Sadece bize mi..

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.603
1.728
133
1 sene icinde genc yasta pek cok akrabami kaybettim.Hepsi de ani oldu.Inana bir insanim cok sukur. Aci ve beklenmedik bu ölümler bizi cok yordu. 25 yasindaki kuzenim 6. Kattan düştü .27 yasindaki kuzenim trafik kazasinda öldü ve 4 kisiden üçünün burnu bilr kanamazkan abim boyun kirilmasi ile vefat etti.Sonra amcam.Ailenin babasi ve en guclusu.50 yasinda kalp krizi ile vefat etti.Amcam yasadigimiz surecte bizi ayalta tutmaya ve bir araya getirmeye çalışırdı. Evlat sahibi olamadigi icin evlat hasretini bizimle giderirdi.Bizler icin adeta ölümsüz gibiydi ta ki öldüğünü ogrenene kadar.
Sonra halam, anneannemm..bir bucuk senenin pek cok gunu cenazelerde gecti.Takdir edersiniz ki psikolojim bozuldu.Destek aliyorum.Iyiyim de..Ama tamamen iyilesmis degilim..Umudum var guzellige dair..Ama kabul edemedigim pek cok sey var..
Ölüm ..Olmek istemiyorum,inssnlar olsun istemiyorum.Insanlar uzun,mutlu ,hzuurlu yasasinlar..Yaslaninca ölsünler..iclerindr hic bir sey kalmasin. Allah'tan bu dusuncem yanlissa ozur diliyorum..Ama bunu istiyorum..Kaybetmekten korkuyorum kaybolmaktan korkuyorum..Sanki bu acilar bize ozelmis gibi..Yine bize ugrayacakmis gibi..Tam guzrl hayaller kuruyorurm,ölüm onumde set..oteki dunya var inaniyorum ama nasil bir yer oldugunu bilmedigim icin hayalini kuramiyorum.Neyse boyle iste..Ben boyleyim..Bu durum duygularimin hafiflemis hali.
Hani suze bir onceki konumda hoşlandığım ve karsiligini da bulmakta oldugumu düşündüğüm bir kisi vardi ya.Bazen ondan adum gordugumde korkudan tepki veremiyorum..Yarim kalursa,yarim kalirsam...Bu duygular zihnimi kemiriyor.Gelsinler..bir yolu var..bir çıkış var..Aldigim destekle ve sizlere yazarak bulmaya calisiyorum o cikisi..

Acı şeyler yaşamışsınız zamana bırakmanız gerek,ben çok daha kötülerini yaşadım emin ol her yaşadığım şey ayrı bişey aldı götürdü ama yapacak bişey yok v-bazı şeyler sizin elinizde değildi ve önce bunu kabullenmelisiniz kalan siizi sevenlerle acılarınızı beraber sarmalısınız ki benim kimsemde yoktu herşeyi kendim göğüslemek zorunda kaldım.

Acı şeyler yaşamışsınız zamana bırakmanız gerek,ben çok daha kötülerini yaşadım emin ol her yaşadığım şey ayrı bişey aldı götürdü ama yapacak bişey yok v-bazı şeyler sizin elinizde değildi ve önce bunu kabullenmelisiniz kalan siizi sevenlerle acılarınızı beraber sarmalısınız ki benim kimsemde yoktu herşeyi kendim göğüslemek zorunda kaldım.
Allah yardimciniz olsun..Cok sagolun.

Başınız sağ olsun :dua:
Bazen kötü şeyler üst üste geliyor . Allah sıralı ölüm versin diyorum sadece . Ama unutmayalım ki ölüm Allahın emri ..

1 sene icinde genc yasta pek cok akrabami kaybettim.Hepsi de ani oldu.Inana bir insanim cok sukur. Aci ve beklenmedik bu ölümler bizi cok yordu. 25 yasindaki kuzenim 6. Kattan düştü .27 yasindaki kuzenim trafik kazasinda öldü ve 4 kisiden üçünün burnu bilr kanamazkan abim boyun kirilmasi ile vefat etti.Sonra amcam.Ailenin babasi ve en guclusu.50 yasinda kalp krizi ile vefat etti.Amcam yasadigimiz surecte bizi ayalta tutmaya ve bir araya getirmeye çalışırdı. Evlat sahibi olamadigi icin evlat hasretini bizimle giderirdi.Bizler icin adeta ölümsüz gibiydi ta ki öldüğünü ogrenene kadar.
Sonra halam, anneannemm..bir bucuk senenin pek cok gunu cenazelerde gecti.Takdir edersiniz ki psikolojim bozuldu.Destek aliyorum.Iyiyim de..Ama tamamen iyilesmis degilim..Umudum var guzellige dair..Ama kabul edemedigim pek cok sey var..
Ölüm ..Olmek istemiyorum,inssnlar olsun istemiyorum.Insanlar uzun,mutlu ,hzuurlu yasasinlar..Yaslaninca ölsünler..iclerindr hic bir sey kalmasin. Allah'tan bu dusuncem yanlissa ozur diliyorum..Ama bunu istiyorum..Kaybetmekten korkuyorum kaybolmaktan korkuyorum..Sanki bu acilar bize ozelmis gibi..Yine bize ugrayacakmis gibi..Tam guzrl hayaller kuruyorurm,ölüm onumde set..oteki dunya var inaniyorum ama nasil bir yer oldugunu bilmedigim icin hayalini kuramiyorum.Neyse boyle iste..Ben boyleyim..Bu durum duygularimin hafiflemis hali.
Hani suze bir onceki konumda hoşlandığım ve karsiligini da bulmakta oldugumu düşündüğüm bir kisi vardi ya.Bazen ondan adum gordugumde korkudan tepki veremiyorum..Yarim kalursa,yarim kalirsam...Bu duygular zihnimi kemiriyor.Gelsinler..bir yolu var..bir çıkış var..Aldigim destekle ve sizlere yazarak bulmaya calisiyorum o cikisi..
Ne denir böyle bi durumda.
Allah peygamber sabrı versin.
Rabbim kalanlarına çok uzun ömürler versin. Hepimizin imtihanı ayrı.
Bense 2 buçuk yıldır derman bulamadığımız hastalıkla mücadele ediyoruz başkasıda başka bi acıyla hayat böyle bişey sanırım

