Sadece bir soru:)

sekerportakalii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2012
222
0
26
Eskişehir
Dert değil ama sadece merakımdan soruyorum:)
Sizce aşk gerçekten var mıdır? Veya sevgilisiyle/eşiyle sevgiden öte aşık olan var mı? Mesela bir arkadasimin sevgilisi ona aşık değilmiş ama çok seviyormuş. Bende biliyorum,arkadaşımı el üstünde tutuyor. Tek bir kötü sözü dahi olmamış arkadaşıma. Takıldığım konu; illa aşk mı olmalı? Birde aşkın yeri sevgiye kalır,aşk biter ama sevgi bitmez aşk bir gün zedelenir tükenir ama sevgi daha kuvvetlidir diyenler var. Siz ne düşünüyorsunuz?

şahsi fikrim ben sevgilime aşığım yani cok seviyorum kaç yılk ilkimiz ama ben hala onun yanındayken heyecanlanıyrm bazen kızarıyorum:)

Aşk dediğin olay o ilk tanımadandaki o ilk zamanlardaki kalp çarpıntıları tatlı heyecanlar yeni keşfediş dönemidir..Zamanla o heyecan yerini iyice sevgiye terkeder..Terkedemezse kişiler zaten birbirini terkeder =) Şahsım adıma konuşayım 17yaşında evlendim 6yıllık evliyim 23 yaşındayım eşimle aramda 9yaş var
Hayatımda en sevdiğim en güvendiğim en saygı duyduğum insanda varlıkta O...Aşka gelirsek onu seviyorum o benim herseyim kıymetlim fakat Ask nasıl denir
arada sırada nakşediyor yaaa aşığım ben bu adama hee diyorum ama demediğim zamanlardada şunu hep biliyorum ben o adamı seviyorum
Aşkın uzun uzun yıllar sürmesini beklersen hayal kırıklığı yaşarsın arkadasım .. önemli olan sevgi saygı hoşgörüdür..bunlarda varsa zaten aranızda tapın birbirinize =)

aşk var :1: olmalıda...
ama asıl önemlı olan sevgı ve saygı

belkı bı zaman sonra aşk bıtebılır, onun yerını sevgı alır
ama sevgı saygı bıterse aşık olsan ne yazar
ılışkı yürümez

erkek arkadaşım bı masal anlatmıştı bana bu konuyla ılgılı
o geldı aklıma :77:

Aşk dediğin olay o ilk tanımadandaki o ilk zamanlardaki kalp çarpıntıları tatlı heyecanlar yeni keşfediş dönemidir..Zamanla o heyecan yerini iyice sevgiye terkeder..Terkedemezse kişiler zaten birbirini terkeder =) Şahsım adıma konuşayım 17yaşında evlendim 6yıllık evliyim 23 yaşındayım eşimle aramda 9yaş var
Hayatımda en sevdiğim en güvendiğim en saygı duyduğum insanda varlıkta O...Aşka gelirsek onu seviyorum o benim herseyim kıymetlim fakat Ask nasıl denir
arada sırada nakşediyor yaaa aşığım ben bu adama hee diyorum ama demediğim zamanlardada şunu hep biliyorum ben o adamı seviyorum
Aşkın uzun uzun yıllar sürmesini beklersen hayal kırıklığı yaşarsın arkadasım .. önemli olan sevgi saygı hoşgörüdür..bunlarda varsa zaten aranızda tapın birbirinize =)

sadece bir yorum:)

bayıldım
nazar değmesin:)))))
darısı başımaaaaaaaaaaaaaaa

Aşk kişiden kişiye değişen ve tam olarak açıklanamayan bi durumdur. Bir insanın konuşmasına, kaşına gözüne, giyinişine, hatta mimiklerine bile aşık olabilirsiniz yada hayranlık :34: Bir süre sonra evet o aşk ya da hayranlık geçer alışırsınız çünkü sürekli onu görerek ya da yaşayarak sıradanlaşır. o yüzden zaten platonik aşklar daha çok acı verir yada karşılık alamamak o kişiyi yaşayamadığınız için aşkınız büyürde büyür :) Ama sevgi bambaşkadır aşktan sonra gelir o heyecan o hayranlık yerini sevgiye bırakır aradan yıllar bile geçse sevginiz nedensiz yere bitemez.. Ama aşık olmadan sevgi tam olarak oluşmaz ben öyle düşünüyorum

Benimde düşüncelerim bu yönde açıkçası:) Benimde 2 yıldır süren bir ilişkim var,fakat seninde dediğin gibi bende arada 'aşığım ben bu adama ya' diyebiliyorum. Üstte yazdığın bir şey çok hoşuma gitti. "zamanla aşk yerini sevgiye terk eder,terkedemezse kişiler zaten birbirini terkeder":46:

Aşk kişiden kişiye değişen ve tam olarak açıklanamayan bi durumdur. Bir insanın konuşmasına, kaşına gözüne, giyinişine, hatta mimiklerine bile aşık olabilirsiniz yada hayranlık :34: Bir süre sonra evet o aşk ya da hayranlık geçer alışırsınız çünkü sürekli onu görerek ya da yaşayarak sıradanlaşır. o yüzden zaten platonik aşklar daha çok acı verir yada karşılık alamamak o kişiyi yaşayamadığınız için aşkınız büyürde büyür :) Ama sevgi bambaşkadır aşktan sonra gelir o heyecan o hayranlık yerini sevgiye bırakır aradan yıllar bile geçse sevginiz nedensiz yere bitemez.. Ama aşık olmadan sevgi tam olarak oluşmaz ben öyle düşünüyorum

