Doğal Saç Bakım Kürleri Saçlarınıza yaptığınız bakım maskeleri ve kürleri?

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

atractive

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
8.450
40
0
Bursa
arkadaşlar saçlarınıza ne gibi bakımlar yapıyorsunuz kimyasalsız doğal ve önerdiğiniz maskeler neler uyguladığınız?

1)haftada 2 kere 10 çeşit yağın olduğu karışımı banyodan 2 sa önce saç diplerime uyguluyorum..

2)1 kaşık lavantayı 3 bardak kaynamış suya atıyorum 2 dk kısık ateşte kaynattıktan sonra 1o dk demlendirerek saçımı banyodan sonra onla duruluyorum..sonra havlumu sarıp yarım saat bekletip kurutuyorum

3)2 haftada 1 banyodayken saçımı kremlemeden önce 1 kupa sirkeli suyla yıkayıp 5 dk bekletiyorum sonra durulayıp kremliyorum

4)kendi hazrladığım sarımsak yağını uygulamaya başlıcam önceden sarımsağı ikiye bölüp saç derime sürüyodum..

5)saçımı kurutma makinasıyla kurutmadan önce saçları canlandırıcı spreyi tüm saç derime sıkıp masaj yapıyorum 5dk bekletip kurutuyorum

saç uçlarıma bişey yapmıyorum sadece banyoda uyguladığım krem var..

bi de ben aman aman saçım uzasın derdinde değilim sağlıklı gür olsunlar ilk önce.bence 2oli yaşlarda saçlarınızı sık sık uçlarından kısaltın..:78:hep uzun gezeyim derseniz saçlarınız 30larda bir anda zayıflar..tabi bünyeden bünyeye değişiyor..

sağol canım öneriilerin için ama ben de zaten uzasın diye istemiyorum ki zaten benim saçım çok çabuk uzar çok şükür sadece besleme amaçlı çok kimyasal kullanıyoruaz sonuçta saça biraz beslensin sağlıklansın istiyorum boya da yapmıcam bi yıl falan saçım dinlensin yani

33 kez okunmuş ama 1 kişi cevap vermiş neden bu sitede kimse bana yardım etmek istemiyor acaba ya :53:
:36:
bu arada badem yağı kullanan var mı saçlarına kullanıyorsanız ne şekilde kullanıyorsunuz:12:

sağol canım öneriilerin için ama ben de zaten uzasın diye istemiyorum ki zaten benim saçım çok çabuk uzar çok şükür sadece besleme amaçlı çok kimyasal kullanıyoruaz sonuçta saça biraz beslensin sağlıklansın istiyorum boya da yapmıcam bi yıl falan saçım dinlensin yani

canım benim saçım da öyle çok şükür çabuk uzuyor o derdim yok..ama ben daha gürleşsin istiyorum bonus olmasına bile razıyım:52:

1 sene boyunca saçımı aycangülün verdiği tarihlerde uçlarından kestirmeyi düşünüyorum..onun sayfasını takip ediyormusun linkini veriyim bi bak istersen
http://www.kadinlarkulubu.com/sac-u...-yapiyor-sonuc-alamiyoruziste-cevabi-605.html saç bakımı için tarihler veriyor..hem bi çok kişi uyguladığı bakımlardan da bahsetmiş orda..

bitkisel yağları tavsiye ederim benim alın bölgem baya genişti yaptığım bakımlardan sonra küçük küçük saçlar çıktı ve kalınlaştılar :21:

* Canım ben haftada 1 diplere daha yoğun olacak şekilde bütün saçıma badem yağı sürüyorum.
Hem yumuşatıyor hem de parlaklık veriyor. Yılan yağı da çok iyiymiş ama henüz denemedim.
* Yazın koku olduğu için yapmıyorum ama kışın yumurta sarısı, saf zeytinyağı karışımı sürüyorum
saçımı beslemesi için.
*Saç uçların çok kuruyorsa nemliyken uçlarına gliserin sürebilirsin:34:

* Canım ben haftada 1 diplere daha yoğun olacak şekilde bütün saçıma badem yağı sürüyorum.
Hem yumuşatıyor hem de parlaklık veriyor. Yılan yağı da çok iyiymiş ama henüz denemedim.
* Yazın koku olduğu için yapmıyorum ama kışın yumurta sarısı, saf zeytinyağı karışımı sürüyorum
saçımı beslemesi için.
*Saç uçların çok kuruyorsa nemliyken uçlarına gliserin sürebilirsin:34:

saçlaarım kuru değil yağlı canım
peki badem yağını sürdüğünde ne kadar bekliyosun ve duruluyosun ya da surulamıyo musun:26:
saf zeytin yağ sürmek istiyorum aslıdna bende ama yumursa sarısını hiç duymamıştım sağol şekerim ya bunu ne kadar bekletiyorsun peki saçında:31:

canım benim saçım da öyle çok şükür çabuk uzuyor o derdim yok..ama ben daha gürleşsin istiyorum bonus olmasına bile razıyım:52:

