sadece yazmak...

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.514
11.376
498
Kendi ailem uzak sehirde.Esimle huzurum yerinde.Kpss ye hazirlaniyorum.
Bugun beni bazi dusuncelere iten sebep ise gorumcem ile 2 yildir kusuz.ruyamda barisip sarildigimuzi gordum.

Boyle bir istegin mi var diyeceksiniz.bilmiyorum.ona cok ofkeliyim.cok kizginim.cok zor gunler atlattim kurtaj vs..hicbirsey umrunda olmadi yine.herseyi bi kenara atip gelseydi unuturdum.galiba gecmiste ona yaptigim fedakarliklar ve iyiliklerin karsiligini bulan koca bi nankorlugu hazmedemiyorum.cok ofkeliyim.
Esimde konusmuyor.
Bu kusluk hayatimi etkiliyor..O sehir disinda okuyor.Her geldiginde kayinvalidem benden uzaklasir.ilkgilenmez.gelip gitmez...aile misafirliklerine cagrilmayiz o gelince.
Kayinpederimin ablasi var.epey yasli.beni gormeyi cok istemis.kayinpederime dedimki "uygun zamanda haber verin birlikte gidelim" ogreniyorum ki gidilmis ama kus oldgum gorumcem ile...
Bugun yarin kadinin olumu bekleniyor.cok hasta.ve daha hic gormedi beni.evleri uzak.aracimiz yok.
Iyi dedim bugun yarin olurse kendi vicdanlarini sorgulasinlar.

Sadece bu degil..diger iki gorumcemle aram cok cok iyi.haftasonu toplasirdik eglenirdik.oda bitti..
Ben yok sayiliyorum.ne kapimi calan var ne ilgilenen.
Gorumcemle kus olma sebebim ise onun hadsiz ve saygisiz konusmasiydi.
Esim ona cok iyi bir abiydi.
Onada ayni seyi yapti..kendini dusunen bencil ve ailesine surekli yalan soyleyen bir tip.ne yaptigi yapmadigi umrumda degil inanin.
Ama hayatimi olumsuz etkiliyor bu kirginlik.
Ben burda yokmusum gibi..eski dusunceli herseyime kosan aramizin cok iyi oldugu kv dem ortada hicbir sebep yokken umursamaz soguk ilgisiz bir hale geldi..yorgunum inanin...

Cok isterdim gelip gitsinler cagirilalim..alakali olsunlar...ne olduysa o kuslukten sonra basladi hersey.
Gururumu ezsem gidip konusacagim.buyukluk bende kalsin diyorum.ama diger yanim devreye giriyor.bu sehirde yalnizdin.zor gunler atlattin gelmedi gitmedi...boyle ikilemler yasiyorum.derdimin cozumu yok.oyle paylasmak istedim...

Eşiniz bile konuşmuyorsa barışmak istemiyorsa sizde istemeyin. Bir kere başınız ağrımış. Nasıl bir karakteri de olduğunu biliyorsunuz duygusallığa gerek yok o yüzden bencee.

Sevinmen gereken duruma üzülüyormuşsun gibi geldi,herkesin bakış açısı farklı tabi.Bana göre çevremde akraba familyasından ne kadar az insan -hatta sıfır insan- o kadar iyi ,ama demek ki birilerine gerçekten dert olabiliyormuş.
İnşallah kafan da için de rahatlar yakında

Gorumcenle küssünüz diye sizle arasini acan insanlardan ne hayir gelir?
Bosver tek kal, demekki onceden yaptiklari her iyi sey numaraymis.
Seven insan her turlu sever.
Onlarda sanirim husumet cikmasin diye planlara dahil etmiyorlar bizi..kayinvalidemi kayinpederimi seviyorum.gorumcemin onlari apacik etkilemesi uzuyor beni.

Sevinmen gereken duruma üzülüyormuşsun gibi geldi,herkesin bakış açısı farklı tabi.Bana göre çevremde akraba familyasından ne kadar az insan -hatta sıfır insan- o kadar iyi ,ama demek ki birilerine gerçekten dert olabiliyormuş.
İnşallah kafan da için de rahatlar yakında
Akraba konusuna katiliyorum.ama bu esin ailesi olunca durum degisiyor.gorumcem yokken hersey mukemmel.ilgi alaka super.ama o gelince tum dengeler degisiyor.
Bakalim nereye kadar boyle devam edecek

Bir araya geldiğinizde sıkıntı mi çıkıyor.
İkinizde aklı başında insanlarsınız.
Mesela ziyarete sizi de goturseler misafir gittiğiniz yerde sorun çıkaracak değilsiniz.

