Pilav Tarifleri Sade Pirinc Pilavi Sorunu :(

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Selam kızlar..

bnm bi sorunum var..

esim cok secici ve pilavimi begenmiyor ve birazda hakli sanki..

Biraz Lapa oluyo suyunu komple cekio ama birbirine yapisik ve kuru kaliyor bir türlü suyunu tuzunu ve terayagsini ayarliyamiyorum..

tadi tuzu yok kuru :((

1 bardaga 2 su bardagi su koyuyorum yag hep göz karari kuru olmasin diye biraz sivi yag kullaniyorum ve tuzuda göz karari yapiyorum..

Yardim edin kizlar tane tane olsun pilavim tadi olsun istiyorum bana yardim edin kizlar :((

En güzel pilavin püf noktasi nedir kızlar ? :((

Selam kızlar..

bnm bi sorunum var..

Biraz Lapa oluyo suyunu komple cekio ama birbirine yapisik ve kuru kaliyor bir türlü suyunu tuzunu ve terayagsini ayarliyamiyorum..

1 bardaga 2 su bardagi su koyuyorum yag hep göz karari kuru olmasin diye biraz sivi yag kullaniyorum ve tuzuda göz karari yapiyorum..

Yardim edin kizlar tane tane olsun pilavim tadi olsun istiyorum bana yardim edin kizlar :((

valla canım bende senin yaptığın ölçeği kullanıyorum yagını koyuyorum biraz kızdıktan sonra pirincini atıp kavuruyorum . pirinçler tane tane oluyo kavururken sonra suyunu ekliyorum altını kısıp pişiriyorum güzel oluyo kıvamı :)

Pilavı geniş tencerede yapın, mutlaka kavurun, kısık ateşte pişirin. Beyaz olmasını istiyorsanız 2-3 damla limon suyu sıkabilirsiniz. Piştikten sonra üzerine kağıt havlu koyun ki kalan buhar ıslatmasın pirinçleri ve vaktiniz varsa sofra bezine sarıp bekletin.:56:

Son düzenleme:
Selam kızlar..

bnm bi sorunum var..

1 bardaga 2 su bardagi su koyuyorum yag hep göz karari kuru olmasin diye biraz sivi yag kullaniyorum ve tuzuda göz karari
yapiyorum..

ben henüz öğrenciyim ama iyi pilavın püf noktasını kaptığımı düşünüyorum pilavım çok beğeniliyo o yüzden size nasıl yaptığımı anlatıyım :1:pirinci beyaz suyu gidene kadar yıkıyorum daha sonra 20-25 dakikasuya iki çay kaşığı tuz atıp sıcak suda pirincimi ıslıyorum çok kalırsa lapa olur teflon tencerenin dibini kaplar çiçek yağı koyuyorum önce arpa şehriyeyi kavuruyorum sonra pirinçlerimi atıyorum pirinçleri taş gibi olana kadar kavuruyorum sertleşmesi gerekli kavururken biraz da tereyağı ekliyorum sizin zevkinize kalmış :) benim ölçüm 1 bardak pirince 1.5 bardak su.kavrulan pirince 1.5 su bardağı sıcak suyumu ekliyorum iki çay kaşığı daha tuz ekliyorum eğer bulyon ile yapmak isterseniz tuz eklemeyin bulyon tuzlu çünkü :) sonra altını kısıyorum üstünü kapıyorum pilav suyunu çekip üstü göz göz oldu mu pilav olmuş demektir :) afiyet olsuuuuun :3:

vay be zamanında pilav dökmüşlüğüm var şimdi burda pilav tarıfı verıyorum :1:
canım çelık ve teflon tencerenın su ayarı farklıdır. teflonda yapıyorsan mutlaka 1 su bardağa pirince 1,5 bardak su koy. bıraz bıle fazla koysan lapa oluyo ben daha az bıle koyuyorum bazen.
bır bardak pirince 1 cay kaşığı tuz koy. ben bulyon tabletlerden koyuyorum lezzetlı oluyor pılav. onlardan koyacaksan çok çok az tuz koy. su çekınce ıçıne kağıt havlu koy 15-20 dakıka beklet servıs yap

Selam kızlar..

bnm bi sorunum var..

