Sacim cok dökülüyor

bebis_asuman

ஐCεήήεT_KôκµLµ&#108
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
1.656
0
116
45
Almanya
Selam kizlar,ya benim sacim cok dökülüyor dogumdan sonra daha cok oldu dökülme,bi fikriniz varmi ne yapmaliyim????kel olcam

Kel kalmazsin merak etme:-) :-) kel kalacak olsam ben kalirdim.Benim saclarimda cok dokuluyordu hemde ne dokulme evin her tarafindan cikiyordu.Bende guatr var o yuzden dokuluyormus.İlaclarimi kullandigimdan beri pek dokulmuyor artik sadece tek tuk isterseniZ sizde bir doktora gidin.

doğumdan sonraki dökülme,bebek 3-4 aylıkken başlar.Bebek en fazla 1 yaşına geldiğinde
dökülmenin durması gerekiyor diye biliyorum.Bu yoğun dökülme(eline topak topak gelir)
ortalama 3 ay felan sürüyor.
ama normalde olan dökülmenin nedeni nedir bilmiyorum.
genelde bayanların saç dökülmesi demir,çinko vs.gibi eksikliklerden yada mevsimsel oluyor.
genetikse yapacağın bişey yok.
şuanda saçlarınla fazla oynama.aklına sürekli gelmesin diye
toplayabilirsin.kan tahlili yaptırabilirsin.belki ilaç takviyesi (demir,çinko,b-12 eksikse)biraz toparlar.
yağlarla sarımsaklarla yapılan saç bakımlarını bilmiyorum ama
bazı saçlara onlar iyi gelmiyor.daha çok döküyor.

aynı dertten ben de müzdariptim.müzdaripdim diyorum çok şükür geçti.doğumdan 5,ay sonra başladı ve avuç avuç dökülüyordu.saç dökülmesine karşı şampuan vs.kullandım ama pek işe yaramadı .hormonal doğumdan sonra bazı bayanlar böyle sorunlar yaşıyor malesef.şimdi dökülenler çıkıyor ve ne kadar çok döküldünü şimdi daha .y. görebiliyorum.bildiğin çim adam modundayım.yapacak bişey yok beklemekten başka.ha bir de kansızlığın,çinko eksiliğin yada başka bi rahatsızlığın yoksa..

Önce dahiliye muayenesi...
Demir eksikliği anemisi
Hipotiroidi
ilk akla gelenler

Saç dökülmesi ilk bulgu olabilir.
Eğer bunlardan biriyse kısa zamanda kontrol altına alınır. Diğer sorunlar çıkmadan çözmüş olursun..
Sorun bunlardan kaynaklanmıyorsa dermatolojiye başvurursun

Tsk ederim hepinize ben dogum yapalim 2,5 yil oldu ama genede gecmedi doktorada gitdim hersey normal bi sorun cikmadi ama ben gene bi kontroll oluyum

benim de çok dökülüyordu bi ara. mecit efendinin sarımsaklı şampuanını kullandım.şampuanımın içine de çam terabentin esansı kattım.baya azaldı dökülmem

Back
X