• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saf yerine konuldum resmen!

Kendisinden 15-20 yas daha büyük birisiyle iliski yasayan evlenen kisileri hic anlamis degilim ve ask oldugunada inanmiyorum...bu benim düsüncem hatta cok sapikca geliyo bana...düsünsenize siz daha yeni dogmus emeklemeye ugrasirken esiniz ne isler pesinde ...iyyyyy...neyse dedigin gibi bu benim düsüncem ask oldugunada kesinlikle inanmiyorum cünkü genelde bakarsaniz ya adam zengindir yada kiz babasiz büyümüstür,yani bu durumda aslinda baba eksikligini o kisiyle kapatir ve bunu ask zanleder...hele bide evlenmis ayrilmis 3 tane cocuk var ortada hicmi binlari düsünüp tartmafiniz üstüne bide bu kisa zamanda hamile kaldiniz...yazik 3 cocuk ortada bide simdi 4. yolda ahhh ahhh... Esinizin ailesinin kadini suclamasida cok normal allah askina hangi aile derki cok iyi diye...ey allahim...olan olmus...bundan sonrasi önemli ama böyle bi mesajdan sonra nasil bu insana güveneceksiniz, cocuklarindan dolayi hep eski es hayatinizda olacak, hep bu süpeYle yasamak aman allahim dayanilmaz gercektende...bence bari hemen affetmeyinde sizi cantada keklik sanmasin, ki bence suan zaten sizi toy gördügünden böyle biseye kalkismis...ayyyy benim aklimdan neler gecerdi bi yarim saat bile onunla görüsse...cok zor isiniz coook...yakmisiniz basinizi bu genc yasta...allah yardimciniz olsun...nirmalde hep yapici olmaya ugrasirim ama sizin durumunuzda positiv bisey yazasim yok vallah gerci zaten yokta...

Güzel arkadaşım nasıl tanıştın, nasıl ettin hiç önemli değil. Gönül bu! Bazen ota bazen mokaya :) Ben de daha önce başından iki evlilik geçmiş birisi ile boşanmış birisi ise vefat etmiş kendimden 10 yaş büyük bir adamın sadece gözlerine bakarak aşık oldum ve evlendim. Bu kısmı hiç önemli değil yazdıklarından görüyorum ki adam seni etkilemiş, altından girmiş üstünden çıkmış ikna etmiş. Yazılarından ve çektiğin acıdan onu ne kadar sevdiğini de anlıyorum...

Sorun şu ki "bu adamın aklı hala eski karısında", durup dururken mesajlar atılmaz, ateş olmayan yerden de duman çıkmaz. Oturduğun ev kimin, beyefendinin mi? Karnındaki bebeği düşün öncelikle onun bu adamdan oluyor olması önemli değil önemli olan senin sahip olduğun, senin canın kanın olan bir parça karnındaki ve sana hayat arkadaşı olacak...

Aklı başka yerde olan bir adamla (gelse sana kırk diller de dökse yok diye) yapabilir misin? Kalbin bunu kaldırabilir mi? Çocuğunla tek başına yaşamayı göz önüne alabilir misin? Ya hiç bir şey yokmuş gibi bir iki kavga edip hayatına devam edeceksin ve bu olayı asla unutmayıp her zaman içine dert edeceksin...

ya da... aile toplantısı yapacaksın, çek aile büyüklerini kendi anne baban, onun anne babası! ve anlat durumu! bu adam böyle böyle böyle hissediyor ve ben bu şartlar altında bu adamla artık aynı çatı altında kalmak istemiyorum! çocuk doğana kadar bu evlilik devam edecek ancak bu adam kapıdan girmeyecek doğduktan kısa bir süre sonra da çıkıp gideceğiz... Mesela..bu bir fikir.. Aileleri yanına alabilirsen işin kolaylaşacaktır.

ya da ailen sana ne kadar sahip çıkar? gel kızım biz sana sahip çıkarız der mi? yoksa sus otur mu der? ya da doğur bebeği bırak mı der ki Allah korusun!

Sorular bende cevaplar sende...

Kur'an'a el bastı seni bir daha üzmeyeceğim,sinir krizini gördükten sonra aklım başıma geldi diye.
Aileler konusuna gelince onun anne babası çok yaşlı,benim annem babam ayrı zaten ikisi de başkalarıyla evli.Yani hakemlik yapabilecek durumda değiller ne onun ailesi ne benim ailem.Sahip çıkacak da kimsem yok.Yapayalnızım...