Bence kızlarından etkileniyorlar.
İyi olan insan her zaman iyi olması gerekir.
Mesela kv çıkıp gelsin sana kızını getirmek zorunda değil.

Bir patates cuvali hikayesi vardir belki biliyorsunuzdur.
Öğretmen ogrencilerinden o gune kadar affetmedikleri her bir kisi icin bir cuvala patates koymalarini ve gun boyu onu sirtlarinda tasimalarini ister. Uyurken, uyanikkan, yemek yerken, otobuste vs.
Ertesi gun ogrenciler ogretmene" bu kadar agir cuvali tasimanin zor oldugunu, patateslerin kokmaya başladığıni, yorulduklarini soylerler.
Egitimci der ki "goruyorsunuz ki affetmedigimizde kendimizi ruhumuzda agir yukler tasimaya mecbur ediyoruz. Birini affettigimizde ona bir lutufta bulunmuyoruz kendimize iyilik yapiyoruz"
Gorumceniz ile gorusup gorusmemek sizin karariniz ama onu affetmeye calisin kendiniz icin.

Ben kendi adima uzulmeme neden olan herkesi affettim mi "Hayır "ama deniyorum bunun icin caba sarfediyorum.
O insanlar icimizde bir yük ve onlari tasimak sadece bize zarar.

Haksız da olsa, yanlış da olsa evlat gelinden önde geliyor demek işte..

Ben olsam kvmden falan da soğurdum bu durumda.
Sen yine iyisin. Arada kalmana gerek yok.

Bir tarafın isteğiyle olmaz güzellik.
Zorla, ite kaka olan her şey bir yere kadar.
Bir gün bir yerde yine aynı noktaya gelir aptal kafam dersin.

Sonuç olarak bırak dağınık kalsın.

Bir araya geldiğinizde sıkıntı mi çıkıyor.
İkinizde aklı başında insanlarsınız.
Mesela ziyarete sizi de goturseler misafir gittiğiniz yerde sorun çıkaracak değilsiniz.

Bence kızlarından etkileniyorlar.
İyi olan insan her zaman iyi olması gerekir.
Mesela kv çıkıp gelsin sana kızını getirmek zorunda değil.
Bir defa bayramda bi misafirlikte karsilastik.odaya girdi hic cikmadi.yani tabikide olay falan cikarmiyorum.
Yalniz bazi durumlardan esim yuzunu gormek istemiyor.kendimi kontrol edemeyeceginden endiseleniyor.
Gecen yaz tum cocuklari icin yemek verdiler.bizide baristirmak icin kayinpederim aradi.gelin hadi dedi.esime cok israr ettim hadi gidelim.yok sayarsin konusmazssin.bir omur bu insanlari arada birakmayalim dedim.ama malesef esim gitmedi.o gitmeyince bende gitmedim tabi.
Esim ise yalanlarini ogrendi sosyal medya uzerinden.esim inanilmaz hosgorulu bir abidir.sevgilusi oldugunu biliyordu.ama yalani kaldiramiyor.
Okuldayim dedigi tarihlerde erkek arkadasiyla tatile gitmisler.defalarca hemde.ben bunu hep biliyordum.ama esime hic soylemedim.o sonradan ogrendi.benim icin bitti tamamen diyor baska bisey demiyor.
Suan kp ve kv ise bu yalani olayi bilmedikleri icin sebep ben saniyorlar galiba.yani esimi benim doldurdugumu dusunuyor olabilirler.bu ihtimalde var

Haksız da olsa, yanlış da olsa evlat gelinden önde geliyor demek işte..

Ben olsam kvmden falan da soğurdum bu durumda.
Sen yine iyisin. Arada kalmana gerek yok.

Bir tarafın isteğiyle olmaz güzellik.
Zorla, ite kaka olan her şey bir yere kadar.
Bir gün bir yerde yine aynı noktaya gelir aptal kafam dersin.

Sonuç olarak bırak dağınık kalsın.
3 gun yapsam an geliyor uzuyor bu durum beni.
Herkes iyi olsun hep iyi gecinelim gibi utopik hayallerim varmis benim.olmayinca olmuyor iste dediginiz gibi

Bir patates cuvali hikayesi vardir belki biliyorsunuzdur.
Öğretmen ogrencilerinden o gune kadar affetmedikleri her bir kisi icin bir cuvala patates koymalarini ve gun boyu onu sirtlarinda tasimalarini ister. Uyurken, uyanikkan, yemek yerken, otobuste vs.
Ertesi gun ogrenciler ogretmene" bu kadar agir cuvali tasimanin zor oldugunu, patateslerin kokmaya başladığıni, yorulduklarini soylerler.
Egitimci der ki "goruyorsunuz ki affetmedigimizde kendimizi ruhumuzda agir yukler tasimaya mecbur ediyoruz. Birini affettigimizde ona bir lutufta bulunmuyoruz kendimize iyilik yapiyoruz"
Gorumceniz ile gorusup gorusmemek sizin karariniz ama onu affetmeye calisin kendiniz icin.

