Saç Rengi ve Saç Boyama saç rengim için yardım rica ediyorum

turamit

Guru
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2010
1.595
21
358
İstanbul
hanımlar merhaba,

saçım ince telli. düze yakın. az. doğal saç rengim çok koyu kestane. yaşım 29 olmasına rağmen 15senedir bolca beyazım var. eskiden kuaförde her rengi denemişliğim var. 6-7 senedir doğal rengim ya da bir ton açık-koyu oynamaların en yakışan olduğunu düşünüyorum. kuaföre gitmekten bıktığım için saçlarımı evde siyaha boyadım yıllarca. siyahı emmişti resmen saçlarım. kuaföre gidip açıcı ile koyu kestaneye döndüm. sonra evde gene lorealin çikolata kahve boyadım ama siyaha dönük oldu.kuafördeki açıcı da boşa gitti. bir kaç ay sonra gene kuaföre gittim renk akıtıcı birşeyler sürdüler. zaten çok dökülen ince saçlarım iyice keçe gibi oldu o dönem. bir daha kuaföre boyatmak istemiyorum. garnier nutirisse 3 no koyu kestane sürdüm üst üste. sonra rengi kendi kendime açabilmek için 3 aydır ayda 1 loreal excellence 5 açık kestane kullanıyorum. saç diplerim beyaz olduğundan dipler açık bakır gibi oluyor yıkandıkça. ama koyu kestane olan yerler hiç açılmıyor. 2 sene dişimi sıkayım ayda bir açık kestane boyayım zamanla oturur dedim ama 3.ayda sıkıldım.

uzunca saçımın durumunu anlattım. aranızda çok bilgili hanımlar var. saçlarımın kestane tonlarında kızıllık içermeyen, gölgede koyu renk ama ışık altında kahve gibi bir renkte olmasını istiyorum. açık renkler boyayınca beyazlarım sırıtıyor. koyu renklerde de iyice koyuluğu emiyor gibi saçım. bana hazır boyalar içinden öneride bulunabilir misiniz?

hanımlar merhaba,

saçım ince telli. düze yakın. az. doğal saç rengim çok koyu kestane. yaşım 29 olmasına rağmen 15senedir bolca beyazım var. eskiden kuaförde her rengi denemişliğim var. 6-7 senedir doğal rengim ya da bir ton açık-koyu oynamaların en yakışan olduğunu düşünüyorum. kuaföre gitmekten bıktığım için saçlarımı evde siyaha boyadım yıllarca. siyahı emmişti resmen saçlarım. kuaföre gidip açıcı ile koyu kestaneye döndüm. sonra evde gene lorealin çikolata kahve boyadım ama siyaha dönük oldu.kuafördeki açıcı da boşa gitti. bir kaç ay sonra gene kuaföre gittim renk akıtıcı birşeyler sürdüler. zaten çok dökülen ince saçlarım iyice keçe gibi oldu o dönem. bir daha kuaföre boyatmak istemiyorum. garnier nutirisse 3 no koyu kestane sürdüm üst üste. sonra rengi kendi kendime açabilmek için 3 aydır ayda 1 loreal excellence 5 açık kestane kullanıyorum. saç diplerim beyaz olduğundan dipler açık bakır gibi oluyor yıkandıkça. ama koyu kestane olan yerler hiç açılmıyor. 2 sene dişimi sıkayım ayda bir açık kestane boyayım zamanla oturur dedim ama 3.ayda sıkıldım.

uzunca saçımın durumunu anlattım. aranızda çok bilgili hanımlar var. saçlarımın kestane tonlarında kızıllık içermeyen, gölgede koyu renk ama ışık altında kahve gibi bir renkte olmasını istiyorum. açık renkler boyayınca beyazlarım sırıtıyor. koyu renklerde de iyice koyuluğu emiyor gibi saçım. bana hazır boyalar içinden öneride bulunabilir misiniz?

ben palette diyorum gerek natural serisi gerekse deluxe bi bakın derim :16:

ben palette diyorum gerek natural serisi gerekse deluxe bi bakın derim :16:

teşekkür ederim. palette bir kere kullanmıştım ama rengi hatırlamıyorum. dipler gene hafif kızılımsı altlar koyu olmuştu. hem beyazlarımı örtecek hem de dipten uca aynı renk olacak siyah olmayan bir renk öneriniz var mı?kaç numara olabilir?

teşekkür ederim. palette bir kere kullanmıştım ama rengi hatırlamıyorum. dipler gene hafif kızılımsı altlar koyu olmuştu. hem beyazlarımı örtecek hem de dipten uca aynı renk olacak siyah olmayan bir renk öneriniz var mı?kaç numara olabilir?

valla yenilenmese kahve tonları çok güzeldi ama yenilendi deluxe serisi kahve seçeneği pek bırakmamışlar bende aradığımı bulamıyorum aslında baktım şimdi kahve tonları bana hoş gelmiyo ya onlardansa koyu kumral daha iyi durur die düşünüyorum yeni seri oladuğu için nette resmini bulamadım palettenin facebook sitesinde var bakarsınız ve natural bölümünede bakın fındık kahvesinin tonu çok güzel bn koyu iistesem onu denerdim onada bi bakın bide 7.0 bal ablam kullanıyo dipler koyu uçlar açık oluyo oda tatlı bi ton :16:

Son düzenleme:
faceden çaldım :D $1.webp $2.webp $3.webp

canım bu renkler bende rurmaz sanırım. dipler beyaz uçlar çok koyu kestane. ne dersin tutar mı?

valla beyazları kapatır kızıl olcanı sanmıyorum uçların renginide açar die düşünüyorum zaten boyaya devam ederseniz renk oturuyo bikaç seferde genede siz bilirsiniz uçlara açıcı falan sürebilirsiniz koyu yerlerine kızıl olcak dolayısıyla ertesi gün karar verdiğiniz boyaya boyayın bence yoluna girer

siz genede bakın kahve tonlarına benim hoşuma gitmiyo sadece yenilenmeden önce harikaydı şimdiki bunlar yani =)

Yapabileceğin en mantıklı şey şuan, saç diplerine, açık olan kısmına saçının uçlarına yakın tonlarda boyayıp, uçlarına hiçbir şekilde koyu renk boya sürmemek. Beyaz sabunla da olabildiğince saç uçlarındaki boyayı akıtmaya çalışmak. Saç uçları kolay açılır aslında, rengi hemen atar ama çok koyu renkler seçmişsin. 1 2 3 4 numaralı boyalardan uzak durmalısıydın bence :) Boyaların üzerindeki yazan numaraların anlamını şöyle açıklayayım bidaha ki sefere daha rahat olur senin için.

1. siyah 2. çok koyu kestane 3. kestane 4. kestane 5. açık kestane 6. koyu kumral 7. orta kumral 8. açık kumraş/koyu sarı 9. sarı diye gidiyor.

Saçlarının dibini bence Casting Crème Gloss 600 KOYU KUMRAL yada 6 KAPRİ KOYU KUMRAL' a boya. Uçlarına da Récital Préférence 6.23 KOYU KUMRALİRİZE DORE yada 7 VİYANA KUMRAL'ı uygularsan belki o aradaki geçişi dengeleyebilirsin. İlk 1 ay zaten bi dengesizlik olur ama sonra boya oturur saçına. 2. boyanda tek istediğin renge boyarsın, bu güzel bi zemin hazırlar. İçinde bakır yada sıcak tonlar değil de natural yada altın yansımalar bulunanları seçtim böylelikle kızıllıklardan birazda olsa kurtulmuş olursun. Umarım işine yarar.

ben çok boya karıştırılmasından yana pek değilim genede dediğim gbi fikirlerimi söyledim bizim uygulama biçimimiz buydu bilmemkaçtane boyayla uğraşmaktansa ama neyse herkez farklı biçimler kullanıyo inş istediğiniz renge biçime kavuşursunuz :16::36:

ben çok boya karıştırılmasından yana pek değilim genede dediğim gbi fikirlerimi söyledim bizim uygulama biçimimiz buydu bilmemkaçtane boyayla uğraşmaktansa ama neyse herkez farklı biçimler kullanıyo inş istediğiniz renge biçime kavuşursunuz :16::36:

Boya karıştırılmayacak zaten, dibe ayrı uçlara farklı boya uygulanıcak. Dipler açık uçlar koyu bir saça başka yapılacak bi çözüm yolu göremiyorum akıtılmadan saç uçları. Doğal saç her zaman daha çabuk boyayı emer hem de saç derisinin ısısından dolayı daha çabuk açılır boya anında, oyüzden uçlara daha açık dibe daha koyu boya yapılması gerekir.

evet saç doğal olsa kolay olurdu ama koyuymuş inş istediğine ulaşır arkadaşımız

hanımlar merhaba,

anladığım kadarıyla sen yine açık kestane tonlarında olmasını istiyorsun saçının ya bir süre saçına işlem yaptırmayıp bakım yapıcaksın sadece ya da sadece saç diplerine boya yapıp dengeliyceksin ama bıktım diyosun bu uzun aşamaları istemiyosan tekrar saçını açtır ve sakın 5 no altında boyalarla boyama siyaha yakın olurlar çünkü yine palette nin açıcılarıyla evde kendinde açabilirsin saçını arkasından boya yaparsın ben kendim açmıştım saçımı senin ki gibi siyaha yakın tondu ama açtım ve küllü renklerde kullanıyorum şuan da

teşekkür ederim tüm ilgilenenlere. şimdi saçlarımı açtırmasam, uçları ve dipleri ayrı boyalara boyamasam... 5. numara açık kestane ile boyamaya devam etsem zamanla uçlarda da renk açılır mı? 2 kere yaptım zaten. işe yaramadı pek. 4-5 kere de oturur mu sizce?

teşekkür ederim tüm ilgilenenlere. şimdi saçlarımı açtırmasam, uçları ve dipleri ayrı boyalara boyamasam... 5. numara açık kestane ile boyamaya devam etsem zamanla uçlarda da renk açılır mı? 2 kere yaptım zaten. işe yaramadı pek. 4-5 kere de oturur mu sizce?

bencede saçını açtırma zaten açmaktan 2 kere işlem görmüş. dipler beyaz olduğundan her boyadığında diplerin açık olacaktır o zamn sana şöyle bi tavsiyede bulunayım 5 numaraya boyarken sadece diplerini boya yani beyazlarının çıktığı yerlere uçlrına boya sürme dip boya yap yani. saçınıda beyaz sabunla yıka akıtacaktır ama tüm boyarsan hep dibin açık ucun koyu olur

Back
X