Bende 10 kilo hedefleyerek katılmıştım aranıza, verecek kilo çok fazla olmayınca daha çok emek sarfetmek gerekiyor. Çoğu zaman en ufak bir kaçamakta bırak yerinde saymayı kilo bile aldığın olabiliyor. Burda anahtar olan pes etmemek. Tartı bazen 1 ay gülmüyor insanın yüzüne ama inatla devam edersen bir yerden sonra o da vücudumuzdaki yağlar gibi dayanamıyor.
ben 63 kilo ile başlamış 50 kiloyu hedeflemiştim. 60.5 kg'da bir günlük açtım kendime, arada sağlık sorunları yaşadığım için 55 kiloya geldiğimde bırakmıştım. 9 ay boyunca kilomu korudum ama yeniden zayıflamaya çalıştığımda gördüm ki son 5 kilo daha büyük problemmiş.
Size önerim vereceğiniz kiloyu ilk 5 ve son 5 diye ayırın ve ilk 5'de öncelikle çok düzenli beslenmeye çalışın, vücudunuzu açlığa alıştırmayın çünkü son 5'e geldiğinizde porsiyonlarınızı biraz daha küçültmeniz gerekiyor. Ben keşke ilk 5 kilomu verdiğim dönemde biraz daha fazla yeyip yürüyüş yapsaydım diyorum. O dönem yaklaşık 1200 kalori alıyordum. 1400 alsaydım ve 200'ünü yürüyerek yaksaydım eğer son 5 kiloma geldiğimde yürüyüşlerime devam edip 1200'e düşürebilirdim, böylece çok daha sağlıklı çok daha enerjik hissedebilirdim.
Son 5 kilomda da 1200 kalori almaya devam ediyorum ama bu kez sabahın 6.30'larında kalkıp spor yapıyorum. Akşam yatmadan da aynı şekilde. Hem iş hayatı, hem okul derken bu beni biraz yıpratıyor.
Umarım siz ilk 5 kiloyu hallettiğinizde ben hedefime ulaşmış olurum ve son 5 kilonun nasıl verileceği hakkında fikir verebilirim :)
Ben bu günlüğü kendime çok yakın hissettim, takipteyim bilesiniz :)
Bu arada güzel bir tesadüf ben de 1.63 boyunda ve 63 kiloydum :)