• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçma sapan gelebilir ama çok önemli bir soru!!!

enise35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
180
1
0
İzmir
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var..Bende bunu sizinle paylaşmak istedim..Acaba ne yorum yapacaksınız..
Hepimiz evlenmeden önce bir sürü çeşit insanla görüstük ve onları hayatımıza alırken yada cıkarırken bazı kriterlerimiz vardı..
Sizce,bir erkeğin okuduğu üniversite ne kadar önemli??
Olayı daha basit bir örnekle sorayım..
Yani ist üni tıp fakültesinden mezun olmus bir doktor ve diyarbakırda elektrik elektironik müh.. okumus bir mühendis ile görüstünüz...
İkisi de sizi cok beğendi ve evlenmek istiyor..
Siz ise zaten mantık evliliği yapacaksınız ve gercekten ikisi de itici gelmedi ve karar veremiyorsunuz...
Bu durumda tıp okumus cocuk tabiki müh okumus olandan kat kat fazla puan almıs ve daha zeki :)
Bu durum ne kadar sizi etkiler cok merak ediyorum???Yani daha fazla puanla üni okumus olması durumu...
Ya cok aptalca bir soru olmamıstır ama bu sıra böyle bir durum söz konusu kendimle ilgili değil...Akıl vermem gereken biri ile ilgili...
Lütfen yorumlarınızı bekliyorum..

Etiket değil ama zeka beni etkiler. Herşey aynıysa, duygular ayırt edilemeyecek kadar birbirine yakınsa daha akıllı adamı tercih ederim.

kendi adıma söylüyorum beni hiççç etkilemezdi,ben karakterine mertliğe,adam mı ona bakarım,yok bu ondan daha zeki daha iyi üniversite bitirmiş....bunlara bakmazdım..şahsi görüşüm tabi

kendi adıma söylüyorum beni hiççç etkilemezdi,ben karakterine mertliğe,adam mı ona bakarım,yok bu ondan daha zeki daha iyi üniversite bitirmiş....bunlara bakmazdım..şahsi görüşüm tabi

Anladım canım...Biraz zaman lazım sanırım...Çünkü daha karakterlerini tam çözemedik...

ben şahsen seçimimi bu kritere göre yapmazdım ama doktor eşlerinin de biraz zor evlilik yaşadığını gördüm hep çevremde...
gerek doktorların iş hayatının şartları gerek hemşirelerle :jeyyar:

bide bir elk-elektronik müh olarak össden benden daha çok puan aldı die tıp okuyan birini daha zeki görmem, görememm
:D:D:D
hihoyyyt

Belki üniv. sınavı hemen öncesinde veya sırasında ters bişeyler yaşamış ve çok zeki olmasına çok akıllı olmasına rağmen daha düşük puan almıştır...
Okunulan okul kişi hakkında fikir vermekle beraber birebir onun zkası ile ilgili ipucu olamaz...
Ayrıca okul zekasından daha da önemli pratik zeka vardır...
Lise hayatı boyunca ders okul dışında hiçbirşeyle ilgilenmemiş, tuvalette bile test çözmüş bir adamın istanbul tıbbı kazanması ile sosyal hayatından ödün vermeden hem ders çalışıp hem gezip tozmuş bir adamın diyarbakırda mühendislik okumuş bir adamla arasında fark varmıdır??? Belki tıpta okuyan mühendis olan kadar çalışmış olsa hiçbiyeri kazanamayacak kapasitededir bunu bilemeyiz...
O yüzden kriter okunan yada mezun olunan okul olmamalı....
Kişilerle konuşulup onların zekası bilgisi görgüsü kültürü olaylar karşısındaki tepkileri ölçülmelidir...
Vee bunlardan çok çok daha önemlisi karakteri değerlendirilmeli...
Doktor olmuş ama adam olamamış mühendis olmuş ama adam olamamış bir dünya insan var....

evlilikse konu eğitim i ikinci kısma koyunmalı. önemli olan insanın kişilik özellikleri nasıl ben bunları değerlendirip öyle karar verirdim ki öylede oldu zaten.