Canım yapmadan önce pilavını sıcak suda dinlendir pirinçleri bir tepsiye al üzerine sıcak su ilave et üzerini kapatıcak kadar.daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz iki damla limon damlat enaz yarım saat dinlendir nekadar çok dinlendirirsen okadar güzel olucaktır.pirinçlerin dinlendirme işlemleri bittikten sonra bol su ile birkaç su durula 4-5 civarında temiz sudan geçir temiz suyu gelene kadar süzgeçle süz.Pilav tenceresine bir kaşık margarin 1 kaşık terağını al eridikten sonra şehriyeli yapıyorsan önce şehriyesini kavur daha sonra pirinçlerini al ama kıtır kıtır olana kadar kavurman lazım püf noktası burda aslında sürekli çevirip kavrulmasını sağlamalısın 1-2 dakika sürer bu işlem daha sonra tuzunu ekle.tavuk suyu kullanmıycaksan 1 tablet tavuk bulyonunu sıcak suda erit geri kalan sıcak suyuda ilave et normalde şehriyesiz yapıcaksan 1subardagı pirince 1.5 su bardagı yetiyor ama sıcak suda dinlendirip şişmelerini sağladıysan eger sıcak suda dinlendirmediysen 1 bardaga 2 su bardagı koy şehriye eklediysen yarım su bardagı daha ilave etmen gerekir.önce harlı ateşte pişmeye bırakıp biraz suyunu çektikten sonra altını kıs pilavı karıştırmamanı öneririm bu şekilde pirinçler birbirine yapışıcaktır.suyunu biraz çekince bir alt üst olarak çevirmen yeticektir.Suyunu tamamen çekmeden altını kapat dinlendirmeye al o kendi sıcaklıgıyla kıvamını bulucaktır.:16:

ben hep soguk su ile yapiyordum kızlar iyice kavuruyordum 1 su bardagi pirince 2 su bardagi su ekliyordum sicak suda bekletmiyordum teflonda soguk suyla yapiodum demek püf noktasi önce sicak suda bekletip ondan sona kavurup ondan sonada 1,5 su bardagi su eklemekmiş :)) sagolun kizlar.. limonu bende kullaniorum bembeyaz olsunm diye.. bulyon kullanamiyorum malesef eşim bulyonu sevmio :((

ben hep soguk su ile yapiyordum kızlar iyice kavuruyordum 1 su bardagi pirince 2 su bardagi su ekliyordum sicak suda bekletmiyordum teflonda soguk suyla yapiodum demek püf noktasi önce sicak suda bekletip ondan sona kavurup ondan sonada 1,5 su bardagi su eklemekmiş :)) sagolun kizlar.. limonu bende kullaniorum bembeyaz olsunm diye.. bulyon kullanamiyorum malesef eşim bulyonu sevmio :((

Tencerene eklediğin suda sıcak su olucak canım dikkat et bulyon sevmiyorsa bazen tavuk suyu ilede yapabilirsin lezzet veriyor ama bulyon katmasanda lezzetli olucaktır :16:

Kaynar suyum varsa hazırda özellikle kaynar suda bekletirim arkadaşların dediği gibi..
Tuz dökerim suyuna biraz da.. Sonra iyice yıkarım...
Şehriyeyi kavurur pirinci eklerim, ayçiçek yağıyla ama...
Pirinç iyice kavrulmalı, bayağı kavurun...
Benim ölçüm 1'e 1.. Sıcak ya da kaynar su kullanırım yine..
Suyunu dökünce bir kaç damla limon (tane tane olsun diye), çay kaşığı yarısı kadar şeker (parlak görünüyorlar) eklerim..
Sonra tereyağını atarım ki, aroması daha çok olsun..
Asla bulyon kullanmam, sağlıklı olmadığını düşnüyorum..
Babacım 15 senedir evimize sokmazdı..
Sonra su hemen kaynıyor zaten, altını en az şekilde kısarak pişmesini beklerim..
Kağıt ya da peçete koymam, gerek kalmıyor..
Tencerenin de pilavlık yaygın geniş tencere olması çok önemli...
Afiyet olsun dermişim :1:

ben sıcak suyla yapmıyorum. sıcak su daha cabuk pışıyo ve su gene fazla gelıyo. ben normal çeşme suyu koyuyorum 1 e 1,5 ölçü teflonda.
sudada bekletmıyorum ama gayet guzel oluyo

kesınlıkle sorunun bu suyu fazla koyuyorsun. 1 e 1,5 koyacaksın teflonda. bırde eğer kalabalığa yapacaksan 4-5 bardaklık pılavdan yapacaksan suyunu bıraz daha az koy hatta.

