merhaba bayanlar
kendimi bildim bileli klasik bir kepek sorunum olmuştur.denemediğim şampuan kalmamıştır,medikallerde dahil.
yalnız son iki senedir belirli dönemlerde enseye doğru saç diplerinde kaşıntı, terleme ve kızarıklık gibi bir sorunla karşı karşıyayım.sırf bu yüzden saçlarımı sadece evde toplayabiliyorum.topuz yapınca yada toplayınca ense bölgesinde görülen o lekemsi kırmızılık beni rahatsız ediyor.önceleri prozinc şampuan kullanıyordum.fakat şaçlarımda.aşırı kuruluk yapmaya başlayınca bıraktım.ve sanki gliss ve loreal tarzı şampuan ve kremler bu rahatsızlığı tetikliyor.
gecen hafta sorunu tanımlamak ve şampuan tavsiyesi için dermatologa gittim.egzama olduğunu söyledi.1 adet iğne,advantan çözelti,dermabel krem verdi.ve kaşıntı hissi içinde atarax yazdı.bunun haricinde ilk kez duyduğum internette de hakkında pek bir bilgi olmayan topıcrem gentle cleansing gel (yüz,vücut ve saç jeli) yazdı.bu şampuanı hem saçınıza hem yüzünüze uygulayabiliyorsunuz. medikal bir şampuan.hiçbir sakıncalı madde içermiyor.yüzde ve vücutta tüylenme yapıp yapmayacağını özellikle sordum.yapmıyormuş.1 haftadır deniyorum. saç kremini bıraktım ,bisüre sadece bu şampuanı kullanacağım.şimdilik kaşıntı yok.yalnız şampuanda bir alışma süreci olacağından şuan için saçlarımı çok kuruttu diyebilirim.bu arada dr tanı koymadan önce 3-4 kan testi istedi.sonuçlar normaldi.testler şeker testi ,kansızlık testi ve b12 testiydi.benm değerlerim normal çıktı şükür.anladığım kadarıyla b12 eksikliği,kansızlık ve yüksek şeker de egzama ,sedef, dermatit tarzı cilt rahatsızlıklarını tetikliyormuş.Allah aynı dertten muzdarip olan herkese şifa versin.