Aynı durumdayım sayılır. Boyadan kestire kestire kurtulmak istiyorum. Başka da yolu yok gibi. Benim de oldukça uzun saçlarım var, belimde olmasa bile. Kısa saç hiç kullanmadım. Hayatta saçlarımı boyatmayı düşünmezken kuaförün azizliğine uğradım ve açık kestane-kestane tonundaki saçlarıma kalın röfleler yaptı. İlk yaptığı gün güneşte açılmış gibi, gölge gibiydi aslında ama oriyelle açarak yaptığından birkaç hafta içinde o renk karamelimsi bir tona kaydı ve kalın atıldığından da beni çok rahatsız etti. 20 gün sonra kendi rengine döndürmek istiyorum diye hemen kuaföre gittim. Kuaför koyu kahveye boyadı, benim doğal saçımdan oldukça koyu bir renge, 1.5 ayda aktı. Normalde 15 günde akarmış röfle üstüne yapılan boya. Belki saçım öncesinde hiç işlem görmediğinden ve yıpranmadığından akması yavaş oldu ve 2. kez tekrar koyu kahveye boyattım, kuaför 2.de oturur, aksa bile ışıltı gibi, daha doğal olur dediğinden... Şimdi onun da üstünden 1.5 ay geçti ve yaklaşık 2 cm doğal saçım var. Bir daha boyatmayı düşünmüyorum. Ben de kısa-orta küt bir kesim yaptırıp 1.5 senede tamamen kurtulmayı diliyorum fakat röfle sürekli akacak korkusu yaşıyorum. Sarıya kadar akar mı, oriyelle açılan tona kadar yoksa karamelimsi bir renkte mi kalır? Ya da açık bir kahve mi olur akan renk? Doğal saçım gelene kadar 2 renk saçla yaşamak zorunda olduğumu biliyorum. Tüm saçımı açarak yapmadı gerçi röfleyi. Sanırım %40ı kadar oriyelle açıldı... Boya deneyimim hiç olmadığı için sormak istedim... 6 ayda kendi saçım çıkmaya başlamış olur yaklaşık 8-9 cm kadar sanırım. Saç ayda 1.5 cm uzarmış...