“İnsan ada değildir,
Bütün de değildir tek başına,
Kıtanın bir parçası,
Okyanusun bir damlasıdır;
Bir kum tanesini bile alıp götürse deniz,
Avrupa küçülür.
Sanki kaybolan bir burunmuş,
dostlarının ya da senin bir yurdunmuş gibi;
Bir insanın ölümüyle eksilirim ben,
çünkü… bir parçasıyım insanlığın;
İşte bu yüzden hiç sorma “çanların kimin için çalıyor?” diye, senin için çalıyor.” demiş Hemingway...
Hayat belki de ölüm diye bir gerçek olduğu için bu kadar güzel ve her anının tadını çıkarmalı. Kötü şeyler hep peşpeşe gelmiş ama bu ölümler acılar size özel değil. Sizin şanssızlığınız peşpeşe gelmeleri olmuş.
Yarım kalmaktan korkmaktansa ne kadar yaşayacağımızı bilmediğimiz bu hayatı en güzel şekilde değerlendirmeye bakın.
Acılarla olgunlaşmayı seçin, seçin ki yaşadığımız acıların bir anlamı olsun.

Allah sevidiği kulunu erken yanına alırmış. En güzeli ölümü beklemek onu istemek değil, ölüme hazırlı olmaktır güzel olan. Ölüm kadına erkeğe, yaşlısı gencine bakmıyor, vadesi dolan göçüp gidiyor. Allah yardımcın olsun. Başın sağolsun.

Allah sevidiği kulunu erken yanına alırmış. En güzeli ölümü beklemek onu istemek değil, ölüme hazırlı olmaktır güzel olan. Ölüm kadına erkeğe, yaşlısı gencine bakmıyor, vadesi dolan göçüp gidiyor. Allah yardımcın olsun. Başın sağolsun.
Ne denir böyle bi durumda.
Allah peygamber sabrı versin.
Rabbim kalanlarına çok uzun ömürler versin. Hepimizin imtihanı ayrı.
Bense 2 buçuk yıldır derman bulamadığımız hastalıkla mücadele ediyoruz başkasıda başka bi acıyla hayat böyle bişey sanırım
Insallah en kisa zamanda sifa bulursunuz.cok gecmis olsun..

Bence iyi insanlar,bebekler ve hayvanlar hiç zarar görmemeli. Ama yapacak bir şey yok keşke hep kötüler ölse

Babam annem bana hamile iken olmus. Bir sıfır yenik başladım hiç tanımadım babamı.
Sonra evlendim ilk bebeğim karnimda oldu kalbi durdu.
Bir annem vardı aile büyüğüm onuda kanserden gözlerimin önünde kaybettim bir sene oldu.
Sadece sen değilsin bak.

Babam annem bana hamile iken olmus. Bir sıfır yenik başladım hiç tanımadım babamı.
Sonra evlendim ilk bebeğim karnimda oldu kalbi durdu.
Bir annem vardı aile büyüğüm onuda kanserden gözlerimin önünde kaybettim bir sene oldu.
Sadece sen değilsin bak.
Basiniz sagolsun.Allah yardimciniz olsun..

Basiniz sagolsun.Allah yardimciniz olsun..
Amin canım cümlemizin..Yani herkes çektiğini bilir..
Kader..
Elimizde olmayanlara değil de elimizde olanlara odaklanıcaz..
Hayattan keyif almaya bak yaşadığın müddetçe ..
Kukulinin şarkısında ki gibi hayat bir andır tam da bu andır sakın kaçırma...

Amin canım cümlemizin..Yani herkes çektiğini bilir..
Kader..
Elimizde olmayanlara değil de elimizde olanlara odaklanıcaz..
Hayattan keyif almaya bak yaşadığın müddetçe ..
Kukulinin şarkısında ki gibi hayat bir andır tam da bu andır sakın kaçırma...
Oyle yapiyorum canim.Elimden geleni yapiyorum.

Sadaka belaları def eder ömrü uzatır. Gerçekten muhtaç olan insanlar bulup yardım etmek size terapi gibi gelir aynı zamanda. İnançlı olduğunuz için sanslisiniz yoksa bunca acıyla başa çıkmak çok daha zor olurdu diye düşünüyorum. Çünkü ölüm yokluk değil başka bir boyutta varlıklarıni sürdürüyorlar . En nihayetinde onlarla kavuşacağız. Allah hepsine rahmetiyle muamele etsin size de sabır versin. Başınız sağolsun.

Back
X