sagol cnm artik su oranini düzeltmem lazim birde sicak suyla deneyim :))

bir su pardağı pirincini beyazı akana kadar güzelce yıka.
sıcaksuya çok az tuz ve 2-3 damla limon ekleyip 15-20 dk kadar beklet.
yağı göz kararı koyarım fakat ben biraz sıvı yağ biraz markarin ve birazda tereyağı ekliyorum pilav bol yağlı olunca daha güzel oluyor.
yağları erit içine yarım tavuk bulyon ekle bulyonuda yağla erit.
şehriyelerini ekle hafif rengi değişince pirincini güzelce süz ve ekle iyice kavur (teflon veya seramik tencerede yap çok büyük veya küçük olmasın tenceren pilavına uygun seç). pirinçler tahta kaşığa yapışmaya başladığında tuzunu ekle biraz daha kavur ve 1,5 su bardağı ılık su ekle karıştır ve suyun tadına bak tuzsuzsa az tuz daha ekle ve ocağının en küçük gözüne al ocağıda iyicene kıs kapağını kapat ve pişmeye bırak. sakın pişirirken karıştırma pilav göz göz olunca ocaktan al ve bi örtü ile tencereni iyice sararak dinlenmeye bırak..
ben bu şekilde yapıyorum ve tane tane çok lezzetli oluyor..
afiyet olsun..

bir su pardağı pirincini beyazı akana kadar güzelce yıka.
sıcaksuya çok az tuz ve 2-3 damla limon ekleyip 15-20 dk kadar beklet.
yağı göz kararı koyarım fakat ben biraz sıvı yağ biraz markarin ve birazda tereyağı ekliyorum pilav bol yağlı olunca daha güzel oluyor.
yağları erit içine yarım tavuk bulyon ekle bulyonuda yağla erit.
şehriyelerini ekle hafif rengi değişince pirincini güzelce süz ve ekle iyice kavur (teflon veya seramik tencerede yap çok büyük veya küçük olmasın tenceren pilavına uygun seç). pirinçler tahta kaşığa yapışmaya başladığında tuzunu ekle biraz daha kavur ve 1,5 su bardağı ılık su ekle karıştır ve suyun tadına bak tuzsuzsa az tuz daha ekle ve ocağının en küçük gözüne al ocağıda iyicene kıs kapağını kapat ve pişmeye bırak. sakın pişirirken karıştırma pilav göz göz olunca ocaktan al ve bi örtü ile tencereni iyice sararak dinlenmeye bırak..
ben bu şekilde yapıyorum ve tane tane çok lezzetli oluyor..
afiyet olsun..

İste bu .
Ellerinize sağlık..

Benim pilavıma herkes bayılır. Öncelikle pirinci iyice yıkıyorum duru su gelene kadar daha sonra ılık tuzlu suda 20 dk bekletiyorum suyun içine bir iki damla limon suyu damlatıyorum pirinci kavururken kırılmasın diye sıcak suda bekletmeyin pirinçler kırılıyor. Teflon tencerede tereyağını kızdırıyorum önce pirinçleri tekrar sudan geçiriyorum iyice suyunu süzüyorum tencerede iyice kavuruyorum kavururken biraz tuzda koyuyorum pn dakikaya kadar kavuruyoruyorum bire bir buçuktan biraz az sıcak su koyuyorum bir çay kaşığı tuz az şeker ve bir kaç damla limon suyu koyup kapağını kapatıyorum ksık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyorum piştiğinde kağıt havlu kapatıp 20 dk. demlendiriyorum. Garantili tariftir :6:

Back
X