Bu yorumuda çok doğru buldum. Bende eskisi gibi aşığım diyemiyorum sevdiğim adama,onu dert ediyordum. O da bana aşık değilse üzülürüm diye düşünüyordum. Ama aramızdaki saygı çok kuvvetli. Aşk olmasa bile sevgi ve saygı olmalı dediğiniz gibi:))

sadece bir yorum:)

bayıldım
nazar değmesin:)))))
darısı başımaaaaaaaaaaaaaaa

inşallah arkadasım =) Biliyorum ben çok erken evlendim 15yaşında tanıdım onu,17yaşında hooop baktım evliyim..Ama pişmanmısın diye sorsan Asla değilim
İlişkimiz boyunca bana hiç zarar vermedi,sonuçta cahil toy yaştayım adam benden 9yaş büyük zararda vermeye kalkabilirdi..Benimde bir kızkardeşim var dedi hep vede hep ona göre davrandı.. Ne o dönemde nede evlilik hayatımda beni üzdü incitti..Diyeceksinizki hiçmi kötü zaman olmuyor..Olmaz olurmu eşim ne kadar iyi ise kaynanam bir o kadar cadalozdu beni hiç istemedi =( Eşimle aramı açmaya çalıştılar ettiler ama işte siz eşinize bakacaksınız...şimdi şaka maka derken 6yıl oldu ve ben arkama baktığımda tek bir şey görüyorum =) Benim bir supermanım var =) Üstelik o benimle birlikte çocuk,yeri gelir büyüğüm,yeri gelince doktorum,eşim,sırdaşım akıl hocam yani kısacası o benim bu hayattaki romanım,hazinem..Şimdi hala Aşk varmı diyorsanız Aşk var evet yüreğinizde ama o ilk buluşmalardaki gibi el titremeleri göz kaçırmaları aaaa ne giyim aaa kuaför aaa çişim geldi dedirtmeyen bir aşk var =) Arkadasınız olarak tek tavsiyem eşinizin sevgilinizin gözlerine derince bakın..Eğer o gözlerde kendinizi bulup görüyorsanız o zaman o adamın elini hiç bırakmayın olurmu =) Çünkü o buna değer ;)

ben erkeklerin aşkına sevgisine inanmıyorum:50:
çok acımasız bir yorum oldu farkındayım ama yaşadıklarımdan sonra fazlasını yazamıyorum
keşke buraya daha güzel şeyler yazabilseydim bunu bende çok isterdim

Bir donem bi dizide vardı sanki ; kavusamazsan ask olur diye :)
Sanırım oyle mecnun Leyla ya, Ferhat sirin e ulaşsaydı o ask hala anlatılmazdi.
Gercekleri de kabul etmek lazım hele de evliysen, o ilk tanıştığın zamanlardaki kalp carpintisi hep aynı kalmaz. Acaba ask da o mu onu da sorgulamak lazım:)
Benim evliliğim de zamanla yerini sevgi ve saygı aldı. Hayranlığım cok arttı. Bana göre bir iliskinin olmazsa olmazı saygı dir. Saygı varsa diğerleri kaybolmaz zaten.
Ben kocama saygı duyuyorum, onu seviyorum, ve ona hayranım:))
Ama onu gördüğümde kalbim pat pat atmiyo sevgili olduğumuz zamanlar gibi :)

Aşksız başlanmaz ilişkiye.. Aşkla başlar insan zaman geçtikçe yerini sevgiye saygıya sadakata bırakır aşk.. Aşkla başlamazsan ödev gibi bi birliktelik olur. Ben böyle düşünüyorum.
Aşkımada aşığım yani söyleyeyim dedim :ssz::48:

Aşk olmadan olur mu?
Olmaz.
Aşk insanı hayata bağlayan can damarıdır, tutkuların en büyüğü,
en güzelidir.

Ancak;ben k
ısacık hayatımda ben şunu keşfettim:
Erkeklerin aşk duygusu kadınlarınkinden daha fazla,
kadınların sevgi duygusu erkeklerinkinden daha da fazla.
Aşk geçicidir, sevgi bakidir.
Aşkı sevgiye dönüştürmeyen bir erkek kolayca gidip aldatabiliyor ya da eşine düşüncesizce restler çekebiliyor.
Sevgisi baki olan bir kadın da her hatayı sineye çekiyor , fedakarlıklar yapıyor ve kolayca aldatamıyor.
Aldatan eşini sevgisi uğruna affeden bayanlar da çıkıyor.
Aldatma eylemini kadın gerçekleştirse karşı taraftan yana affı olmuyor.

Aşk ya da sevgi her şeye değiyor mu?
Ya da her şeyi affediyor mu?
Hayır değmiyor.
Hayır affetmiyor.

Son düzenleme:
Ask olmaz mı ya..:16:
Cok farklı bir duygu, bir bakıs yetiyor. Gördügünde kalbin hızlı atmaya baslıyor, karnın da kelebekler ucusuyor, dizlerin titriyor..
Günün 24 saati onu düsünüyorsun.. :) Ben öyleydim vallahi..
:9:
Ask kapıyı calmıyor, aniden ben geldim deyiveriyor.. :)

Back
X