1 sene boyunca saçımı aycangülün verdiği tarihlerde uçlarından kestirmeyi düşünüyorum..onun sayfasını takip ediyormusun linkini veriyim bi bak istersen
http://www.kadinlarkulubu.com/sac-u...-yapiyor-sonuc-alamiyoruziste-cevabi-605.html saç bakımı için tarihler veriyor..hem bi çok kişi uyguladığı bakımlardan da bahsetmiş orda..

bitkisel yağları tavsiye ederim benim alın bölgem baya genişti yaptığım bakımlardan sonra küçük küçük saçlar çıktı ve kalınlaştılar :21:

aslında benimkiler gür biraz ama daha da beslensin istiyorum ben sanki kimyasal kullandıkca eski gürlüğü kalmadı gibi geliyo bana daha söndü gibi saçlarım:25:
artık çok kimyasal kullanmıcam saçıma ya kestim hepsini eskiden çok kullanırdım bir de sarıydı saçlarım zararı olmuştur heralde :25:

saçlaarım kuru değil yağlı canım
peki badem yağını sürdüğünde ne kadar bekliyosun ve duruluyosun ya da surulamıyo musun:26:
saf zeytin yağ sürmek istiyorum aslıdna bende ama yumursa sarısını hiç duymamıştım sağol şekerim ya bunu ne kadar bekletiyorsun peki saçında:31:

Bekletme süresine hiç dikkat etmedim tatlım açıkçası. Yağı ya da yumurtalı karışımı sürüp saçımı boneyle örtüyorum, o arada
ödevlerimi işlerimi falan yapıyorum sonra da yıkıyorum. 2 saat falan duruyodur sanırım:26:
Bir de az önce watsons'tan argan yağı aldım, çok iyi geliyormuş saça deneyince onun da sonucunu söylerim sana canım:34:
İçeriğinde E vitamini varmış, iyi geleceğini düşünüyorum.

şuan kafamda havuç maskesi var kızlar. bu saçın sağlıklı ve çabuk şekilde uzamasını sağlıyormuş. iki orta boy havucu rendeleyip üç bardak suda haşlıyorum sonra suyunu süzüp ılımasını bekliyorum ılıyınca içine bi tane yumurtanın sarısını ve bir kaşık da hakiki zeytinyağı ekliyorum bir saat bekletip yıkıyorum :) zaten yumurta ve zeytinyağı saçlarımın en iyi dostu

kızlar ben şampuanımın içine çam terebentin koydum. 750 ml şampuana yağın kendi kapağıyla 1 kapak koydum. şampuan sıvılaştı baya su gibi oldu ama köpürmesi fln aynı.. içindeki kimyasalları etkisiz hale getirdiğini biliyorum ve saçlarım hem parlak hemde yumuşacık oluyo banyodan sonra..ayrıca dökülmesini engelliyor ve saç tellerini güçlendiriyor..bu arada saçınız yağlıysa yarım kapak da badem yağı ekleyin çünkü kuruma yapıyor saçlarda..bu arada çok uçucu bir yağ olduğu için banyoda şampuanı kullandıktan hemen sonra kapağını kapatmayı unutmayın ;)

kızlar ben şampuanımın içine çam terebentin koydum. 750 ml şampuana yağın kendi kapağıyla 1 kapak koydum. şampuan sıvılaştı baya su gibi oldu ama köpürmesi fln aynı.. içindeki kimyasalları etkisiz hale getirdiğini biliyorum ve saçlarım hem parlak hemde yumuşacık oluyo banyodan sonra..ayrıca dökülmesini engelliyor ve saç tellerini güçlendiriyor..bu arada saçınız yağlıysa yarım kapak da badem yağı ekleyin çünkü kuruma yapıyor saçlarda..bu arada çok uçucu bir yağ olduğu için banyoda şampuanı kullandıktan hemen sonra kapağını kapatmayı unutmayın ;)

çam terebendi mi aa denesem mi ki
ben badem yağı koymak istiyordum şampuanıma ama çam terebendini de deniyim bir zararı yok mu ki ben zaten hep 750 ml şampuan kullanırım bi kapak mı koyucam
peki çam terebendiyle badem yağını aynı anda mı koyayım badem?