Bu durumda tıp okumus cocuk tabiki müh okumus olandan kat kat fazla puan almıs ve daha zeki :)

bunla bunu nasıl kıyaslayabılıyorsunuz kı

acıkögretım okuyanlar ölsün o zaman ,hicbiri zeki degil size göre

..

sanssızlık olmustur sınavda yapamamıstır ,bence bu üni konusu kıstas olmamalı

bana göre okumakla adam olunmuyo ne okumuş insanlar var 5 yaşındaki çocuktan farkı yok burdada çok gördük örneklerini ilk bakılıcak şey sana olan tavrı duruşu ailesi vs. özellikleri olmalı

ben şahsen seçimimi bu kritere göre yapmazdım ama doktor eşlerinin de biraz zor evlilik yaşadığını gördüm hep çevremde...
gerek doktorların iş hayatının şartları gerek hemşirelerle :jeyyar:

bide bir elk-elektronik müh olarak össden benden daha çok puan aldı die tıp okuyan birini daha zeki görmem, görememm
:D:D:D
hihoyyyt

Canım doktor olan cocuk görüsmeye bile zor geliyor zaten hafta da 8 tane nöbeti oluyormus..Ama gercekten anlattığı kadarıyla namus vs kavramlarına cok önem veriyormus o biraz da dini acıdan daha tutucu sanırm...Tabiki ama calısma sartları acısından daha hemsiler vs kıskırtıcı olabiliyor...
Canım biizmki ama acıp netten üni sınavından kac puanla girdiklerine bile baktı..Yani cok önemsiyor bunu...ve arada da ciddi puan farkı varmıs...Diyor ki gözümden düstü...
Ben anlamıyorum onu demekki ikisine de karsı sevgileri eşit ki böyle bir kriteri önemsiyor...

Değişik bi soru cidden.

Birinden alınan elektrik mutlaka farklı olur diye düşünüyorum ben,ne bileyim,adamın görgüsü,duruşu,konuşması,edası herşey bir bütün olarak değerlendirilmeli,yoksa herşey eşit hangi okulda okuyan daha cazip olur gibi bir soru üniversite sınavın değişik bir versiyonu olur :):)

Zekayı mühendis olmasıyla ya da doktor olmasıyla ölçmeyeceğim için, benim için zeka kriteri okuduğu üniversite olmayacaktır bu durumda. Zekasını aynı zamanda, benim üzerimde ve hayatında ne kadar uyguluyor, ne kadar beni etkiliyor orasıda önemli.

ıkiside mantıken uygun olduğuna göre, bu durumda benim için duygusal yan hangisinde ağır basıyor, hangisine kanım daha çok ısındı, o önemli. ılla ki bir taraf ağır basmıştır. Ona göre seçim yaparım.

Herşeyden önemliside, mantık önemli elbette ama, duyguda önemli. Evliliğe, ortak bir şirket gibi bakamıyorum ben, duygu mutlaka olmalı. Bu yüzden içimi kim fazla kıpırdatıyorsa onla olurum. ıkiside kıpırdatmıyorsa, ne okursa okusun, hangi üniversiteyi bitirirse bitirsin, benim için anlamı yok. Doktor ya da müdendis olması etkilemez beni bu durumda.

Belki üniv. sınavı hemen öncesinde veya sırasında ters bişeyler yaşamış ve çok zeki olmasına çok akıllı olmasına rağmen daha düşük puan almıştır...
Okunulan okul kişi hakkında fikir vermekle beraber birebir onun zkası ile ilgili ipucu olamaz...
Ayrıca okul zekasından daha da önemli pratik zeka vardır...
Lise hayatı boyunca ders okul dışında hiçbirşeyle ilgilenmemiş, tuvalette bile test çözmüş bir adamın istanbul tıbbı kazanması ile sosyal hayatından ödün vermeden hem ders çalışıp hem gezip tozmuş bir adamın diyarbakırda mühendislik okumuş bir adamla arasında fark varmıdır??? Belki tıpta okuyan mühendis olan kadar çalışmış olsa hiçbiyeri kazanamayacak kapasitededir bunu bilemeyiz...
O yüzden kriter okunan yada mezun olunan okul olmamalı....
Kişilerle konuşulup onların zekası bilgisi görgüsü kültürü olaylar karşısındaki tepkileri ölçülmelidir...
Vee bunlardan çok çok daha önemlisi karakteri değerlendirilmeli...
Doktor olmuş ama adam olamamış mühendis olmuş ama adam olamamış bir dünya insan var....

