Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç dökülmesi - Kına

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Hangi yaglari kullandin canim bakim icin ve nasil kullandin ? Hint kinasi mi yaktin ?
Sakın hint kınası yakma saçları döküyor normal el kınası yaktım içine zeytinyağı,çörek otu yağı koydum birde ceviz ve defne yapraklarının ve karanfili kaynattım o su ile yoğurdum

Arkadaslar merhaba, saclarim cok dokuluyor. Kina yakmak cok iyi geliyor dediler. Aranizda yakan var mi ?
Ülkemizde satılan kınaları sakın kullanma daha çok dökülür. Burada satılan kınalara kına demeye bin şahit ister. Kına ithalatçıları kınanın içine türlü türlü bitkiler ve çok tehlikeli insan sağlığına zararlı madeni tuzlar karıştırıyorlar. Gerçek kına Lawsonia inermiş kınanın gerçek adı bu ad kınanın içindeki boyar maddeden gelmektedir. En iyi kalite kınanın lawsonia inermis derecesi %3.8 olmalıdır. Türkiye satılan kınalardaki oran %1 bile değildir. Kına diye satılan ürünler içinde incir kabuğu, ceviz kabuğu, sumak, palmiye vs vs.. yapraklarının karışımından ve yeşil renk versin diye yine kimyasal bir madde kullanılmaktadır. İçine çok az henna(kına) karıştırılarak piyasa sürülmektedir. Ha tabii daha çabuk renk versin diye konulan kanserojen madeni tuzları unutmayalım. Bitki yapraklarından bir şey olmaz demeyin. Ceviz, incir ve palmiye yaprakları çok fazla alerjene sahiptir. Bazı bünyelerde iğrenç tepkiler vermektedir. Türkiye'de satılan kına adı altında satılan kınalar dye release (boyar madde salınımı) yapmazlar çünkü kına değiller. Sakın glory, eagle, camel, develi marka olarak doğal hint kınasıdır diye satılan kınaları da almayın. Eagle marka kına(kartallı kına) İngiltere'de ve Amerikan sağlık bakanlığı tarafından sağlığa zararlıdır olarak satışı yasaklanmıştır. Bu marka kınaların hiçbiri doğal değiller. Benim kafa derimdeki saçlı kısmı döküp, kafa derimde yaralar çıkardırlar. Bu durumda ne yapacağız? diye sorabilirsiniz. Ben ebay üzerinden tabii paypal'e yaptırım gelmeden önce kendi şahsi kullanımım için Hindistan'dan mehendi, İsrail'den fas kınası getirdim. Fakat taşıma ücreti kınadan pahalı olarak geliyor. Takii pislik fedex hızlı kargo üzerinden gelene kadar kozmetik damgası adı altında resmi rüşvet istediler. Geçenlerde tekrar sipariş verdim. Şimdi de ithalatçıyı korumak adı altında gümrük kanunun 10. maddesine göre bitki, sporcu gıdasıdır diyerek ithali yasaktır/iade (ki yalan acaba kime verecek kaydı yapan gümrük memuru) diyerek "red" ettiler. Anlayacağım arkadaşım artık bende saçıma kına yakamayacağım kuaföre gidip doğal boya kullanacağım ki bana o bile alerji yapıyor. Sana da sakın ama sakın ülkemiz sınırları içinde satılan kınalardan kullanma saçlarını ilk önce güzel yapar sonra kafa derinde içindeki maddelerden bir süre sonra yaralar çıkmaya başlar. Yurtdışından Fas, Hindistan, Umman, Dubai gibi yerlerden gelecek tanıdığınız varsa rica edin getirebildikleri kadar kına getirsinler. Yalnız dikkat etsinler body art quality (vücut sanatı kalitesinde) olanlardan alsınlar. Arabistan dan da sakın getirmeyin. Onlarında kınası bizimkiler gibi. Ülkemizde tonlarca kına satılmaktadır. Tüketici gerçekte ne satın aldığını bilmemektedir. Hatta satıcılar bile bilmiyor. Lütfen duyarlı olalım sağlığımız her şeyden değerlidir.

Bu arada lawsonia derecesi olacaktı yanlış olmuş. Ve ayrıca Umman kınası o kadar değerlidir ki. İthalatı yapılmaz. Muson yağmurlarını iyi almış ve sıcak iklim kınalarının lawsonia değerleri çok iyi kalitedir.

Peki Nasıl temin edeceğiz
Yurtdışından şu an getiremiyoruz. Paypalı kapattılar. Zaten bu olay ithalatçıyı korumak için yapılan bir eylemdi. Yurtdışında tanıdığın varsa tanıdık yardımı ile temin edebilirsin. Amerika'da veya herhandi bir Avrupa ülkesinde tanıdığın varsa testli sertifikalı ürün satıyorlar.) , hennacaravan gibi sitelerden sipariş verir. Türkiye'ye ziyarete geldiğinde getirebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı kinalar kotuydu aldigim simdi az cok anliyorum gayet basarili 9 aydir kullaniyorum sorun yasamadim yurtdisindan aldigim kinalara hic guvenemem

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…