Bebek Beslenmesi sagılan anne sutunun tuketimi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

shequre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2009
180
1
96
İstanbul
Merhaba arkadaslar, sagılan anne sutunun kullanımı ile iki sorum olacak:
1- aynı gun içinde sagılan anne sutlerini aynı poşette mı saklıyosunuz yoksa farklı saatlerde sağdıgınız sutu farklı poşetlere mi koyuyorsunuz?
2- ardı ardına iki gun sagılan sut derin dondurucuya koyulduktan sonra tekrar çozulup karıştırlabilir mi ve aynı biberonda bebğe verilebilir mi?
bu benim icin cok onemli cunku her sağısta anca 20 ml cıkyo ve bebegin emecegi kadar gogsumde bırakıyorum. gun icinde 100 ml oluyo. ama bi yerde okumustum aynı gun icindeki sagılan sutleri farklı posetlerde saklayın diyodu. Siz ne yapıyosunuz?

Benim tam bilgim olmamakla birlikte bazen sabah ve öğlen ayrı ayrı sağdığımda şöyle yapıyorum.
sabah sağdığımı normal göze koyuyorum.öğlen sağıyorum.yeni sağdığım ılık olduğu için onuda sabah sağdığım gibi
ayrı kavanozda dolaba koyuyorum.ikiside soğuduğunda birleştirip dondurucuya atıyorum.
bazen farklı tarihlerde çıkardığım sütleride karıştırdığım oldu

merhaba aslında sağma makinelerinin üzerinde oluyor.mesela avent şöyle demiş sağdığın sütü hemen dolaba koyuyorsun (kapak kısmına değil içine) ve o kapta 48 saat saklayabiliyorsun.ama o zamana kadar hepsini kullanamazsan derin dondurucuda 3 ay saklayabiliyorsun.bu arada çözdürdüğün sütü bir daha dondurmak yasak.aynı zamanda çözdürdüğün sütü yenisiyle karıştırmakta yasak.ama gün içinde sağdıklarını karıştırabilirisn.içirdikten sonra kalanını atıyorsun mama gibi yani.

Back
X