Ben kendi adima uzulmeme neden olan herkesi affettim mi "Hayır "ama deniyorum bunun icin caba sarfediyorum.
O insanlar icimizde bir yük ve onlari tasimak sadece bize zarar.
Herseye ragmen gelseydi affederdim.gelmedigi icin ofkem artiyor..ustune hayatimida etkileyince patates cuvallarimin yuku artiyor ne yazikki

Kiz sevgilisiyle tatile gidebilir esin de abartmis. Abisine tabiki söyleyemez bunu mecburen yalan söylemiş.

Kendi ailem uzak sehirde.Esimle huzurum yerinde.Kpss ye hazirlaniyorum.
Bugun beni bazi dusuncelere iten sebep ise gorumcem ile 2 yildir kusuz.ruyamda barisip sarildigimuzi gordum.

Boyle bir istegin mi var diyeceksiniz.bilmiyorum.ona cok ofkeliyim.cok kizginim.cok zor gunler atlattim kurtaj vs..hicbirsey umrunda olmadi yine.herseyi bi kenara atip gelseydi unuturdum.galiba gecmiste ona yaptigim fedakarliklar ve iyiliklerin karsiligini bulan koca bi nankorlugu hazmedemiyorum.cok ofkeliyim.
Esimde konusmuyor.
Bu kusluk hayatimi etkiliyor..O sehir disinda okuyor.Her geldiginde kayinvalidem benden uzaklasir.ilkgilenmez.gelip gitmez...aile misafirliklerine cagrilmayiz o gelince.
Kayinpederimin ablasi var.epey yasli.beni gormeyi cok istemis.kayinpederime dedimki "uygun zamanda haber verin birlikte gidelim" ogreniyorum ki gidilmis ama kus oldgum gorumcem ile...
Bugun yarin kadinin olumu bekleniyor.cok hasta.ve daha hic gormedi beni.evleri uzak.aracimiz yok.
Iyi dedim bugun yarin olurse kendi vicdanlarini sorgulasinlar.

Sadece bu degil..diger iki gorumcemle aram cok cok iyi.haftasonu toplasirdik eglenirdik.oda bitti..
Ben yok sayiliyorum.ne kapimi calan var ne ilgilenen.
Gorumcemle kus olma sebebim ise onun hadsiz ve saygisiz konusmasiydi.
Esim ona cok iyi bir abiydi.
Onada ayni seyi yapti..kendini dusunen bencil ve ailesine surekli yalan soyleyen bir tip.ne yaptigi yapmadigi umrumda degil inanin.
Ama hayatimi olumsuz etkiliyor bu kirginlik.
Ben burda yokmusum gibi..eski dusunceli herseyime kosan aramizin cok iyi oldugu kv dem ortada hicbir sebep yokken umursamaz soguk ilgisiz bir hale geldi..yorgunum inanin...

Cok isterdim gelip gitsinler cagirilalim..alakali olsunlar...ne olduysa o kuslukten sonra basladi hersey.
Gururumu ezsem gidip konusacagim.buyukluk bende kalsin diyorum.ama diger yanim devreye giriyor.bu sehirde yalnizdin.zor gunler atlattin gelmedi gitmedi...boyle ikilemler yasiyorum.derdimin cozumu yok.oyle paylasmak istedim...
amaan derdin mi yok senin millet kaynanadan görümceden illalah etmiş ne güzel işte eşin senin yanında ya ona bak sen

