Sadece spinal sezeryan olanlardan cevap bekliyorum

Hiç canını sıkma canim bunları düşünerek ne kadar düşünmez kafaya takmadan o kadar yolunda gidiyor hersey
Şu an düşündüğüm kafaya taktığım iki şey var kilo nasıl gidecek aslında öyle tatlı hamurişi vs de tüketmedim vücudumda çok ödem var böbreğim protein kaçırıyor ondan dolayı
Diğeri de spinal sezeryan anında panik olur muyum kötü etkiler miyim

Şu an düşündüğüm kafaya taktığım iki şey var kilo nasıl gidecek aslında öyle tatlı hamurişi vs de tüketmedim vücudumda çok ödem var böbreğim protein kaçırıyor ondan dolayı
Diğeri de spinal sezeryan anında panik olur muyum kötü etkiler miyim
Kilo konusunda bilemiyorum her vücut bir değil çünkü ama sana şunu söyleyebilirim aynı şekilde endişelerin vardı ya paniklersem ya birşey olursa falan ama girmekle çıkmam bir oldu diye bilirim çok kısa sürdü Sezeryan ve ne belden yapılan iğneyi hissettim nede ameliyatı ben dokunuşları bile hissetmedim diyebilirim nerdeyse

Kilo konusunda bilemiyorum her vücut bir değil çünkü ama sana şunu söyleyebilirim aynı şekilde endişelerin vardı ya paniklersem ya birşey olursa falan ama girmekle çıkmam bir oldu diye bilirim çok kısa sürdü Sezeryan ve ne belden yapılan iğneyi hissettim nede ameliyatı ben dokunuşları bile hissetmedim diyebilirim nerdeyse
Hatırlıyorum senin ameliyat öncesi endişelerini o yüzden sana yazdım ;) sakinleştirici vs yaptılar mı

Hatırlıyorum senin ameliyat öncesi endişelerini o yüzden sana yazdım :KK66: sakinleştirici vs yaptılar mı
Sakinleştirici hazırda tutuyorlar eğer paniklersem için yada heyecan yaptığını anlarlarsa hemen veriyorlar :)

Sakinleştirici hazırda tutuyorlar eğer paniklersem için yada heyecan yaptığını anlarlarsa hemen veriyorlar :)
Bunu bilmek çok rahatlatıcı zaten doktorum söyledi biz senin masadan kalkıp yapamayacağım diye kalkıp gitmene bile hazırlıklıyız diye :KK70: sezeryanda göbek kalıyor olayı yanlış biliniyor o zaman sen neredeyse tüm aldığın kiloyu verdin

Korkulacak birşey yok yazacaktım ki çoktan doğum yapmışsın hayırlı olsun :)
Belki yeni doğum yapacak arkadaşlar okurlar. Spinal sezeryan çok kolay oluyor. Ben normal doğum yapacaktım sancılara dayanamadım son anda sezeryana girdim iğneyi neredeyse hiç hissetmedim kan aldırmak daha çok acıtıyor iğneyi yaptılar 1 dk geçti geçmedi ağrılarım kesildi dünyalar benim oldu hiç birşeyi gözüm görmedi panik falan olmadım o yüzden. zaten doktorun bebeği alması 5 dk falan. Sonra yarım saat falan dikiş VS karnına baskı yapıcaz dediler onu da hissetmedim zaten önünde perde var görmüyorsun. Birkaç saat ayaklarını hissetmiyorsun o arada kıpırdatmaya çalışmaman lazım sonrasında ağrı olurmuş hemşire ben gelip kontrol edene kadar kıpırdatmaya çalışma sakın demişti bi de bol bol nescafe içmem gerekiyor başagrisi olmasın diye. Bende sonrasında da hiçbir problem olmadı.yani spinalle alakalı problem olmadı sezeryandan dolayı 10 gün zorluk çektim yatıp kalkamadım.
Ben yapamadım ama hala normal doğumun en sağlıklısı olduğunu düşünüyorum bunu da söyliyeyim. Benimki normale yakın oldu diye kendimi avutuyorum bebek doğum kanalına girmişti bu saatten sonra sezeryan yapamayız demişlerdi hatta ama ben hastaneyi başlarına yıkınca yaptılar :KK70:

Belki yeni doğum yapacak arkadaşlar okurlar. Spinal sezeryan çok kolay oluyor. Ben normal doğum yapacaktım sancılara dayanamadım son anda sezeryana girdim iğneyi neredeyse hiç hissetmedim kan aldırmak daha çok acıtıyor iğneyi yaptılar 1 dk geçti geçmedi ağrılarım kesildi dünyalar benim oldu hiç birşeyi gözüm görmedi panik falan olmadım o yüzden. zaten doktorun bebeği alması 5 dk falan. Sonra yarım saat falan dikiş VS karnına baskı yapıcaz dediler onu da hissetmedim zaten önünde perde var görmüyorsun. Birkaç saat ayaklarını hissetmiyorsun o arada kıpırdatmaya çalışmaman lazım sonrasında ağrı olurmuş hemşire ben gelip kontrol edene kadar kıpırdatmaya çalışma sakın demişti bi de bol bol nescafe içmem gerekiyor başagrisi olmasın diye. Bende sonrasında da hiçbir problem olmadı.yani spinalle alakalı problem olmadı sezeryandan dolayı 10 gün zorluk çektim yatıp kalkamadım.
Ben yapamadım ama hala normal doğumun en sağlıklısı olduğunu düşünüyorum bunu da söyliyeyim. Benimki normale yakın oldu diye kendimi avutuyorum bebek doğum kanalına girmişti bu saatten sonra sezeryan yapamayız demişlerdi hatta ama ben hastaneyi başlarına yıkınca yaptılar :KK70:
Çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim ben spinal olacağım bilmediğim bişey olduğu için korkum kaygım yarım saat bile uzun geliyor ben panik olmamak için ne düşüneyim nasıl zaman geçireyim diye şimdiden düşünüyorum :110:

Çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim ben spinal olacağım bilmediğim bişey olduğu için korkum kaygım yarım saat bile uzun geliyor ben panik olmamak için ne düşüneyim nasıl zaman geçireyim diye şimdiden düşünüyorum :110:
Ben o an pek bişey düşünemedim bana zaman çok çabuk geçti ağrılarım geçti ya 3 saat bile yatardım valla :D doktor hemşireler anestezi uzmanı falan kendi aralarında muhabbet ediyorlar onları dinlersin :) tavandaki ışıkları say diş çektirirken öyle yapmıştım :D ben çocuğun çıktığını bile anlamadım vik vik bi ses duydum ağlamaya benzetemedim o ses ne dedim. Hemşire ne olacak bebeğin dedi :D sonra ebe yan tarafta bi masaya yatirdi temizleyip getiriyorum dedi onu seyrettim o arada bebeğimle konuştum ağlama anneciğim burdayım falan dedim sonra yanıma getirdi öptüm kokladım

Ben o an pek bişey düşünemedim bana zaman çok çabuk geçti ağrılarım geçti ya 3 saat bile yatardım valla :KK70: doktor hemşireler anestezi uzmanı falan kendi aralarında muhabbet ediyorlar onları dinlersin :) tavandaki ışıkları say diş çektirirken öyle yapmıştım :KK70: ben çocuğun çıktığını bile anlamadım vik vik bi ses duydum ağlamaya benzetemedim o ses ne dedim. Hemşire ne olacak bebeğin dedi :KK70: sonra ebe yan tarafta bi masaya yatirdi temizleyip getiriyorum dedi onu seyrettim o arada bebeğimle konuştum ağlama anneciğim burdayım falan dedim sonra yanıma getirdi öptüm kokladım
Uyuşukluk geçtikten sonra nasıldı ayağa kalkma yürümede zorlanma vs?

Uyuşukluk geçtikten sonra nasıldı ayağa kalkma yürümede zorlanma vs?
Ayağa kalkmak başta zor oluyor bacaklarımdan tutup yardım etmek istediler ama bana öyle daha zor geldi siz bırakın kendim yapıcam dedim çok yavaş hareket ettirdim ilk başta baya uzun sürdü kalkmam ayaklarımı aşağı indirmeyi başardıktan sonra sandalyeden güç alıp kalktım ilk yürüme zor sonra yavaş yavaş açılıyorsun ilk günler evin içinde bol bol yürü sanırım kan dolaşımını arttırdığı için yürümek iyileşmeye yardım ediyor bi de ayaklar çok şişiyor ödemin inmesi için kalp seviyenden yukarıda tutman lazım sürekli ayaklarımı havada tuttum

Ayağa kalkmak başta zor oluyor bacaklarımdan tutup yardım etmek istediler ama bana öyle daha zor geldi siz bırakın kendim yapıcam dedim çok yavaş hareket ettirdim ilk başta baya uzun sürdü kalkmam ayaklarımı aşağı indirmeyi başardıktan sonra sandalyeden güç alıp kalktım ilk yürüme zor sonra yavaş yavaş açılıyorsun ilk günler evin içinde bol bol yürü sanırım kan dolaşımını arttırdığı için yürümek iyileşmeye yardım ediyor bi de ayaklar çok şişiyor ödemin inmesi için kalp seviyenden yukarıda tutman lazım sürekli ayaklarımı havada tuttum
Çok teşekkür ederim hepsini uygulayacağım

Bunu bilmek çok rahatlatıcı zaten doktorum söyledi biz senin masadan kalkıp yapamayacağım diye kalkıp gitmene bile hazırlıklıyız diye :KK70: sezeryanda göbek kalıyor olayı yanlış biliniyor o zaman sen neredeyse tüm aldığın kiloyu verdin
Aynen canım hiç göbeğim yok kalmadı yani

Benim ki mecburi sezeryandi bebek tersti dönmedi diye ama çok güzeldi aynen bende hiç birşey anlamadım 3 günde ayağa kalktım 1haftaya bir şeyim kalmadı yaşantıma devam ettim çok kolaymış böyle 2. Çocuğu düşünmüyordum hiç ama artık düşünüyorum :D

Benim ki mecburi sezeryandi bebek tersti dönmedi diye ama çok güzeldi aynen bende hiç birşey anlamadım 3 günde ayağa kalktım 1haftaya bir şeyim kalmadı yaşantıma devam ettim çok kolaymış böyle 2. Çocuğu düşünmüyordum hiç ama artık düşünüyorum :KK70:
Senin iyileşmen daha kolay olmuş. Benim de hamileliğim güzel geçti özlüyorum hatta. Tekrar doğum yapmak zor gelmez de benim minik canavar beni 2. Çocuktan soğuttu :D

Senin iyileşmen daha kolay olmuş. Benim de hamileliğim güzel geçti özlüyorum hatta. Tekrar doğum yapmak zor gelmez de benim minik canavar beni 2. Çocuktan soğuttu :KK70:
Kesinlikle canım özleniyor . Kız öyle deme yinede çok tatlı oluyorlar :)

Kızlar elleri niye bağlıyorlar? Ben ellerim öyle bağlanınca sanki nefessiz kalacak gibi hissederim. Fobim var benim

Back
X