Sadece yazmak istedim..

Alondraaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
461
94
123
Hayat böyle demekki. Herkesi biseyle sınıyo. Beni de esimin ailesiyle. Ben bekarken bole degildim. Her istedigim elimin altindaydi her istedigim vardi ama bn mutsuz olmayi seciodum evlenince ozgur olucam evimin hanimi olcam colugum cocugumla mutlu mesut yasantim olcakti ama bn hata yaptim . yasantimi begenmedigim icin rabbim bni esimin ailesiyle sinadi. Isimden ayrildim kredi kartlarimi iptal ettim arabami sattim . evden bakkala bile izinsiz cikamaz oldum. Kaynanamlarla birlik oturuoruz ama pskilojisi o kadar bozuk bi kadin gormedim omrumde. Ayrilcaz die aglayip sizlayan bas bas bagiran bi kadin . evet siz uyarmistiniz beni o 1 yil 10 yil olur die eylul oldu cocugum oldu hala birligiz gine mayisa atildi ayrilma isi . paralari yokmus kendi is yerlerinde calistiklari halde yokmus . benim hayatimi çaldılar . ben boyle olcagini bilseydim evlenirmiydim. Bir manyagin kahrini cekmeye meraklimiydim. Esiminde eli kolu bagli . hep soylerdim ona evin en kucugu olmanin sıkıntısını cok cektim ben die . o da evin en kucugu ve ceken gine ben. Napicam bilmiorum . mayis eylul mayis eylul diye diye 10 yil olcak sanirim ayrilmamiz. O kadar planlarim vardi eger ayrilmazsa bu ay pılımı pırtımi toplayip anneme gidicektim ama o caresizligini görünce o yikilmis halini görünce dayanamadim bütün sinirim gitti . napicami bilemiorum bu bnm kaderim heralde . basinizi agrittim ama cok canim sıkıldıgı icin buraya yazip rahatlamak istedim.

önceki konularınızı bilmiyorum
mesleği ne eşinizin
sanırım babasıyla aynı iş yapıyor
ayrı bir iş bulamaz mı..
siz çalışamayacak gibisiniz..
yaşadığınız yerde tek maaşla zor olur mu

İşe girseniz,babaanne de bebenize baksa,yine de ayrı eve çıkamaz mısınız?

Ise girseniz anneniz baksa yada annenize yakinsaniz birazda onun evinde tatil gibi kalsaniz 15 gun arada.

allah yardımcın olsun canım yaaa

biraz daha düşün illa bir çıkar yol vardır , illa ki

Tek cozumunuz ise girmeniz
Tabi o zamanda sihirli degnek degip sizi ayri eve tasimayacak ama o evden gunduzleride olsa uzaklastiricak ve belki biriktire biriktire kendi paranizla ayri eve cikarsiniz eger birinden yardim beklerseniz cook daha imkansiz ne yazik ki Allah yardim etsin

Bile bile lades dediniz.
Ev üstüne ev olmaz.
Çalışma fikrine sıcak bakmıyorum ama ayrı eve çıkabilecekseniz çalışın.
Laale Laale haklı onlar baksın?

Valla bence insan kendi kaderini kendi belirler bazı konular kader değildir.görünen köy klavuz istemez derler.bazen sonu hüsran olacağını bile bile yaparsın bazı şeyleri.aşk herşeyi halleder dersin.ama halletmiyo malesef.Allah yardımcınız olsun.

İşe girin çocuğunuza kendi anneniz baksın. Gerekirse 2. El eşya alın en azından kafanız rahat olur.
Babaannenin çocuğa bakacağını sanmıyorum, evi ayırmayın diye herşeye karşı çıkacaktır.
Gerekirse hergün makarna yeriz ayrı eve çıkalım deyin eşinize.
Onlar nasıl sana birşeyler vaadediyorsa sende eşine vaadet.

Hayatını şekillendirmek yine senin elinde.
Eğer birşeylerden memnun değilsen, bu değişimleri ancak yine sen yapabilirsin.
Tekrar işe gir, bebeğine kayınvaliden bakabiliyorsa o baksın.
Bakamıyorsa başka yöntemler ara, çözümler üret.
Önce bir kendi özgüvenini kazan.
Daha sonrasında herşey çorap söküğü gibi gelecektir.

