Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saç dökülmesi..

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

mynameisarya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
18
8
1
31
arkadaşlar d vitamini eksikliği saç dökülmesi yapar mı benim çok düşük çıktı ve aşırı saçım dökülüyor bu yüzden saçı dökülüp sonradan ilaçla saç dökülmesi duran var mı lütfen çok zor durumdayım artık kafayı yicem doktor d vitamini saç dökülmesi yapmaz dedi ama yaptıgını söyleyende var bu sorunu yaşayanlar yardımınızı bekliyorum

Son düzenleme:
D vitamini ya da kalsiferol, kandaki kalsiyum seviyelerini korumakla görevlidir.Araştırmacılar vücuttaki pek çok fizyolojik işlemle birlikte D vitamininin saç büyümesinde de etkili olduğunu tespit etmişlerdir.Buna bağlı olarak D vitamini ve saç dökülmesi arasındaki ilişki incelenmiş ve D vitamini eksikliğinin saç dökülmesini tetikleyebileceği sonucuna varılmıştır.
Canım seni cok iyi anlayabiliyorum, yapacağın ilk sey önce moralini yüksek tutman. Ben bi yerden sonra kabullenmistim ve amaan napayim kolum bacagim saglam cok şükür napalim sacim acildiysa demistim:KK45: çünkü bu biraz da kısır döngü. Stres ve üzüntü insanı kanser ediyor kel mi bırakmayacak:olamaz:
O yuzden önce düşünmeyi ve üzülmeyi bir tarafa bırak. Çünkü boyle eline bisey gecmeyecek. Sonra tedavini ol. D vit ni yukselt. Bence kan ve hormonlarinda da sorun olabilir. Bunlara da baktirip tedavini guclendirebilirsin. Mesela ferritin degerin kac? Saclarin dokulmemesi icin en az 60-70 olmasi gerekiyor. Eger bu degerlerden düşükse sınırlar icinde bile olsa degerin dökülme oluyor. Demir takviyesi al.
Bence durum cok vahimse minoksil kullan. Hormonlarinda sorun varsa erkek olanini. Yoksa bayan olanini. En azindan tedavin sonuclanana kadar bir destek olur. Sığır iligi kürü yap. Ben her yagin her saca iyi gelmeyecegini düşünüyorum. Çünkü bazi saclar agir yaglari kaldirmiyor daha cok döküyor. Sigir iligi ve hindistan cevizi yagi bence en guzel kür. Bitkisel sampuan kullan. Hatta kullanabilsen defne veya bittim sabunu en guzeli.
Işin özü d vit. Sac dokulmesi yapar. Ama bununla beraber tüm nedenler de elimine edilmeli. Sıkma canını biraz rahat ol:KK15:

Sen elinden gelen herseyi yap canim once. Ama bazen de herseyi yapmamiza ragmen dökülüyor iste. Sebep önemli burada. Eger erkek tipi dökülme ise yapacak pek bisey kalmiyor. Sadece geciktirme sansi var o da minoksil diane 35 aldacton falan. Ama biz kadinlar erkekler gibi tamamen kel kalmiyoruz:halay: o yuzden cok sikma canini. Saçım olsun istedigin surece bunlardan birini kullanabilirsin. Benim bu yazdiklarim tabiki son care. Yoksa eger vitamin eksikliğinden dökülüyorsa saclarin emin ol dökülme duracak ve yeniden cikacak:anne:

Stres güneşten korumamak zamanı geldiğinde kestirmemek de saçı cansızlaştıran şeyler... Mutlu yaşa, mutlu ol, yeterince bakımını yap zaten güzelleşeceklerdir :)

arkadaşlar d vitamini eksikliği saç dökülmesi yapar mı benim çok düşük çıktı ve aşırı saçım dökülüyor bu yüzden saçı dökülüp sonradan ilaçla saç dökülmesi duran var mı lütfen çok zor durumdayım artık kafayı yicem doktor d vitamini saç dökülmesi yapmaz dedi ama yaptıgını söyleyende var bu sorunu yaşayanlar yardımınızı bekliyorum

Saç dökülmesi yapar. Bende de yapmıştı, d vitaminini kullan. Bol bol güneşe de çık. Demir ve b12 eksikliği de yapar. bunları da eksikse ilaç takviyesi almalısın. Bunların dışında önerebileceğim benim kullandığım Solgar'ın 5000mch Biotin hapı var. Kendine uygun güzel bir şampuan da kullanırsan saç dökülmen ciddi anlamda durur. 3 ayın sonunda minik saçlarını görebilirsin. :)

