saçma sapan bi çevre baskısı?

Bright crystal

Balık kadını
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
5.001
5.053
398
Merhaba , aslında çok büyük bi dert değil ama canımı sıkan bişeyi sizle paylaşmak istedim.
Eşim özünde iyi ama dışında duvarları olan mesafeli bi insan , böyle dümdüz , herşeyi olduğu gibi söyleyen fazlaca dürüst biri.
Neyse bu konuda böyle olması yararlı oldu çünkü şu an Suriyelilerin fazlaca olduğu bi şehirde iş kurmaya çalışıyor, zor bi memuriyetten ayrıldı vs.(kendi memleketi orası)
bende Doğum iznindeyim, aslında yanına gidebilirdim ama çocukların okulu vs var ,en iyi mart gibi taşınabileceğim.
Sadede geleyim canımı sıkan şey şu, orada insanlar sürekli şaka yollu seni evlendirelim , 2. Yi al diyorlar, bu 1 değil 2 değil, çoğu insan eşinin üstüne Suriyeli vs almış zaten ,ne biçim bi toplum olmuşuz.
Kayınvalide bile rahatsız olmuş ki biran önce git diyor, yalnız kalmasın, ki oğlunu tanır bunu yapacak biri değil. Kadına bile birkaç kere çevreden haber gönderme gibi bişey olmuş, o da oğlum evli çocukları var diyip geçiştirmiş.

Böyle birkaç kez kulağıma geldi, ama bu akşam ki canımı sıktı, aslında eşim eğlence olsun diye anlattı , ama yan işyerinde işyeri sahibi adam, "abi sen niye yalnızsın gel yine evlen bi karın burda bi karın orda olsun , diye baya söylemiş, eşim de normalde anlatmaz ama adam epey ısrar etmiş, telf da konuşurken laf arasında anlattı.
Yapmaz biliyorum çünkü zaten ıssız adam kendisi , başka bi insana açılması yakınlaşması zordur ama beşer şaşar Allah şaşırtmasın ne diyim.
Çevrenin bu baskısı beni şaşırtıyor ve kızdırıyor, çünkü ilk değil. Böyle sacmalık olur mu .. paylaşmak istedim okuduğunuz için teşekkürler ..

Ah bi anlasam milletin evliligine karisanlari.
Ayni seyi benim esime de soyluyorlar malesef. Gel bak Suriyeli birini getirelim sana diyormus cevresindeki bazi munasebetsizler.
Esim gelir bana anlatir guler geceriz beraber. Ciddiye almayiz ikimiz de.

Ama sanirim bir sekilde benim de bilincaltima isledi bu konu esimi surekli ruyalarimda baskalariyla gorur oldum. Anlatma bana artik psikolojim bozuluyor ruyalarima giriyor mutsuz uyaniyorum dedim.
Benimki de yapmaz ama dediğiniz gibi beser sasar. Essegin aklina karpuz kabugu dusurmeye ne gerek var yani.

Sana Suriyeli birini ayarlayalim diyenlerin agzinin payini ver dedim onlarla da cok sik konusma.

Sana boyle bir sey yapmam diyor. Ben de bana degil kendine yapma diyorum. Allah muhafaza kimsenin yuvasi yikilmasin ya....
Gecen evime gelen yardimci kadin da bana eşinin Suriyelu birine ev actigini soyledi. Cok uzuldum. Allah kimseye yasatmasin boyle bir sey...

Bence de esinizi yalniz birakmayin mumkunse. Benim kocam yapmaz dememek lazim.

Insanoglu....herkesten her sey beklerim ben.

Resmen ısrar etmiş adam, ki eşim böyle konuları konuşacak kadar samimi de olmaz kimseyle, mesafelidir hep
Eşiniz mesafeli olsa ne fayda; karsindakiler mesafesiz. Böyle laubali insanlara da ne dense fayda etmez. Yani siz tasinsaniz da yine ikinci hanım için ısrara devam ederler. İkinci hanım ne yaa yazarken bile tuhaf geldi

Füze düşenlerden :)
Yakiniz sanirim:))

Evime gelen yardimci demisti sizin bu semtte bir sey yok bizim oralara gelin herkesin Suriyeli bir esi var...

Sanirim talepleri az olunca talipleri cok oluyor:işsiz:

Bir de resmi nikah istiyorlarmis hanimlar.
Eskiyi boşa nikahi ban kiy.
Rte yeni yasayla 2. Ese resmi nikah izni verecek diye oyaliyorlarmis bu hanimlari.