Çok güzel anlatmıssın gercekten..İşte benim de aslında konuyu buraya tasımamın nedeni dün gece yatmadık 3 e kadar konustuk ve takılmıs bu konuya...Ama daha tam da tanımıyoruz ikisini de tanısaydık karakter olarak burda sorulacak bir soru da değil zaten biliyorum...Ama bende üzüldüm onun kararsızlığına...Ve kafamda karıstı..Çünkü biliyorum ki şu cocuğa sans ver desem etkilenecek benden ve ağırlığı o yöne verecek...

bunla bunu nasıl kıyaslayabılıyorsunuz kı

acıkögretım okuyanlar ölsün o zaman ,hicbiri zeki degil size göre

..

sanssızlık olmustur sınavda yapamamıstır ,bence bu üni konusu kıstas olmamalı

Olur mu canım ya dediğim kız kardeşim de lise mezunu sonucta o da üni okumadı...
Onu bırak bende lise mezunuyum..En basta kendime hakaret etmiş olurum..Demek istediğim o değil tabiki...
Ama arada kaldığı bir durum var...Ve bu durumda da önemsiyor işte puanlarına bile bakmıs netten sasırdım kaldım...

Olur mu canım ya dediğim kız kardeşim de lise mezunu sonucta o da üni okumadı...
Onu bırak bende lise mezunuyum..En basta kendime hakaret etmiş olurum..Demek istediğim o değil tabiki...
Ama arada kaldığı bir durum var...Ve bu durumda da önemsiyor işte puanlarına bile bakmıs netten sasırdım kaldım...

Önemsediği zeka seviyesi mı,üniv puanı mı? ıkisi farklı şeyler çünkü

Bunu soran kişi ne mezunu çok merak ettim. CADIARZU

Valla benim hayatımda ciddi anlamda 4 ilişkim oldu....
biri lise aşkım beraber sınava girdik ben istanbulun o anaranın en iyi üniversitesini en iyi bölümlerini kazandık.. ilişkimiz uzaklık nedeniyle bitti...
2.si okuduğum üniversitede yard.doçtu o da trnin en iyi üniversitesinden mezun masterını da aynı ünivde yapıp doktorasını dünyanın en iyi üniversitesinde yapmıştı...
3.sü subaydı aynı zamanda trnin en iyi üniv.sinden mezundu makine mühendisiydi ve yükseklisans yapıyordu...

4.sü yine istanbulun en iyi üniversitesinin ortalama bir bölümünden mezundu....
Ünversite sıralaması yaparsam 2-3-1-4
Kültür ve aile uyumluluğu açısından bakarsak 1-2-3-4
Kafa yapılarının uyumluluğu dersek 4-1-2-3
Hepsine de farklı zamanlarda aşık oldum.. Hiçbirinden aldığım elektrik aynı olmadı.. BıRıNıN EĞıTıMı BıRıNıN ESPRıLı OLUŞU BıRıNıN YAKIŞIKLILIĞI BıRıNıN ıÇTENLıĞı ETKıLEDı....
4. ile evlendim...
Eson onunla beraber olduğum için değil... 3. ile çıkarken 4. ile tanıştım, eğitim olarak 3.den düşük kültür ve aile yapısı larak da daha az uyumlu olmasına rağmen onu daha çok sevdim... Başka bişeyi etkiledi beni dürüstlüğü ve içtenliği....
Şu an eşimle çok mutluyum....
Okuluna takılsaydım asla onu tercih etmemem gerekirdi, ama şimdi bakıyorum da benim harvardlı yard doç dan daha zeki yönleri var.... Pratik zeka, sosyal zeka duygusal zeka bunlar çok önemli....
Bizler açtığımız okua öğrenci değil hayatımıza eş seçiyorsak üniversite sınavında aldığı puandan daha önemli kriterlerimiz olmalı....

Önemsediği zeka seviyesi mı,üniv puanı mı? İkisi farklı şeyler çünkü

Doktor olan zaten fen lisesi mezunuymus ve bulunduğu ilde de üni sınavında il birincisi olmus...
Diğer cocuk ilk girişinde sınava inş müh kazanmıs yine aynı üni de..İkinci girisinde bu bölümü kazanmıs...
Kardeşim zekasına bakıyor...Çünkü zaten adamlara da anlattırmıs en ayrıntısıyla yoksa sadece okuduğu üni lere göre karar verirdi..

Back
X