Saç dökülmesi yapar. Bende de yapmıştı, d vitaminini kullan. Bol bol güneşe de çık. Demir ve b12 eksikliği de yapar. bunları da eksikse ilaç takviyesi almalısın. Bunların dışında önerebileceğim benim kullandığım Solgar'ın 5000mch Biotin hapı var. Kendine uygun güzel bir şampuan da kullanırsan saç dökülmen ciddi anlamda durur. 3 ayın sonunda minik saçlarını görebilirsin. :)
Günde kaç tel dökülüyor sizin acaba sağlıklı bir insanda oryalama kaç olmalı internette ki yafilan rakamlar bence abarti

Evet saç dökülmesi yapar. Dr unuz ampül verdi mı? Onu kullanın yoksa eczaneden d vitamini ampulu alabilirsin.
Bide ek olarak şampuanına sarımsak rendele o şekilde yokan. Durulamada da sirkeli suyla durulan. Koku kalmıyor kremde kullanabilirsin. Ben iki haftadır uyguluyorum saçlarımda inanılmaz değişimler var diyebilirim:) hem daha yumuşak hem daha az elektrikleniyor hem dökülmesi de azaldı yavaş yavaş.

Sizin günde kaç tel dökülüyor acaba bende ki sorun dermatit mis ondan olmuş d vitamini kullandım ama yinede dokuluyo

Sizin günde kaç tel dökülüyor acaba bende ki sorun dermatit mis ondan olmuş d vitamini kullandım ama yinede dokuluyo

Benim çok dökülmeye başladı bu aralar dün gittim ki yine d vitamini ve demir eksikliği çıkmış. Yeniden kullanmaya başladım. Şuan avuç avuç dökülüyor, normalde de duştan sonra taradığımda tarakta baya saç kalıyor 100 tel normal deniyor aslında çok fazla sayılmaz bu rakam. Sizin dediğiniz egzama. Daha önce başıma gelmedi ama şimdi siz deyince burada buldum. Bir inceleyin isterseniz: https://www.kadinlarkulubu.com/foru...um-bu-dertten-muzdarip-olanlar-dikkat.419973/

Benim çok dökülmeye başladı bu aralar dün gittim ki yine d vitamini ve demir eksikliği çıkmış. Yeniden kullanmaya başladım. Şuan avuç avuç dökülüyor, normalde de duştan sonra taradığımda tarakta baya saç kalıyor 100 tel normal deniyor aslında çok fazla sayılmaz bu rakam. Sizin dediğiniz egzama. Daha önce başıma gelmedi ama şimdi siz deyince burada buldum. Bir inceleyin isterseniz: https://www.kadinlarkulubu.com/foru...um-bu-dertten-muzdarip-olanlar-dikkat.419973/

Belucha Kozmetik Fitoterapi doğal kozmetik ürünlerini tavsiye ederim. Ginseng şampuan ve 35 çeşit bitkisel ekstreler ile yapılan saç yağı inanılmaz sonuç veriyor. CNR Expo Sağlık Fuarına ve Merkezefendi Tıp festivaline katılan şeffaf bir firma , sattıkları ürünlerin arkasındalar . Saç dökülmesi problemlerine karşı etkili,yeni saçların çıkmasını teşvik eden ve saç kalitesini arttıran saç beyazlamasını durduran ,kafaderisi bakımı yapan ve kafa derisi damarların kan dolaşımı sirkulasonunu dengelediği için baş ağrılarına bile etkili olan inanılmaz ürünler var.

Belucha Kozmetik Fitoterapi doğal kozmetik ürünlerini tavsiye ederim. Ginseng şampuan ve 35 çeşit bitkisel ekstreler ile yapılan saç yağı inanılmaz sonuç veriyor. CNR Expo Sağlık Fuarına ve Merkezefendi Tıp festivaline katılan şeffaf bir firma , sattıkları ürünlerin arkasındalar . Saç dökülmesi problemlerine karşı etkili,yeni saçların çıkmasını teşvik eden ve saç kalitesini arttıran saç beyazlamasını durduran ,kafaderisi bakımı yapan ve kafa derisi damarların kan dolaşımı sirkulasonunu dengelediği için baş ağrılarına bile etkili olan inanılmaz ürünler var

Back
X