• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçımda çok kötü bir koku var,yardım!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Astronomer

fragile cosmos
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
335
1
116
Ankara
merhaba kızlar,
benim saç derim çok yağlı. her gün saçlarımı yıkıyorum mecburen. bu aralar kafamda çok kötü, ekşi bir koku oluşmaya başlıyor bir gün içerisinde ve bundan kurtulmak için yine saçımı şampuanla yıkamam gerekiyor her gün,bu döngüyü nasıl kırıcam ben nasıl kurtulucam bu kokudan? eskiden yoktu yeni yeni başladı :( sebumları mı azdırdık naptık bilmiyorum ki :( bildiğiniz bi yol var mı bundan kurtulmak için??:14:

merhaba kızlar,
benim saç derim çok yağlı. her gün saçlarımı yıkıyorum mecburen. bu aralar kafamda çok kötü, ekşi bir koku oluşmaya başlıyor bir gün içerisinde ve bundan kurtulmak için yine saçımı şampuanla yıkamam gerekiyor her gün,bu döngüyü nasıl kırıcam ben nasıl kurtulucam bu kokudan? eskiden yoktu yeni yeni başladı :( sebumları mı azdırdık naptık bilmiyorum ki :( bildiğiniz bi yol var mı bundan kurtulmak için??:14:

bence bir doktora görün canım.

bencede bir doktora git. onun haricinde yağ dengeleyici şampuanlara yönelebilirsin. ve benimde bir aralar saçlarım fazla yağlanmaya başlamıştı. önlemek adına yağlar katmaya başladım şampuanın içine. çam terebentin yağı, badem yağı, kayısı buğday böğürtlen aklına ne gelirse birde birkaç kaşık bal karıştırdım şampuanın içine o şekilde kullandığımda saçlarım gerçekten daha geç yağlanmaya başlamıştı. şu sıralar kış olduğu için pek yağlanma yaşamıyorum. ama koku için birşey söyleyemiycem doktora gitmekte fayda var canım.

ya bu yıllar önce de bir kere daha olmuştu.. ama o kadar sık oluşmuyodu.. bu her gün her gün oluyo artık.. doktora da gitmemiştim kendi kendine geçti.. ama bu sefer biraz vahim sanırım :14: yağ dengeleyici şampuandan kastın nedir canım? var mı verebileceğn bi marka?

gecmis olsun canim, doktora gitmeni tavsiye ediyorum,
saclarina sirke sürüp biraz beklettikten sonra yikayabilirsin. sirke saclara cok iyi gelir

gecmis olsun canim, doktora gitmeni tavsiye ediyorum,
saclarina sirke sürüp biraz beklettikten sonra yikayabilirsin. sirke saclara cok iyi gelir

canım elma sirkesi mi süreyim? ne kadar bekletiyim? bi de bunun kokusu saça işlemez dimi:26: eğer bu sirke ile de düzelmesse bu yağlanma problemi, o zaman doktora gitmek zorunda kalıcam :43:

canım elma sirkesi mi süreyim? ne kadar bekletiyim? bi de bunun kokusu saça işlemez dimi:26: eğer bu sirke ile de düzelmesse bu yağlanma problemi, o zaman doktora gitmek zorunda kalıcam :43:

doktora zaten imkan buldugun bir arada mutlaka bir git, evet canim elma sirkesi..istersen cok az su ile karistirabilirsin. bir saat deneyebilirsin, sonra yikarsin. yok sorun olmaz, zaten topiclerde okudugum kadariyla bunu saci yikadiktan sonra durulama suyu olarak kullanan bile varmis...
hayirli sifalar dilerim :34:

doktora zaten imkan buldugun bir arada mutlaka bir git, evet canim elma sirkesi..istersen cok az su ile karistirabilirsin. bir saat deneyebilirsin, sonra yikarsin. yok sorun olmaz, zaten topiclerde okudugum kadariyla bunu saci yikadiktan sonra durulama suyu olarak kullanan bile varmis...
hayirli sifalar dilerim :34:

saolasın canım benim :16:

merhaba kızlar,

mayalı sütten olabilir mi acaba ?;)

guloya hayatım; bugün saçıma bakım yaptıktan sonra elma sirkesi denicem saçımı yıkadıktan sonra. annem bugün dedi sirkeli suyla yıkanmak veya içmek nazardan ve büyüden korurmuş. peygamberimiz de hep sirke içermiş. o da yapmışsa kesin şifa vardır yani bi bildiği vardır muhakkak :16: hadi bakalım şifa olur inşallah :46:

Son düzenleme:
guloya hayatım; bugün saçıma bakım yaptıktan sonra elma sirkesi denicem saçımı yıkadıktan sonra. annem bugün dedi sirkeli suyla yıkanmak veya içmek nazardan ve büyüden korurmuş. peygamberimiz de hep sirke içermiş. o da yapmışsa kesin şifa vardır yani bi bildiği vardır muhakkak :16: hadi bakalım şifa olur inşallah :46:

kızlar yaw sirke iyi güzel de heralde ben çok koydum sirkeyi, terleyince sirke koktum :1:

Bende bu sorundan müzdaribim. Geçenlerde bu sorunu yıllarca yaşayıp, herşeyi denemiş insanların sitesinde çareyi saçlarını Boraks la yıkıyarak bulduğu ve mucize çözüm olarak gördüklerini okudum. Yaşadığom üşkede satışı yasak Türkiye de eczanelerden kolayca temin ediliyor. Tarifide iki litre suya yarım bardak boraks. Tam olarak erimesede önemli değilmiş saç dinlerine yedirerek bu karışımla yıka. Yarım saat bekledikten sonra durula. Haftada iki üç kere tekrarla.

saç derisi eşki kokusu maalesef 2 yıldır çözemedim bende bu sorunu 2 kere doktora gittim pahalı şampuanlar ve losyonlar ardından doğal zeytinyağlı sabunlar şampuanlar v.s. geçmiyor sebebi nedir bilmiyorum lakin bulaşıcı bir şey olduğundan şüpheleniyorum denediğim bir şapkadan veya başka bir şeyden bulaştı doktorlar sebore teşhisi koyuyorlar ama değil ne dökülme ne başka bir rahatsızlık yağlanma da değil yıkadığınız günün akşamına başlıyor ve çok rahatsız edici bunun kökten bir çözümünü bulan bu dertten kurtulan varsa lütfen cevaplasın

Back
X