Saçı kendi rengine boyamak(koyu kahverengi) sizde saç dökülmesine sebep oldu mu?

butterflyBabe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2025
2
0
1
28
Herkese merhaba. Sorum bazılarınıza garip gelmiş olabilir ama malesef bu durumu bir süredir yaşadığımı hissediyorum. Saçlarım koyu kahverengi ama yıllarca sarı,kumral röfle yaptırıyordum. Beyazlarım artmaya başlayıp röfle halinde beyazları kapama konusu sorun oluşturunca kendi rengine komple boyattım ve 2 ayda 1 dip boya yaptırmaya başladım. İlk başta saç dökülmem oldu mevsim geçişine ya da farklı renk boya ile karşılaşmasına bağladım. Sonrasında biraz azaldı ama ağustosun başında son dip boya yaptırmamdan itibaren dökülmem yine arttı. 1 aya yakın da saç için takviye vitamin ve bioxcin şampuan kullanıyorum ama pek de faydasını görmedim henüz. Saçım sarıyken elbette açıcı yapılıyordu, saçım yıpranıyor ve kuruyordu ama bu kadar kesinlikle dökülmüyordu ve saçlarım daha gürdü. Chatgpt ye kahverengi boya saçı döker mi diye sorduğumda koyu renk boyanın dökülmeye sebep olabileceğinin bilimsel olarak mümkün olduğunu öğrendim. Bu arada demir düşüklüğüm biraz var ama o zaman da vardı, o zamandan bu zamana bir şey değişmemesine rağmen dökülmem çok oldu. Siz kahverengiye boyayıp böyle bir şey deneyimlediniz mi?

Back