Sagim yapamamak...

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.374
11.988
498
İstanbul
sutumun cok olduguna eminim, bebegim emiyor, yutkunma sesini duyuyorum, mama takviyesi almiyor ve kilo alimi simdilik fena degil, emdikten sonra goguslerimi elimle siktigimda sut fiskiriyor. Ama makinayla sagim yapamiyorum cikmiyor!

Kuzenin tavsiyesiyle weewell elektrijli aldim, o inanilmaz memnundu, benim sut cikmayinca makinadan sandim sonra apar topar gidip yine tavsiye uzerine avent elektrikli aldim sonuc yine ayni. Kuzenimin cok memnun oldugu 10 dakikada 150 cc sagim yaptigi makinayla denedim yine cikmadi.

Sut olmasa elle sagdigimda fiskirarak cikmaz, emzirme oncesi ya da sonrasi fark etmiyor, sutum var eminim ama makinayla neden cikmiyor? Varmi bu sorunu yasayan?

Çünkü memeler sağıma alışık değil. Neden sağmak durumundasınız? İşe mi başlıyorsunuz? Eğer sürekli bebeğin yanındaysanız sağım yapmanız kontrolsüz olarak süt üretmenize sebep olur.

Merhaba. Bebek vakumlarken süt kanallarında meme ucuna hareket eden süt bebek bırakınca tam meme ucuna gelip kalıyor. Bebek bırakır bırakmaz meme ucunu sıkınca da kanalda kalan o süt geliyor. Ben de tek göğsüm bitmeden diğerine geçmemeye çalışıyorken sıkıyorum süt geliyor diye boş memeyi verip durmuşum yavruma. Süt olmadığını sağınca anlamıştım. Belki siz de benzer bir durum yaşıyorsunuzdur.

Benim sağıma alışık olan sol göğsüm yaklaşık bir aydır sağınca hiçbir şey vermiyor. Ama oğlum rahatlıkla doyuyor, hatta elle sağdığımda da baya süt çıkarıyorım. Ama yok yok makineyle gelmiyor. Pek bir tripli yani. :)

Aynisi bendede oluyor eger sagmak cok istiyorsan 20dk falan bekle bir goguste ... ebem oyle demisti.

Çünkü memeler sağıma alışık değil. Neden sağmak durumundasınız? İşe mi başlıyorsunuz? Eğer sürekli bebeğin yanındaysanız sağım yapmanız kontrolsüz olarak süt üretmenize sebep olur.

Evet ise baslamam gerekecek sagmam lazim o yuzden sagmaya aliskin olmayinca dediginiz gibi oluyor ne yazikki... ayrica goguslerim tas gibi oluyor emzirsem bile araligi iki saat her emzirmede bir sag bir sol memeden veriyorum ve bu durumda 4 saat geciyor aralarda o aralikta emzirmedigim gogusum tas kesiliyor icinde mercimek seklinde sertlikler oluyor sagabilsem rahatlarim
Merhaba. Bebek vakumlarken süt kanallarında meme ucuna hareket eden süt bebek bırakınca tam meme ucuna gelip kalıyor. Bebek bırakır bırakmaz meme ucunu sıkınca da kanalda kalan o süt geliyor. Ben de tek göğsüm bitmeden diğerine geçmemeye çalışıyorken sıkıyorum süt geliyor diye boş memeyi verip durmuşum yavruma. Süt olmadığını sağınca anlamıştım. Belki siz de benzer bir durum yaşıyorsunuzdur.
Ama doymuyor olsa aglar, 2-3 saatte bir acikip agliyor emziriyorum doyuyor ve memede uyuyor yavrum. Ayrica dolu oldugunu hissettigim zamanlarda da sagmaya calistigimda basarisiz oluyorum.

Benim sağıma alışık olan sol göğsüm yaklaşık bir aydır sağınca hiçbir şey vermiyor. Ama oğlum rahatlıkla doyuyor, hatta elle sağdığımda da baya süt çıkarıyorım. Ama yok yok makineyle gelmiyor. Pek bir tripli yani. :)
Aynisi bendede oluyor eger sagmak cok istiyorsan 20dk falan bekle bir goguste ... ebem oyle demisti.

Sagim pompalari her goguse uygun degil anlasilan.ilk zaman sutum gelmemisti bebegim de emmeyi reddediyordu pompayla saatlerce gogusumde tutarak sutumu getirmistim o zaman da 1 saat sagimda iki gogusten anca 20 cc cikiyordu. Oglum emmeyi ogrenince pompayi tamamen biraktim simdi 10 cc bile cikaramiyorum. İse dondugumde cok zorlanicam kesin hem kac saat sagilmamis olacak hem de oglum ben yokken anne sutunden mahrum kalacak

Elle sağmayı deneyin öyleyse, Tomris'in emzirme notlarını da inceleyin. İşe başlamadan 15 gün önce sağım yapmaya başlayın (eğer daha ileri tarihliyse). emzirdikten sonra 10 cc bile çıksa sağın. Ama şu durumda göğsünüz hala terbiye olmamış ki taş gibi oluyor. Bu yüzden elle sağmanız daha sağlıklı olur, bir de oluştuğunu söylediğiniz mercimekler var ya, bebeğin çenesi oraya denk gelecek şekilde emzirin. Daha detaylı sorular için, daha bilgili kişiler fb üzerinden Emzirme Sanatı, ya da kitabını okuyun, ya da Tomris'in emzirme notları...

sutumun cok olduguna eminim, bebegim emiyor, yutkunma sesini duyuyorum, mama takviyesi almiyor ve kilo alimi simdilik fena degil, emdikten sonra goguslerimi elimle siktigimda sut fiskiriyor. Ama makinayla sagim yapamiyorum cikmiyor!

Kuzenin tavsiyesiyle weewell elektrijli aldim, o inanilmaz memnundu, benim sut cikmayinca makinadan sandim sonra apar topar gidip yine tavsiye uzerine avent elektrikli aldim sonuc yine ayni. Kuzenimin cok memnun oldugu 10 dakikada 150 cc sagim yaptigi makinayla denedim yine cikmadi.

Sut olmasa elle sagdigimda fiskirarak cikmaz, emzirme oncesi ya da sonrasi fark etmiyor, sutum var eminim ama makinayla neden cikmiyor? Varmi bu sorunu yasayan?

Canim youtube de elle sagim videolari var bir de elinle sagmayi dene olmazsa. Ben de makine kullanamadim elimle sagiyorum.

Back
X