Merhaba, dün safra kesemde 2cm lik bir taş olduğunu öğrendim, doktor şuan sorun teşkil etmediğini, ameliyata gerek olmadığını söyledi. Ancak ben yakın zamanda gebelik planlamak istiyorum. Bu konuda hamileyken taş ile çok sıkıntı yaşayan kişiler okudum. Ameliyat olsam sonrasında ne kadar süre sonra hamilelik düşünülebilir? Bu şekilde bir süreç geçiren var mı?
Merhaba,
Ben gebeliğimde ilerleyen dönemlerinde sırt ağrısı gogus ağrısı yaşamıştım. Ve akabinde kaşıntı oldu. Sonra dr um ursactiv diye bi ilaç kullandırdı. Doğum sonrasında 4. ayda aynı sırt ağrıları ile cebelleştim. Kontroller sonrası safra kesesi çamur olmuştu. Hemen sonrasında gün verildi. ve safta alındı. Bu süreç içerisinde defalarca acillik olduk. enfeksiyon yükseldi karaciğerime taş düştü vs vs cok cok olaylar oldu. Bence başka bi dr dan görüş daha alın. Eger kapalı ameliyat olursanız 6 ay sonra gebelik planlarsınız zaten oldu oluyor diyene kadar 8 9 ay geçer.
2 ay önce 23 haftalık erken doğum ile bebeğimi kaybettim, aslında bir an önce hamilelik sürecine girmek istiyordum ama şimdi de bu taş durumu çıktı ortaya, çok sıkışmış hissediyorum kendimi
2 ay önce 23 haftalık erken doğum ile bebeğimi kaybettim, aslında bir an önce hamilelik sürecine girmek istiyordum ama şimdi de bu taş durumu çıktı ortaya, çok sıkışmış hissediyorum kendimi
bence safranızı aldırın. bi kac dr a sorun görüş alın. gebelik kolistazı olma durumu da oluyor safrada taş varsa. Belkide erken doğuma bu neden olmuş bile olabilir bi araştırın. Başınız sağ olsun.
Merhaba, dün safra kesemde 2cm lik bir taş olduğunu öğrendim, doktor şuan sorun teşkil etmediğini, ameliyata gerek olmadığını söyledi. Ancak ben yakın zamanda gebelik planlamak istiyorum. Bu konuda hamileyken taş ile çok sıkıntı yaşayan kişiler okudum. Ameliyat olsam sonrasında ne kadar süre sonra hamilelik düşünülebilir? Bu şekilde bir süreç geçiren var mı?
Hamilelik hakkında tecrübem yok ama safra kesesi ameliyatı oldum doktorunuzun bu dediğine de şaşırdım açıkçası benim doktorum hemen ameliyat olmam gerektiğini safra kesesi taşının tehlikeli olduğunu ve başka organlara kaçak yollarla zarar verebileceğini söylemiştim hatta sonra başka bir yakınım fark etmiyor taşı ve gerçekten taş kaçıyor uzun süre hastanede yattı bu yüzden sizi korkutmak istemem ama başka doktora da görünün ben yoğun mide ağrısından gitmiştim meğerse midem değil safra kesem sorunluymuş ameliyattan sonra kesildi ağrılarım
Başka bir doktora daha gittim bugün, genel cerrahi bölümüne, o da direkt ameliyat dedi. Bu taşla hamile kalırsan büyük sıkıntı yaşarsın dedi.
Benim şuanda büyük bir sıkıntım yok, sadece kaburga altlarımda hafif ağrı var ama gebelikte safra kesesi sorunları daha çok artıyormuş.
Riske atmayı asla istemiyorum ama bir yandan da boşuna safra kesem alınsın da istemiyorum bi yandan bir an önce hamilelikte istiyorum karmakarışığım