Bir defa bayramda bi misafirlikte karsilastik.odaya girdi hic cikmadi.yani tabikide olay falan cikarmiyorum.
Yalniz bazi durumlardan esim yuzunu gormek istemiyor.kendimi kontrol edemeyeceginden endiseleniyor.
Gecen yaz tum cocuklari icin yemek verdiler.bizide baristirmak icin kayinpederim aradi.gelin hadi dedi.esime cok israr ettim hadi gidelim.yok sayarsin konusmazssin.bir omur bu insanlari arada birakmayalim dedim.ama malesef esim gitmedi.o gitmeyince bende gitmedim tabi.
Esim ise yalanlarini ogrendi sosyal medya uzerinden.esim inanilmaz hosgorulu bir abidir.sevgilusi oldugunu biliyordu.ama yalani kaldiramiyor.
Okuldayim dedigi tarihlerde erkek arkadasiyla tatile gitmisler.defalarca hemde.ben bunu hep biliyordum.ama esime hic soylemedim.o sonradan ogrendi.benim icin bitti tamamen diyor baska bisey demiyor.
Suan kp ve kv ise bu yalani olayi bilmedikleri icin sebep ben saniyorlar galiba.yani esimi benim doldurdugumu dusunuyor olabilirler.bu ihtimalde var

Eşinizle, sizin küsme durumlarınız farklı sanırım.
Ben de sana yaptıkları için küstü diye tahmin ediyordum, kendince haklı sebepleri var yani eşinin.

Evet senin doldurdugunu sanıyorlar büyük ihtimal.
Kv hic mi konuşmadı ogluyla bu konu hakkında.
O senin kardeşin falan diye barıştırma girişiminde bulunmadi mi?
Hoş eşiniz soylemez annesine de yine de citlatirdi belki :) onlarda anlardı durumu. Görümcen geldiğinde sana tavır yapmazlardı.

Eşinizle, sizin küsme durumlarınız farklı sanırım.
Ben de sana yaptıkları için küstü diye tahmin ediyordum, kendince haklı sebepleri var yani eşinin.

Evet senin doldurdugunu sanıyorlar büyük ihtimal.
Kv hic mi konuşmadı ogluyla bu konu hakkında.
O senin kardeşin falan diye barıştırma girişiminde bulunmadi mi?
Hoş eşiniz soylemez annesine de yine de citlatirdi belki :) onlarda anlardı durumu. Görümcen geldiğinde sana tavır yapmazlardı.
Soyle.ilk bana yaptigi saygisizlik yuzunden kustu.bunuda ogrenince tuz biber oldu.sanirim sorun bu.tum oklar beni gosteriyor:)
Kv benimle konustu.hatasini anlasin dedim.kimseye kin beslemem unuturum dedim.devami gelmedi.iste bakalim.aslinda akisina birakip sallamaliyim artik..kiziyorum kendime tatktigim icin

Soyle.ilk bana yaptigi saygisizlik yuzunden kustu.bunuda ogrenince tuz biber oldu.sanirim sorun bu.tum oklar beni gosteriyor:)
Kv benimle konustu.hatasini anlasin dedim.kimseye kin beslemem unuturum dedim.devami gelmedi.iste bakalim.aslinda akisina birakip sallamaliyim artik..kiziyorum kendime tatktigim icin

Evet boşvermek en iyisi.
İnsan taktikca kendi yıpranıyor.
Ön sayfada verilen anekdot güzeldi.
Kokusu ve ağırlığı taşınmaz hale gelince olan bize oluyor.

Kiz sevgilisiyle tatile gidebilir esin de abartmis. Abisine tabiki söyleyemez bunu mecburen yalan söylemiş.
Herkesin hayat gorusuyle kulturuyle ilgilidir bu dusunce.siz normal gorursunuz kimi normal gormez.
Bende dogru bulmuyorum.elbet gorusebilir eder.ama tatle gitmek olmamali.heleki maddi yetersizlik icinde ailesine dersim var diyip en luks yerlerde duyarsizca haftalarca gezmek aileyi somurmekten baska birsey degil.kayinpederimin emekli maasi var sadece.
Bende esimle sevgiliydim.yaz tatillerinde ailemleydim.her yaz bir bahaneyle kacar tatile geder 15_20 gun kadar.sonra doner.esim bu durumu hazmedemiyor.anlayis cok farkli bilipte yutmak cok farkli.

amaan derdin mi yok senin millet kaynanadan görümceden illalah etmiş ne güzel işte eşin senin yanında ya ona bak sen
Allaha cok sukur.sabah beni opucuklerle uyandirdi kahvalti hazirlamis cay demlenmis her haftasonu yapar bunu.
Bugun yine bu derdi paylasacaktim.sonra vazgectim.hic haketmiyor ki onun keyfini kacirmaya degmez.
Hayatima bakiyorum zaten ama an geliyir sikiyor beni bu durum.geriyor

rüyanız hayrolsun moralinizi bozmak istemem ama rüyada küs olduğunuz biriyle sarılıp öpüşmeniz, küslüğün sürmesi diye tabir edilir.

Back
X