Kendisinden 15-20 yas daha büyük birisiyle iliski yasayan evlenen kisileri hic anlamis degilim ve ask oldugunada inanmiyorum...bu benim düsüncem hatta cok sapikca geliyo bana...düsünsenize siz daha yeni dogmus emeklemeye ugrasirken esiniz ne isler pesinde ...iyyyyy...neyse dedigin gibi bu benim düsüncem ask oldugunada kesinlikle inanmiyorum cünkü genelde bakarsaniz ya adam zengindir yada kiz babasiz büyümüstür,yani bu durumda aslinda baba eksikligini o kisiyle kapatir ve bunu ask zanleder...hele bide evlenmis ayrilmis 3 tane cocuk var ortada hicmi binlari düsünüp tartmafiniz üstüne bide bu kisa zamanda hamile kaldiniz...yazik 3 cocuk ortada bide simdi 4. yolda ahhh ahhh... Esinizin ailesinin kadini suclamasida cok normal allah askina hangi aile derki cok iyi diye...ey allahim...olan olmus...bundan sonrasi önemli ama böyle bi mesajdan sonra nasil bu insana güveneceksiniz, cocuklarindan dolayi hep eski es hayatinizda olacak, hep bu süpeYle yasamak aman allahim dayanilmaz gercektende...bence bari hemen affetmeyinde sizi cantada keklik sanmasin, ki bence suan zaten sizi toy gördügünden böyle biseye kalkismis...ayyyy benim aklimdan neler gecerdi bi yarim saat bile onunla görüsse...cok zor isiniz coook...yakmisiniz basinizi bu genc yasta...allah yardimciniz olsun...nirmalde hep yapici olmaya ugrasirim ama sizin durumunuzda positiv bisey yazasim yok vallah gerci zaten yokta...

Bakın bu şekilde bir evliliği ister uygun görürsünüz ister görmezsiniz lakin ilişki yaşamış,sonra evlenmiş vs.. şeklinde bilmeden yorum yapamazsınız.Çünkü ben eşimle flört falan etmedim tanıştık ve evlendik.Her şey siyah beyaz değil.Öyleyse böyledir diyecek kadar basit önermelerle yaşanmıyor hayat.

Kur'an'a el bastı seni bir daha üzmeyeceğim,sinir krizini gördükten sonra aklım başıma geldi diye.
Aileler konusuna gelince onun anne babası çok yaşlı,benim annem babam ayrı zaten ikisi de başkalarıyla evli.Yani hakemlik yapabilecek durumda değiller ne onun ailesi ne benim ailem.Sahip çıkacak da kimsem yok.Yapayalnızım...

Seni o sinir krizinde görünce aklı başına geldi de kalbi senin yanına geldi mi? Hepimiz yalnızız, bu bakış açısı yanlış geliyor bana benim de bir aile büyüğüm yoktur, kafamı yaslayacağım kimsem ama evelallah ekmeğimi taştan çıkartırım... kimseye muhtaç olmam.

Siz şuan ne düşünüyorsunuz? Ya da bizim size ne dememizi bekliyorsunuz?

Bakın bu şekilde bir evliliği ister uygun görürsünüz ister görmezsiniz lakin ilişki yaşamış,sonra evlenmiş vs.. şeklinde bilmeden yorum yapamazsınız.Çünkü ben eşimle flört falan etmedim tanıştık ve evlendik.Her şey siyah beyaz değil.Öyleyse böyledir diyecek kadar basit önermelerle yaşanmıyor hayat.

Canim yanlis anladin, ben sen iliski yasadin sonra evlendin demedim...genel olarak yasca büyük inlarla iliski yasayanlar yada evlenenlerin ask olduguna inanmiyorum dedim...bu tabiiki benim düsüncem bunu söylemek istedim...herkesin hayati kendisinin ve herkesin es secimi kendine ait tabiikide benim gibi düsünmeyeninde oldugunu biliyorum tabiiki, ama genelde dedigim gibi ya adam zengin yada kizin babasiz büyümesi sonucu böyle yas farki evlilikler oldugunu düsünüyorum..benim düsüncem...sizede evlendinize bisey demiyorum, bir ay tanirsiniz evlenirsiniz bes sene tanirsiniz evlenirsiniz zaten fark etmezki evlilik bi kumar gibi maalesef sonradan biton huylar ortaya cikico bazen olumlu bazen olmsuz...sadece cok cabuk hamile kalmissiniz ortada üc cocuk varken biraz zaman gecip birbirinizi daha iyi tanidiktan sonra keske olsaydi ama olan olmus, ben size üzülüyorum, daha cok gencsiniz ve evliliginizin ilk aylarinda üstelik anne olma yolunda ilerken yasadiklariniz hic hos degil...herneyse olumsuz yazilardan hoslanmiysunuz anladim hamilelik hassasligi ve tabiiki bulundugunuz olayin etkisiyledir diyorum...Allah yardimciniz olsun, insallah esinizin dedigi gibi kötü bi niyet yoktur ve sizde olanlari okuduklarini unuta bilirsiniz...Mutluluklar...