Benim en inandığım şey, bir kadın evlendiği zaman kendi özgüvenini ve maddi özgürlüğünü kaybetmemesi gerekiyor.
Aksi halde böyle tablolar çıkıyor ortaya.
Siz kendiniz de kazanıyor olsaydınız, en azından kayınvalide yanında belli bir mebla biriktirebilirdiniz.
"Benim param, benim harcamalarım, benim ihtiyaçlarım" deme lüksünüz olur, bu süre zarfında da belki birikimlerinizle daha rahat ayrı eve çıkabilirdiniz.

Fakat hayatta hiç birşey için geç değil.
Eğer bekarlık hayatınızın kıymetini anladıysanız, "keşke öyle yapmasaydım" dediyseniz,
Bugünleriniz için de aynı şekilde "keşke öyle olmasaydı" dememek için harekete geçmenizin zamanı gelmişte geçiyor.

Allah yardımcınız olsun.

Ne çaresizliği var eşinin, para mı yok ayrı eve çıkmak için? Onların mı yok? Açıkçası siz olmasanız ne yapacaklarsa öyle geçinsinler ben eşimin ailesine ömrümden vermem.

Ayri ev acamayan bireyler evlenmesin. Niye evleniyorlar ki ana baba yaninda duracaklarsa? O evlilik olmuyor ki. Suan ayri eve cikamamanizin da sebebi ailesine maddi olarak bagimli olmasi. Maddi olarak ozgur olmayanlar da evlenmesin.

Boyle dersen
Kinidigini yisimidin ilmiyiciksin :D

Çalışma fikrine niçin soğuk baktınız?
Merak ettim,doğrusu.

İhtiyaç anlamında tabii ki çalışılabilir benim bahsettiğim soğukluk biraz keyfi olan.
Anne ve bebeğin/çocuğun ergenliğe kadar birlikte zaman geçirmesi gerektiğini düşünüyorum olabildiğince.
Benim görüşüm tabii ki. Annenin kendi motivasyonu sebebiyle çalışması için çocuğa çok iyi şartlar sağlaması gerekir.
Bana göre tabii siz farklı düşünebilirsiniz saygı duyarım.

İhtiyaç anlamında tabii ki çalışılabilir benim bahsettiğim soğukluk biraz keyfi olan.
Anne ve bebeğin/çocuğun ergenliğe kadar birlikte zaman geçirmesi gerektiğini düşünüyorum olabildiğince.
Benim görüşüm tabii ki. Annenin kendi motivasyonu sebebiyle çalışması için çocuğa çok iyi şartlar sağlaması gerekir.
Yok estağfurullah.
Benimki sadece meraktı.

Ergenlige kadar mi :D
Sizin hayat sartlarindan haberiniz yok galiba isterseniz cocugu emekli etsin sonra calissin anne ;)

Ayri ev acamayan bireyler evlenmesin. Niye evleniyorlar ki ana baba yaninda duracaklarsa? O evlilik olmuyor ki. Suan ayri eve cikamamanizin da sebebi ailesine maddi olarak bagimli olmasi. Maddi olarak ozgur olmayanlar da evlenmesin.
Canım benim,iyi diyorsun da şu ana kuzusu dedikleri erkeklerin canına minnet ev ev üzerinde yaşama rüyası.
Kadınlar kabul etmeyecek işte.
Yoksa zaten beni anasının evinde oturmaya,o evde yemeğe,içmeye,uyumaya hatta sevişmeye zorlayan adamdan milyon defa kaçarım.
Sevişmek deyince hep merak etmişimdir nasıl sevişilir,nasıl banyo yapılır başkalarının evinde?

Boyle dersen
Kinidigini yisimidin ilmiyiciksin :KK70:

Bak ben unuttum kinama duyari kasanlari. Gerci coktan evlendim de neyse. Benimki belki olur da okuyan birinin isine yarar cabasi. Keske dinleseler de hayatlarini mahvetmeseler.

Ha belki gercekten kinadigimi yasamadan olmeyeceksem sansimi deniyim. Yaziyorum kayitlara gecsin: Her hafta sonu maldivlere, her alisverise parise, her karnim aciktiginda baska ulkeye mi gidilirmis. Hem de ozel ucakla. Kiniyorum :D

Back
X