Ben sok!!!:KK57::KK57:

Ya bu şeyler bu kadar rahata düştümü artık ya suriyelilerden 2. Hanım :KK57: herkesin varda eşininde olması gerekiyor gibi :KK57: valla ben şok oldum okurken bune rahatlık

Tahmin ettim en çok oralarda var suriyeli galiba :KK12:

O kadınlar bi çeşit mecbur, iş Yok güç yok , malesef ortada kalmışlar, bizim halk da fırsatı kaçırmamış tabi,
Bayramda gittim bi nevi küçük Suriye olmuş oralar, sokakta uzun elbiseyle gezen adamlar var
Kadınların arkasında en az 5-6 çocuk
Çok dertli ordaki yerel halk

Yakiniz sanirim:))

Evime gelen yardimci demisti sizin bu semtte bir sey yok bizim oralara gelin herkesin Suriyeli bir esi var...

Sanirim talepleri az olunca talipleri cok oluyor:işsiz:

Bir de resmi nikah istiyorlarmis hanimlar.
Eskiyi boşa nikahi ban kiy.
Rte yeni yasayla 2. Ese resmi nikah izni verecek diye oyaliyorlarmis bu hanimlari.

Ben sok!!!:KK57::KK57:
yuh ya
Bunlar gitmezde Artık, savaş bitsede

O kadınlar bi çeşit mecbur, iş Yok güç yok , malesef ortada kalmışlar, bizim halk da fırsatı kaçırmamış tabi,
Bayramda gittim bi nevi küçük Suriye olmuş oralar, sokakta uzun elbiseyle gezen adamlar var
Kadınların arkasında en az 5-6 çocuk
Çok dertli ordaki yerel halk
Off ya çok kötü ben izmirdeyim burda da çok var ama orası gibi olamaz kesin

yuh ya
Bunlar gitmezde Artık, savaş bitsede
Savasin bitecegi yok. Bizim ulkeye de bulasmasin da savas...

Onlar da 2. Kadin olmak istemiyorlardir bence ama sartlar onlari buna surukluyor sanirim.

Yoksa kim ister ki tanimadigi bi ulkede tanimadigi bi insanla ayni evde yasamayi ustelik 2. Es olarak.
Allah hepimizin yuvasini korusun. Ulkemizi selamete cikarsin. Suriyedeki savas da son buldun insanlar kendi ulkelerine donsun.

Ben simdiye kadar hic rahatsiz olmadim Suriyelilerin varligindan ucuza calismalarindan dilenmelerinden vs. ama boyle seyler duyunca ne dusunup ne hissedecegimi sasirdim. Onlara mi aciyayim yoksa erkeklerin acgozlulugu yuzunden yuvasi yikilan kendi kadinima mi?

suriye meselesi bambaşka
ama hani eşi ölse bir erkeğin, hanımın 40ı çıkmadan evermeye meraklı birileri türer
kız biriyle nişanlansa, nişan atsa, evlense, ayrılsa, ne biliyimbiizim halkımız her b.ka burnunu sokmaya çok merklı
ben bekarım, belki günde 40 defa (insanların içinde olduğum zaman) duyuyorum, yok mu biri, evlen, niye evlenmiyon...

evlensem de çocuk diyecekler herhalde. ki evlenmek istemediğimi (evlenmek istemmek de değil de onların dedikleri şekilde istemiyorum) anlatmak imkansız. keşke komşunun kızı nişan attığında, başka bir kız 2.ye evlendiğinde dedikodusu yapıldığğında hepimiz "sana ne sen ne cüretle konuşuyorsun" diyebilsek. diyebilseydik. bu toplum böyle rahat, arsız, insanlarla bu konuları uluorta konuşan bir toplum olmsaydı. ben artık umut görmüyorum.

kısacası, topulumumz bu. şimdi orada suriye meslesi de 5 senedir olan bir konu. erkeklere gün doğdu. dini-siyasi bakış açıları da buna uygun. uygun olmayanı da uyduruyorlar (dinden siyasetten konu açmamayım diye bu kadarda bırakayım burayı)

korkarım bizden sonraki nesil için 2., 3. eş filan çoooook olağan olacak. gidişat o yöne.

üzgünüm hanımlar.

Back
X