• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saç gürleştirmek için karanfil kürü

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

ela gozlum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
246
47
118
Kızlar saçları yüzde yüz gürleştiren, dökülmeyi durduran karanfil kürünü uygulayıp da saçları gürleşen var mı aramızda? Eğer varsa paylaşabilir mi? Bir de bu kürü kuru saçlar da uygulayabilir mi?

Ben bir süre kullanmıştım, dökülmeyi gerçekten geçiriyor ama çabuk yağlandırdığı için kullanmayı bıraktım. Saçın kuru olduğu için aşırı yağlanma yapmaz sanırım :)

Ben bir süre kullanmıştım, dökülmeyi gerçekten geçiriyor ama çabuk yağlandırdığı için kullanmayı bıraktım. Saçın kuru olduğu için aşırı yağlanma yapmaz sanırım :)
o zaman ben de kullanayım sağol canım zaten yağlansın istiyorum ben de :)

canım peki sen saçına bu karanfili kaynatıp demledikten sonra masaj yapıp 1 saat bekledikten sonra yıkadın mı yoksa yıkamadın mı? yıkamasam bi zararı olur mu acaba? ve haftada kaç defa yaptın, istediğim zaman yapabilir miyim yoksa hergün mü yapmam gerek?

yanlış hatırlamııyorsam 1 litre suya biraz fazlaca karanfil koyup karanlık yerde bekletiyorsun bir gece ve fısfıslı bir şişeye koyup suyunu hergün sıkıyorsun saçlarına yıkamana gerek yok ben yapmıştım bu uygulamayı ama eşim işe yaramaz bişi sanıp atmış bidaha kısmet olmaya yapmaya ama yine alıp denicem

benim yaptığım bir bardak suya kaynayınca 7-8 tane karanfil atarak bir süre de öyle kaynayıp soğuyunca saç diplerine sürme şeklindeydi. durulama yok. zor yanı her gün taze hazırlanacak. biraz elinde yapış yapış his bırakıyor o yüzden saç köklerini yoracağını düşündürmüştü bana. çünkü zayıf kökü olanlar saça masaj yaparken çıkıp geliyor öyle zor hareket ettirdiğinde. tarif bir hafta boyunca her gün, sonrasında bir ay boyunca haftada bir, arkasından 15 günde bir şeklindeydi. beş gün uyguladım 6. günü unutunca devam etmedim. saç köklerinize güvenebiliyorsanız denenebilir en azından saç çok güzel kokuyor fakat saçın kendisine sürmeyin derim, hafiften kurutuyor. bu tarifle yağlanma gibi bir problem olacağını da sanmıyorum. her seferinde taze hazırlandığından karanfilin yağını salacak zamanı olmuyor. hiç olmadı o kaynarken eviniz çok güzel kokar ondan memnun kalırsınız:D

Ben 1lt suya 1 avuç karanfil atıp 24 saat boyunca güneş almayan bir yerde bekletiyordum, sonra onu fısfıs şişelere doldurup,1 er gece arayla saç diplerime sıkıp yastıklı fırçayla tarıyordum sadece. Bu arada 24 saatin sonunda karanfilleri içinden alıp atıyoruz. İbrahim Saraçoglunun kitabından almıştım tarifimi yanılmıyorsam..

teşekkürler kızlar :) ben de haftada 4 defa yapıyorum hergün yaparsam yağlı bi his bırakıyor çünkü şöyle yapıyorum 15 tane karanfili 1 bardak suya atıp 10 dk kadar kaynatıyorum soğuduktan sonra sprey şişesine döküp saçımın her yerine eşit dağıtıp masaj yapıyorum. haftada 4 defa yeterli mi? bazı kaynaklarda öyle yazıyordu, kaynatarak aynı çay gibi yapılıyormuş o zaman daha da etkili oluyormuş

Kızlar birde gürleştirmek için her sabah kahvaltıda 1 tatlı kaşıgı çörek otu tüketmeyi duymuştum belki işinize yarar :) ne yaglanma ne de bi işlem gerektirmiyo sonucta.

lavanta kürü nasıl oluyor canım aynı bu karanfil gibi sonuçlar veriyor mu kokusu da çok hoş olur onun :)
benim saclarım cok dokuluyor bu yuzden bi arastırma yapmıştım Dr.İbrahimSaracoğlunun kürünü buldum. 3 bardak klorsuz suyu kaynatıosunuz kaynayınca 1 tatlı kasıgı lavantayı koyup 5 dk demliyosunuz temiz saca yarım saat etki ettiriyosunuz.sadece suyla duruluyosunuz ben durulamıyorum kokusu da kalıyo şimdilik sanki azaldı ama devam ettirmem lazım tabiki. :) anlatabildiysem ne mutlu :)

benim saclarım cok dokuluyor bu yuzden bi arastırma yapmıştım Dr.İbrahimSaracoğlunun kürünü buldum. 3 bardak klorsuz suyu kaynatıosunuz kaynayınca 1 tatlı kasıgı lavantayı koyup 5 dk demliyosunuz temiz saca yarım saat etki ettiriyosunuz.sadece suyla duruluyosunuz ben durulamıyorum kokusu da kalıyo şimdilik sanki azaldı ama devam ettirmem lazım tabiki. :) anlatabildiysem ne mutlu :)
bu lavanta da aklıma yattı benim uygulaması da gayet kolaymış ama karanfilden bi sonuç alamazsam lavantayı denerim 2-3 ay kullanayım bakalım ne olacak sen de hiç bırakmadan devam et bence çünkü anca o zaman olumlu bi sonuç alabiliyorsun :) çok teşekkür ederim :*

bu lavanta da aklıma yattı benim uygulaması da gayet kolaymış ama karanfilden bi sonuç alamazsam lavantayı denerim 2-3 ay kullanayım bakalım ne olacak sen de hiç bırakmadan devam et bence çünkü anca o zaman olumlu bi sonuç alabiliyorsun :) çok teşekkür ederim :*
aynen daha 1 hafta oldu bakalım bu arada haftada 2 kere uygulayabiliyorsun aklında olsun :) Rica ederim canım :)

aynen daha 1 hafta oldu bakalım bu arada haftada 2 kere uygulayabiliyorsun aklında olsun :) Rica ederim canım :)
bu daha iyiymiş o zaman :) ben karanfili haftada 4 defa yapıyorum biraz uğraştırıyor lavantayı uygulaması daha kolaymış saçımı her yıkadığımda yaparım ama bi ümit işte karanfil inşallah işe yarar :)

Back
X