Canim yanlis anladin, ben sen iliski yasadin sonra evlendin demedim...genel olarak yasca büyük inlarla iliski yasayanlar yada evlenenlerin ask olduguna inanmiyorum dedim...bu tabiiki benim düsüncem bunu söylemek istedim...herkesin hayati kendisinin ve herkesin es secimi kendine ait tabiikide benim gibi düsünmeyeninde oldugunu biliyorum tabiiki, ama genelde dedigim gibi ya adam zengin yada kizin babasiz büyümesi sonucu böyle yas farki evlilikler oldugunu düsünüyorum..benim düsüncem...sizede evlendinize bisey demiyorum, bir ay tanirsiniz evlenirsiniz bes sene tanirsiniz evlenirsiniz zaten fark etmezki evlilik bi kumar gibi maalesef sonradan biton huylar ortaya cikico bazen olumlu bazen olmsuz...sadece cok cabuk hamile kalmissiniz ortada üc cocuk varken biraz zaman gecip birbirinizi daha iyi tanidiktan sonra keske olsaydi ama olan olmus, ben size üzülüyorum, daha cok gencsiniz ve evliliginizin ilk aylarinda üstelik anne olma yolunda ilerken yasadiklariniz hic hos degil...herneyse olumsuz yazilardan hoslanmiysunuz anladim hamilelik hassasligi ve tabiiki bulundugunuz olayin etkisiyledir diyorum...Allah yardimciniz olsun, insallah esinizin dedigi gibi kötü bi niyet yoktur ve sizde olanlari okuduklarini unuta bilirsiniz...Mutluluklar...

Teşekkür ederim yorumunuz için.Yaşça büyük biriyle evlenmenin dezavantajları muhakkak var fakat böyle bir ihtimal hiç ama hiç aklıma gelmemişti.....

Seni o sinir krizinde görünce aklı başına geldi de kalbi senin yanına geldi mi? Hepimiz yalnızız, bu bakış açısı yanlış geliyor bana benim de bir aile büyüğüm yoktur, kafamı yaslayacağım kimsem ama evelallah ekmeğimi taştan çıkartırım... kimseye muhtaç olmam.

Siz şuan ne düşünüyorsunuz? Ya da bizim size ne dememizi bekliyorsunuz?

Ben de ekmeğimi taştan çıkartırım,çocuğuma bakarım Allah'ın izniyle ama ilk etapta,bu evden çıktıktan sonra nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum.Kendimi toparlayasıya kalabileceğim bir yerim yok,maddi gücüm yok şimdilik.

Eşiniz o mesajları yada mailleri artık ne yazdıysa ne zamna yazmış, siz ne kadar zaman sonra farkettiniz.
Umarım gerçekten pişamdır ve tekrar etmez.
Allaha emanet olun rabbim yavrunuzun hürmetine size acısın rahmetiyle muamele etsin.

Eşiniz o mesajları yada mailleri artık ne yazdıysa ne zamna yazmış, siz ne kadar zaman sonra farkettiniz.
Umarım gerçekten pişamdır ve tekrar etmez.
Allaha emanet olun rabbim yavrunuzun hürmetine size acısın rahmetiyle muamele etsin.

23 temmuzda yazmış benim okuduğumu.ben de 1 hafta sonra okudum.

:(( çok üzüldüm aslında kimseye boşan diye söylemem ama size söylemek zorundayım .Demekki iki yüzlü demekki 1. eşi gelse sizi hemen bırakacak demekki sevmedi kullandı sizi daha ne diyım ne iğrenç insanlar var yaa :(( Allah sizi bu çıkmazdan kurtarsın

boşanmış adamların hiç birine güvenmemek gerek ,bas boşanmayı ve git adam çok riyakarmış, e slzde nasıl 3 .çocuklu bokanmış adamı kabul ettlnlz, onun layıkı kesinlikle siz olmamalıydınız, sanırım bu adam uslanmaz ,ömür boyu yalana devam edecek, büyük hayal kırıklığı