şampuanına badem yağı ekleyen arkadaşlar peki ne kadar koyuyorsunuz şampuanınızın içine mesela 750 ml şampuana ne kadar badem yağı ?

Bekletme süresine hiç dikkat etmedim tatlım açıkçası. Yağı ya da yumurtalı karışımı sürüp saçımı boneyle örtüyorum, o arada
ödevlerimi işlerimi falan yapıyorum sonra da yıkıyorum. 2 saat falan duruyodur sanırım:26:
Bir de az önce watsons'tan argan yağı aldım, çok iyi geliyormuş saça deneyince onun da sonucunu söylerim sana canım:34:
İçeriğinde E vitamini varmış, iyi geleceğini düşünüyorum.

aaa argan yağı mutlaka bildir tatlım bak olur mu:29:
birde bişi dicem benim annem çocukken bazen saçlarımı zeytinyağla sürüp yıkarmış bakım için o yüzden saçlarım hep sağlıklıdır mesela ama boyayınca sarıya hep ister istemez yıpranıyor saç birde tabi kimyasal çok kullnınca yani dimi:30:

aaa argan yağı mutlaka bildir tatlım bak olur mu:29:
birde bişi dicem benim annem çocukken bazen saçlarımı zeytinyağla sürüp yıkarmış bakım için o yüzden saçlarım hep sağlıklıdır mesela ama boyayınca sarıya hep ister istemez yıpranıyor saç birde tabi kimyasal çok kullnınca yani dimi:30:

Boya ve saça ısıyla yapılan işlemler malesef saçı mahvediyor canım. Ne kadar bakım yapsak da
bunları azaltmadığımız yada tamamen bırakmadığımız sürece tam bir sonuç alamıyoruz. Ben bir
ara saçımı neredeyse hergün düzleştiriyodum, saçlarım resmen keçe gibi matlaştı. Uçları da
süpürge gibi olmuştu. Artık 2haftada 1 anca düzleştiriyorum ve yağları sürmeyi de ihmal etmiyorum
baya toparladı kendini, parlaklığı da yerine geldi.:34:Bir de güneşe rüzgara toza toprağa karşı da korumak
lazım saçları. Ben o yüzden Gliss'in durulanmayan sıvı saç kremini kullanıyorum. Saçıma en az zararı veren
kimyasal sanırım bu:1:

Boya ve saça ısıyla yapılan işlemler malesef saçı mahvediyor canım. Ne kadar bakım yapsak da
bunları azaltmadığımız yada tamamen bırakmadığımız sürece tam bir sonuç alamıyoruz. Ben bir
ara saçımı neredeyse hergün düzleştiriyodum, saçlarım resmen keçe gibi matlaştı. Uçları da
süpürge gibi olmuştu. Artık 2haftada 1 anca düzleştiriyorum ve yağları sürmeyi de ihmal etmiyorum
baya toparladı kendini, parlaklığı da yerine geldi.:34:Bir de güneşe rüzgara toza toprağa karşı da korumak
lazım saçları. Ben o yüzden Gliss'in durulanmayan sıvı saç kremini kullanıyorum. Saçıma en az zararı veren
kimyasal sanırım bu:1:

glisinin durulanmayan bakım suyunu bende kullanıyorum sarı renk
birde düzleştirip maşa yapacapım zamanlarda falan mavi fön suyu kullanıyorum ama
saçlarımıda kestim zaten boyamıcam baya kendine gelsinler kendi öz saçımda durucam bir yıl eski hacimi gelsin yerine bakımlarıda yapayım işte sizlerin yardımları ve önerileriyle İNŞALLAH eski sağlığına gelirler:31:

bugün badem yağı aldım şampuanıma eklicem deeee ne kadar eklemem lazım 20 ml bir şişe ekleyen arakdaşlar ne kadar koyuyorlar 750 ml şampuanın içine badem yağını?
biri yardım etsin:26:

neden kimse bana cevap vermiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr yaaaaaaaaaaaa
isyanlardayım bi kişide mi şampuanına atmıyor badem yağıı koca sitedeeeeeeeeeeee:47::5:

kızlar önceki yazdıgımı tekrar okuyunca yanlış yazdıgımı gördüm..saçınız kuruysa çamterebentin daha çok kuruttuğu için badem yagı da koyun demek istedim...o yüzden sadece badem yagını kuru saç tipine sahip olanlar eklemeli :42:

Back
X