• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri saçın nemini artırmak için ne yapmalı?

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

fatale

beyazkedivekozmetik.blogs
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
1.572
1
116
36
Antalya
kızlar saçlarımı boyatıyorum sürekli ve ondan nemi gidiyor. artık nemi gitmesin diye saçlarıma hiç bir ısıl işlem uygulamıyorum kurutmuyorum bile. peki ne yapmalıyım saçım nemlensin diye. kuaförüm sadece boyanın ve fönün saçın nemini aldığını söylemişti.

kuru saça gliserin başlığı var canım bi bak istersen ama bana göre en iyi yöntem zeytinyağı maskesi(haftada 1 kere düzenli yapmak şartıyla) yerimseniben

bir arkadaş badem yağının çok iyi geldiğini söylemişti her gece sürüp yatıyormuş yanlış hatırlamıyorsam benimkilerde çok kuru ve dolayısıyla nemsiz o yüzden kabarıyor bir ürün aldım şu aktarda satılan yağ karışımları var ya gün aşırı uyguluyorum bitkisel şampuanımın içine evigen ampül koydum baya iyi geldi

benimde uyguladığım bi yağ karışımı var ama saç diplerim yağlı zaten ucunuda serum kullanıyodum arasına bişi yapmıyorum :))))) birde saçlarım çok uzun tümüne yağ yapınca çıkması zor oluyor :S bir ay ara verdim yağa saçım alışmış şimdi iki kere şampuanladığım halde çok az kalıyor :S

bütün bu sayılan yağlar saça iyi geliyor ama sanırım arkadaşımızın sorduğu şeye derman değil. nemli bir saç esnek olur, parlak olur. saç teli yıpranıp yüzeyi pütürlü olmadığı için.
ben saç teline en iyi gelen şeyin kendi deneyimlerime göre yumurta olduğunu söyleyebilirim. zaten serumlarda filan da genelde protein desteği var.

yumurta parlatiyor yumusatiyor ama nemi artirmiyorr.
bi dönem bende 1 yil düzenli haftada iki kez zeytin yagi + yumurta sarisi maskesi yapardim.. boyadigim zaman yinede kururdu bu maskeyi yaptigim halde..

zeytinyağı katmazsan daha iyi olur. çünkü dediğin doğru zeytinyağı gıcır gıcır kuruyor saç telini. diplere zeytinyağlı olarak sürebilirsin, uçlar için sadece yumurta (yalnız sarısı değil tümü) kullan canım.

Back
X