hemen hemen benzer durumları yaşıyoruz iyi bir eğitim iyi bir işi ve herşeyi geride bırakıp evlendiğim 22 yaş büyük 3 çocuklu dul bi adam ve bende hamileyim...bizdede eski eş sorunu var biraz daha farklı ama neredeyse cocuklarıyla beraber heran eşimin dibinde aç kurt gibi dolaşıyor...anlatsam sayfalar sürer ve yakın zamandada tarifsiz bir acı yasadık evlat acısı bu bizi yıkmışken üstüne bide bu gurursuzla ugrasıyoruz...ve ben biraz geç olsada bugün anladım ki evliliği sürdürmek gönül işi değil tamamen kurnazlık işi bu vasıfta ne yazıkki bende yok...ama başarmak istiyorum bunu hem babasız bir cocuk büyütmemek için,hem cennet kapısında bekleyen melegimin boynunu bükmemek hemde biz sana demiştik diyenleri duymamak için...mücadeleden yoruldum ama sonunda ben kazandım demek istiyorum...sende vazgecme arkadasım gel beraber kurnaz olalım birbirimize destek olalım :9: amiyane tabirle bekara karı boşamak kolay derler gercektende öyleymiş yaşamayan bilemez...

Ben de evliliginize bir sans verilmesinden yanayim. Esinizin bu duygularini icinde tutamayip eski esi ile paylasmasi yanlis, mesaj gondermesi hata olmus, ancak hissettikleri normal seyler bunca uzun bir evliligin ardindan. Ancak bu duygularin gecici oldugunu dusunuyorum. Sizi sevmedigini de dusunmuyorum. Yoksa yakalandiktan sonra itiraf edip sizinle yollari ayirmaya gonullu olurdu, onu sizinle tutan ne var? Evi siz gecindirmiyorsunuz, sizinle olan bir cocuga karsi digerinden uc cocuk.. Demek ki size karsi bos degil.. Duygusal yonden yikici bir tecrube oldu size, ama mantiksal yonden durum anlasilabilir. Odun olmayan, biraz duygusal olan her erkegin yasayabilecegi turden duygular bunlar.. Sizinle olan beraberligi daha cok yeni.. Ona biraz zaman verin..

esimin ilk evliliginden 2 kizi var biz evleneli 4sene olcak iki tanede bzim cocugumuz oldu ben birgun dahi mesaji felan birak ufacik imasini bile duymadim beni kirmamak icin benim yanimda konusmaz kizlar oldugu icin mecburen konusuyolar fecesinin sifresini felan hep bilirim tabi oda benimkini Bilir simdi nedenir bilemedim canim Allah yardimcin olsun yalnizim demisin yalnizlik zor ama ben dayanamazdim herhalde onu sevdigini bilerek yasayamazdim onunla cok zorbi durum Allah yardimcin olsun
bide benim esim bana neler konustuklarini anlatir mesela soyleki esim ilk evlendigini bildirdiginde ilk esi aglamis ben hep dusunurum ayrilmak isteyende kendisiymis acaba neden agladi diye bu arada benim esimle aramda 7yas var benim korkularimdan biri simdi onun cocuklari vardi belki cocuk istemez baska diye olmustu ama allahdan oyle bisey olmadi simdi kizim ablalarina bayiliyor nezaman gelcek diye soruyo devamli yarin gelicekler mesela aramiz iyidir esininde oyle dusunmemiski cocuk olmus bunu iyi tarafi olarak dusunebilirsin cunku genelde cocuklu erkekler yeniden evlendiklerinde cocuk istemezler

Allah sizin ve bebeyenizin yardimcisi olsun.

Benim kuzenimde 5-6 yillik evlilikten sonra kocasini bosadi. Cocuklari yoktu. Adam ayrilmamak icin cok ugrasti.
Zaman sonra kocasi yasca kücük bir kizla evlendi. Hemen üc ay sonrada hala eski karisini sevdiyini ve ona inat olsun
diye kendisiyle evlendigini söyleyip ayrildi.
Kuzenimle bosanali 6 yil gecti ve hala adam onunla evlenmek istiyo.

Yani var böyle takintili insanlar. Bana göre, ayrilmis biriyle evlenirken biraz zaman gecmis olmasi lazim, adam nasil bir psikilojide,
ayriligi kabul edebilmismi falan..

Gerçekten üzüldüm durumuna desemki mesajları eskiden yazmış boşver ama mesajıda şimdi yazmış acaba tek mesajmı yoksa başkada varmı yani eski eşiyle ne durumdalar haberin varmı acaba.
Erkekleri değilde insanları anlamak zor belki bi alışkanlıktan bir anlık yazdı yani hemen ayrılmayı düşünme ama gözünde açık olsun.
İnan ne akıl verilebilir onu bile bilmiyorum
Allahım yardımcın olsun inşallah hakkında hayırlısı olur
Bu arada eşinin sana karşı tavrı nasıl erkekler kendilerini kolay ele verir sen iyi gözlemle eşini az çok duygularını anlarsın.
Allaha emanet ol

Back
X