tedavi olduğuna dikkat çekiyor. Saç aşısı, kadınlarda her türlü saç dökülmesinde kullanılabiliyor. Boya, fön gibi işlemlere maruz kalan, incelen, hacmini kaybeden saçlar için koruyucu olan saç aşısı; kaş ve sakal sorunu yaşayanlarda da etkili sonuçlar veriyor.''

Haberi ben de farklı günlerde, farklı haber bültenlerinde izledim. Saç Aşısı değil de, Kellik Aşısı olarak tanıtıldı. Zira asıl amaç saç olmayan yerlerde de saç çıkartmak. Tek seans olarak yapılan bu işlemin maliyeti konusunda ne yazık ki bir bilgi edinemedik. Üç ay sonunda sonuç alınabildiği söylenen işlemin başarı oranı ise % 90 dökülen saçlar geri geliyor şeklinde.

Konu hakkında bilgisi olan, araştırmış olanlar varsa ve de buradan bizimle paylaşırsa harika olur.

Evet maliyeti önemli. Google'da yazınca sadece bir estetik merkezinde çıkıyor haberlerdeki Dr da o merkezde. Bi de şöyle düşünüyorum eğer böyle bir şey varsa saç ekimine ne gerek var yani saç ekimi tarih olur tek seansta halolacaksa?

Bu saç aşısı nedir gercekten etkili midir ki yaptıran varmıdır acaba foto görsek çok güzel olurdu

Bu saç aşısı nedir gercekten etkili midir ki yaptıran varmıdır acaba foto görsek çok güzel olurdu
Daha yeni olduğu için yaptıran yoktur. Sürekli takip halindeyim. Bu işi yapan klinik i takip ediyorum instagramda falan tanıtımı yapıyorlar ama 3 ayda sonuçlanıyormuş. O kadar umutlandım ki benim çok az bi saçım kaldı tek umudum bu gibi. Ama para tuzağı olmasından korkuyorum.

Bu arada başka forum sitelerinde okudum. Fiyatı telefonda pek söylemek İstememişler ama 5000tl civarı rakamdan bahsetmişler.

Kesın çözüm olacagını bılsem bir seferlik insan bırıktırır gider yaptırır ama kesin mi işte sorun burada

Kesın çözüm olacagını bılsem bir seferlik insan bırıktırır gider yaptırır ama kesin mi işte sorun burada
Malesef yaptıran birileri yorum yapana kadar bunu öğrenemeyeceğiz. Bekleyip görürüz inşallah.

Henüz deneyen birilerine ulaşamadım. Ücret konusu da halihazırda muğlak. Burada 5000 TL'den bahsedilmiş. Bu rakam ne kadar doğru bilemiyorum fakat aşağı yukarı rakamın o civarda olduğunu tahmin ediyordum. Hatta belki onun biraz üzerinde olması dahi mümkün diye düşünüyorum. En nihayetinde tek seans ve sonuçlar üç ay içinde etkisini gösteriyor. Saç ekimi bile belki tarihe karışacak. O halde bu meblağı ödemeye değer. Ben ablam için araştırıyorum. saçını çok sık boyadığı için saç dökülmesi çok fazla. Dökülme yoğun olmasa dahi yaş ilerledikçe de saç telleri incelip, ciddi oranda hacim kaybı oluyor. Kolay şekil almıyor vs. Yani aslında birden fazla sorunu çözmeyi hedefliyor.

Özetle bu yöntem bilimsel olduğu için ve kök hücreler devrede olduğu için bana diğer yöntemlere göre çok daha güvenilir geliyor.

Hanımlar, dört bir yandan araştırmayı sürdürüp bilgilerimizi buradan paylaşalım.

konu hakkında bir gelişme varmı acaba, araştıran arkadaşlardan haber bekliyoruz......

merhabalar ,
Ben 3 ay önce yaptırdım . Saçlarımın dökülmesi azaldı rengi koyulaştı ve kısmende acıklıklarda fark var ama henuz kapanmadı hala çok ıyı durumda değil.
Bu yaptırdığım tek tedavıde degıl bunun yanında kıllı derı kok hucre tedavısı yaptırdım. Fıbrocell dıye konu başlığı açmıştım .Orada ayrıntıları yazdım.

Anladım .çaresi yok o zaman. Ne yapacağız bu dökülen saçlarla bilmiyorum çok mutsuzum

saç aşısı acell matrix adı gerçek ismidir orjinal olması gereklidir amerika dışına çıkması yasaktır ancak doktorlar amerikadan izin alıp getire bilir.
yapıla uygulamalarda bayanlarda diffüz saç dökülmesinde etkili sonuçları vardır 20mg lık tüplerde olur
iki haberde etik değil şirketin reklamı abartılı derneğinki ise eksik kişiseluygulatanlar gerçek orjinal acell olduğunu sanmıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
bayanlarda sipilakton ve progsteran içeren losyonlar iyi piyasada bulmanız çok zor ahmet nezihi pekcan eczacı ve hemopat kendinden rica ederseniz yapıyor ayrıca prp iyi bir besin yapılmalı biotin çinko ferritin d vitamını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…