Sadece anne sütü veren anneler

jade_06

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
878
396
648
bebegım bu ay sadece 300 gram aldı ek gıdalara baslayan varmı?yoksa 6 aya kadar beklıyomusunuz

Benim oğlum 5 ay 10 günlük.10 gün öncesinde son bir ay hiç kilo almadığını farkettik doktora gittiğimizde. Dr ek gıdalara başla dedi artık. Elma ve havuç sularıyla başladık azar azar. Allaha şükür güzel güzel yiyor. Kilo sorunu olmasa da başlamayı düşünüyordum artık. Alışmaları lazım.

benim kızım da son 15 günde hiç kilo almamış, tam gün işe başladığım için sağıp bıraktığım sütü de içmiyormuş gündüz. ek gıdaya ben de başlamak istiyorum artık, şimdiye kadar birkaç kez meyve suyu verdim tadımlık.

canım bizde geçmedik ek gıdaya sadece tattırdım
bu hafta doktora gidince görücez bakalım ne kadar almış..

ben de yeni basladım sadece yogurt veriyorum aksamları o da cok az yiyor..bazen de gündüzkeri elma ve havuç suyu onu seviyor... kilo alımı şimdiye kadar cok iyiydi. ama bua y az almıs sanırım artık eskisi kadar cokkilo almayacakalr doktor bana ek gıdaya gecme bekle 6*. ayı dolsun demişti ama ben yogurt vermeye basladım...

ben sadece anne sütü ile besliyorum tatlım 5 nisanda tam olarak 6 aylık oolacak bakalım dru ne diyecek aslında zamanı artık ama gene ben sormadan bişi vermek istemiyorumm ...

bende tadımlık verıyorm ama öğün olarak vermedim hiç .ve daha 7 kıloya bile ulasamadık.doktorda cocugu getirme diyo beklıyelim bakalım sağolun

biz dün gittik elhamdulillah kilo alımı iyi ben de arada bişeyler veriyordum dr 3 hafta sonra öğün olarak ek gıdaya gecmemi soyledi o da yogurtla ve gun içinde azar azar vererek hepsini bi çırpıda deil. bir de şimdilik arada tattırabilirsin bişeyler dedi.

Canım bizimkide 5. ayda sadece 300 gr. aldı. Her ay 1 kilo alıyodu halbuki. Biz de götürdük dr. a kesinlikle verme dedi. Sadece tattırmaya başla dedi, hergün 1-2 kaşık. önce meyve sonra sebze sonra da çorba şeklinde gidecekti. Ben günde iki kere emzirdikten sonra bikaç kaşık meyve sebze yoğurt vermeye başladım. ama eziyet oldu kesinlikle bikaç kaşık yetmiyo, daha fazlası için ortalığı yıkıyo. Ben de tattırmıyorum artık. Ama bu ay da az alıyo gibi. acaba çocuğa eziyet mi ediyorum diye düşünüyorum ben de....

canım bende anne sütündeyim halen.. 6. ayının dolmasını bekliyorum. elma havuç yalattım sadece ... inş. ek gıdaya geçince sorun yaşamayız.. hayırlısı bakalım

kilo alımı iyi olduğu için ek gıdaya geçmedik ay başında dr gideceğiz bakalım ne diyecek bize

Offff bizde ayın 1 inde gitcez dr a ama bana yine hiç kilo almamış gibi geliyor, bakalım ne olacak...

5.ayda 500 gr. almıştı cadım..doktor inatla ek gıdaya izin vermiyo:((ama geçen sağlık ocağına gittim 12 günde hiç kilo almamış:((hemen doktoru aradım normal değil getir idrar tahlili yapalım dedi..bakteri çıktı idrarında:((kilo almamasını ona bağladı,antibiyotiğe başladık.yine ek gıdaya izin vermedi..10 gün sonra getir tekrar tartalım dedi..ama ben işimi şansa bırakamam..başladım 2-3 gündür az az meyve suları ve pekmez veriyom..dün ilk kez yoğurt verdim..daha çok önlüğü yiyo ama kursağına gidiyodur heralde..sütüm de az gibi geliyo bana üzülüyorum:((inşallah kızım kilo alır ya..

bizimkinin bi de inek sütüne alerjisi var..yakın köylerde keçi peşinde koşturuyoz:))neyseki bulduk.....keçi sütünden yoğurt yaptık..daha hiç hazır mama,kavanoz maması,sebze püresi,çorba vermedim..bismillah deyip meyve ve yoğurda başladık..inşallah yavrular bu dönemi de kolay atlatır..

Annemin kıymetini anlıyorum...cennet onların ayağı altında..

Çok mutluyum bayanlar, kızım son ayında 500 gr almış, maaşallah kızıma. Aranızda 500 gr mı az bulanlar olabilir ama ondan önceki 2 hafta boyunca 1 gr bile almamıştı. Ayrıca dr muz 5. ay için 500 gr mı yeterli buldu.
Bu arada artık ek gıdaya başlamamı söyledi hos bu ülkede 4. ayda başlanıyor zaten ama ben dr ada söyleyip vermemeye inat etmiştim. Ne vericem dedim "sebze ve meyve" dedi. Yani anlayacagınız çok açıklayıcı oldu bana Allahtan internet var ve Allahtan sizler varsınız...

ben,m kızımda 5 ay 18 günlük ama ben ona çorba yapıyorum günlük yoğurt mayalıyorum hemde emziriyorum kayınvalidem başla ek gıdaya dediği için mecbur veriyorum daha sonra yemeklere alılmazmış maşallah kızımda 1 ayda 1 kilodan fazla aldı

Back
X