• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçında egzama olanlar

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

naz buse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2015
4
0
36
38
Benim uzun zamandır saçında egzama var ve saçın aşırı dökülüyor :( head&sholders tan başka şampuan kullanamiyorum kasintima en iyi gelen bu ama dokulmem kotu varmı bu derdin ilacını bulan:(

Benim uzun zamandır saçında egzama var ve saçın aşırı dökülüyor :KK43: head&sholders tan başka şampuan kullanamiyorum kasintima en iyi gelen bu ama dokulmem kotu varmı bu derdin ilacını bulan:KK43:
annem ve çevremdeki diğer kişiler fushi egzama kremini kullanıyor. tavsiye ederim zor bir durum sağlıklı günleriniz olsun

Saç Dökülmemi ve Saç egzemamı giderici Leaf Action Ardıç Katranlı Şampuanı kullandım. Fayda gördüm. .... dan ücretsiz kargo olarak 20 TL ye Aldım. Leaf Action Bitkisel Şampuanlarda bence en iyisi, çoğu arkadaşım kullandı memnun kaldı. Biraz Kokuyor ama etkisi çok iyi. Denemeni tavsiye ederim ben memnunum.

Son düzenleyen: Moderatör:
ardıç yaglı sampuanlar ıyı gelır

Dırek ardıç sabunu kullan,saçımı. Ucuna şampuan yap,ben saf öle yapamdım hata ettım,hep sabun kullandım,derı süper,saçım gıttı,her yıkamada yapma

Arkadaşlar yaklaşık 5 yıldır elimde (ufak bir bölge) ve dudağımdaki egzama ile mücadele ettim. Elimdeki çok rahatsızlık vermemesine karşın dudaklarım sürekli kabuk bağlıyor ve soyuluyordu. Katman katmandı yani. Denemediğim hiç bir şey kalmadı. Gitmediğim doktorda tabi. Geçirdiğim bu süreç cidden can sıkıcıydı.

Veeee yaklaşık bir aydır artık yoklar :))) Eğer çözüm bulursam herkesle paylaşacak demiştim ve paylaşıyorum:) İki şey çözüm... Birincisi şekeri hayatınızdan çıkarın. Gerçekten önemli bir etkisi varmış onu keşfettim. İkincisi ise mucize Nişadır. Aktarlarda satılıyor. Hatta aktarda mermer parçası gibi bulunuyor. Ben rica ettim onların öğütme makinasından geçirtip toz haline getirttim. Önce yok parçalamaz diyorlar ama ısrar edin, kolay parçalanıyor. Bu tozdan çay kaşığının ucu ile alıp bir miktar suya katıp içtim. Tadı çok kötü, o yüzden az suya karıştırın ki bir hamlede için. Çay kaşığının ucu ile olması önemli. Yarım çay kaşığından fazla olursa mide bulantısı yapıyor ama zararı yok. 3 gün sonra farkı görüyorsunuz ve 5 kullanımda elvada egzama. Nişadırın çok faydası varmış. İnternetten araştırın göreceksiniz. Eğer toz haline getirtmezseniz leblebi büyüklüğünde kırıp yutabiliyorsunuz.
Umarım bu derde düşmüş herkese şifa olur. Mutlaka sizlerde uygulama sonrası paylaşın sonucu. Muzdarip olan birinin derdine derman olur belki.

Ya benimde saç diplerimde yara war egzamamı artık bilmiyorum doğuştan beri war hiç bitmedi. Ne loston ne şampuan ne krem faydasını göremedim we aşırı dökülüyor. Sürekli kaşınıyor ve kepek gibi dökülüyor sanki sirke warmış gibi duruyo tabi küçükken çok bitlenirdim artık bitlenmiyorum ama hiç düzelmiyor. Sadece yazın uzun süre denize girersem kayboluyo kışın çıkıyo.

merhaba bayanlar
kendimi bildim bileli klasik bir kepek sorunum olmuştur.denemediğim şampuan kalmamıştır,medikallerde dahil.
yalnız son iki senedir belirli dönemlerde enseye doğru saç diplerinde kaşıntı, terleme ve kızarıklık gibi bir sorunla karşı karşıyayım.sırf bu yüzden saçlarımı sadece evde toplayabiliyorum.topuz yapınca yada toplayınca ense bölgesinde görülen o lekemsi kırmızılık beni rahatsız ediyor.önceleri prozinc şampuan kullanıyordum.fakat şaçlarımda.aşırı kuruluk yapmaya başlayınca bıraktım.ve sanki gliss ve loreal tarzı şampuan ve kremler bu rahatsızlığı tetikliyor.
gecen hafta sorunu tanımlamak ve şampuan tavsiyesi için dermatologa gittim.egzama olduğunu söyledi.1 adet iğne,advantan çözelti,dermabel krem verdi.ve kaşıntı hissi içinde atarax yazdı.bunun haricinde ilk kez duyduğum internette de hakkında pek bir bilgi olmayan topıcrem gentle cleansing gel (yüz,vücut ve saç jeli) yazdı.bu şampuanı hem saçınıza hem yüzünüze uygulayabiliyorsunuz. medikal bir şampuan.hiçbir sakıncalı madde içermiyor.yüzde ve vücutta tüylenme yapıp yapmayacağını özellikle sordum.yapmıyormuş.1 haftadır deniyorum. saç kremini bıraktım ,bisüre sadece bu şampuanı kullanacağım.şimdilik kaşıntı yok.yalnız şampuanda bir alışma süreci olacağından şuan için saçlarımı çok kuruttu diyebilirim.bu arada dr tanı koymadan önce 3-4 kan testi istedi.sonuçlar normaldi.testler şeker testi ,kansızlık testi ve b12 testiydi.benm değerlerim normal çıktı şükür.anladığım kadarıyla b12 eksikliği,kansızlık ve yüksek şeker de egzama ,sedef, dermatit tarzı cilt rahatsızlıklarını tetikliyormuş.Allah aynı dertten muzdarip olan herkese şifa versin.

Back
X