Börekler sacda pisen yufkadan borek

ikizbalik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
2.351
230
163
Kayinvalideme memleketlerinden gelen yufkalarindan verdi bana. Sacda pismis ancak tasimasi kolay olsun diye hepsi katlanmis. Kuru olduklari icin islatip acilmasi gerekiyormus. Peynirli maydanozlu yapayim diyorum. Tavada cabuk oluyormus da bunu yapan deneyen var mi yardimci plabilecek kimse? Bir de corba yap dedi esim yanina yayla mi domates mi yapsam?

bizim memlekette yufkalar katlanmaz...piştiği gibi üst üste yığılır, istif yapılar....kullanılacağı zamanda ıslatılır...
ama ben katlananı da bulunduğum yerde gördüm...
üç dört kat dürüyorlar...o şekilde kurutuyorlar....ıslatmak için canım yere bir sofra örtüsü ser, büyük bir kaseye su koy, elini bandır suya, üzerine çimkele :) çimkele demek serpiştir demek burda :)
sonrada ıslattığın yufkaları sofra örtüsüne arasına koy üzerini ört yarım saat kadar dursun yumuşacık kalır ve açılır aynen hazır yufka çözülür... umarım anlatabildim :)
yalnız çok sularsan hamurlaşır, az sularsan çözülmez...biraz kararında yapmalısın...
yanına da yayla çorbası çok yakışır..

benim topiğimde mevcut canım,annem her sene 200-300 tane yapar ikimize ve inanılmaz lezzetli oluyor gözlemeside,tepsi böreğide,tava böreğide:34:

bizim memlekette yufkalar katlanmaz...piştiği gibi üst üste yığılır, istif yapılar....kullanılacağı zamanda ıslatılır...
ama ben katlananı da bulunduğum yerde gördüm...
üç dört kat dürüyorlar...o şekilde kurutuyorlar....ıslatmak için canım yere bir sofra örtüsü ser, büyük bir kaseye su koy, elini bandır suya, üzerine çimkele :) çimkele demek serpiştir demek burda :)
sonrada ıslattığın yufkaları sofra örtüsüne arasına koy üzerini ört yarım saat kadar dursun yumuşacık kalır ve açılır aynen hazır yufka çözülür... umarım anlatabildim :)
yalnız çok sularsan hamurlaşır, az sularsan çözülmez...biraz kararında yapmalısın...
yanına da yayla çorbası çok yakışır..

Cok tesekkur ederim :) cimkelemek diye bisey de ogrenmis oldum :) bi de nasil pisirecegim konusunda yardimci olabilir misin :)

benim topiğimde mevcut canım,annem her sene 200-300 tane yapar ikimize ve inanılmaz lezzetli oluyor gözlemeside,tepsi böreğide,tava böreğide:34:

Canim ya ilk senin konuna baktim zaten ama tlfndan zorlaniyorum bisey bulme konusunda forumda onun icin konu actim zaten :) hatta tlfnun ya da mailin olsaydi ordan soracaktim :)

tabiki anlatırım canım nedemek :)
yufkayı ıslatıp açtıktan sonra, normal hazır yufkayla yaptığın her türlü böreği bu yufka ile de yapabilirsin...ben genelde dörde kesip, normal börek yaparken yaptığımız sıvı karışımı hazırlayıp, içine yufkaları bandırıp tepsiye döşüyorum...arasına peynir maydanoz koyuyorum...
normal börek yapar gibi hiç farkı yok....
o karışımı da yazayım...
2 yumurta
bir su bardağı süt
bir çay bardağı sıvı yağ
yarım şişe maden suyu
tuz...
bu karışımı büyükçe bir kasede yap, sonra yufkaları batır içine, tepsiye diz...
arasına ne koyarsan koy farketmez patates olur peynir olur veya kıyma da olur...
sonra kalan yufkaları da döşe, yufkaları bandırıp döşedikten sonra karışım artar biraz...onuda böreğin üzerine güzelce dök..
ben pişirmeden önce kesiyorum ve o karışımı döküyorum ki içine çeksin diye..en son üzerine susam veya çörekotu serpiştir...
pişir..hepsi bukadar çok leziz ve mis gibi kokulu bi börek olur...
analamadığın biyer olursa sor canım çekinme sakın cevaplarım...

sağol canımm,istersen buradan paylaşayım

Pcden girip okudum seninkini ;) cok tesekkur ediyorum

tabiki anlatırım canım nedemek :)
yufkayı ıslatıp açtıktan sonra, normal hazır yufkayla yaptığın her türlü böreği bu yufka ile de yapabilirsin...ben genelde dörde kesip, normal börek yaparken yaptığımız sıvı karışımı hazırlayıp, içine yufkaları bandırıp tepsiye döşüyorum...arasına peynir maydanoz koyuyorum...
normal börek yapar gibi hiç farkı yok....
o karışımı da yazayım...
2 yumurta
bir su bardağı süt
bir çay bardağı sıvı yağ
yarım şişe maden suyu
tuz...
bu karışımı büyükçe bir kasede yap, sonra yufkaları batır içine, tepsiye diz...
arasına ne koyarsan koy farketmez patates olur peynir olur veya kıyma da olur...
sonra kalan yufkaları da döşe, yufkaları bandırıp döşedikten sonra karışım artar biraz...onuda böreğin üzerine güzelce dök..
ben pişirmeden önce kesiyorum ve o karışımı döküyorum ki içine çeksin diye..en son üzerine susam veya çörekotu serpiştir...
pişir..hepsi bukadar çok leziz ve mis gibi kokulu bi börek olur...
analamadığın biyer olursa sor canım çekinme sakın cevaplarım...

Cok tesekkur ederim boyle detayli anlattigin icin :) yapacagim zaman foto cekip yuklerim insallah buraya :)

Back
X