sağlık raporu hakkında

rosami

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2012
9
0
16
İstanbul
Merhabalar,

bir konuda yardımınızı isteyeceğim arkadaşlar.
iş için benden sağlık raporu istendi. ama aile hekiminden falan değil yetkili bir kurumdan alınması gerekiyormuş.
özel bir kaç hastaneye sordum, geçerli değilmiş onlarınki.
devlet hastanelerinden almalıymışım.
biliyorsunuz devlet hastaneleri randevulu, peki hangi bölüme randevu almalıyım bunun için.

ve ayrıca işitme testi, göz muayenesi, akciğer grafiside istendi. bunların hepsi için ayrı ayrı randevular mı almalıyım?

bilgisi olan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.
teşekkürler :)

Hastanede cok ugrasirsin ve her hastanede yapmaz. Artik ucretli yapiyorlar. Bir OSGB firmasi bul internetten adresinize yakin. Ordan makul bir ucrete yaparlar.

sağlık raporunda bir çok doktorun imzası gerekiyor. ben işe başlarken rapor için gittiğimde hiç bir şeye bakmadan imzalıyorlardı. kağıt dolaştırıyoruz yani sadece. bir de o zamanlar 60 tl gibi bir ücreti vardı...

iş için sağlık raporu dersen hastaneden bilgi veririler
bende almak zorunda kalmıştım
ve ciddi bir sıkıntıydı
mecburen devlet hastanesine yönlendirler
2 gün sürdü işlemlerim
ve hasta oldum çıktım

bahsettiğiniz heyet kurulu raporu,

özelden ve aile hekimliğinden alınmıyor,tam teşekkülü devlet hastanesine gitmeniz lazım,

yanlız her hastane yapmıyor, internetten oturduğunuz ilin hastanelerine bakınız,

ben 3 hafta önce aldım,randevu almadan gittim ve bir günde çıktı raporum

200 tl ücreti var, ayrıca kan ve bilumum tahliller için ekstra ödeme yapıyorsunuz

hangi ildesiniz?

hastane yoğunluğuna göre 3-4 gün içinde çıkıyor raporunuz

Sağlık raporunu biz aile hekiminden aldık,iş yeri bir sorun çıkartmadı..
Birde her şirket kabul etmiyor olabilir bunu..

ve ve

hastaneler b işi bildiği için 6-7 bölümleri var gezmen gereken

kbb (işitme testi yapar)

dahiliye ( akciğer filmi)

göz ( göz muanesi)

bunlar zaten zorunlu bölümler

Elbette osgb ler bunun icin var. Ve artik her isyeri is yeri hekimi bulundurmak zorunda. Artik bircok kurumsal firma bu raporlari kendi is yeri hekimleri ve anlasmali labaratuvarlardan yaptiriyor. Eger gireceginiz isvyerinde boyle birsey yoksa, tam tesekkullu bir hastaneden bilmem kac milyon ucret tutarinda bir rapor istemek gibi bi luksleri yok. Iki gun sonra isten cikarmayacaklari ne malum? Gitti o kadar para cope. Ustelik o raporu ve evraklari da tekrar vermezler. Ozluk dosyanizda kalmasi gerektigi icin.

benim iş yerim öyle tam teşeküllü rapor falan istemedi. aile hekiminden alınacak olan yeterliymiş. ama aile hekimi de bana yeni torba yasadan sonra artık eğer aile hekimi aynı zamanda iş yeri hekimi de değilse sağlık raporu veremediğini, bunu osgb frmalarından almam gerektiğini söylediler.

Bu osgb firmaları ücretli mi oluyor peki, alan var mı?

perşembe günü teslim etmem gerekiyor evrakları.
1 günde çıkmaz diyorsunuz yani rapor
ben okmeydanına gitmeyi düşünüyordum.
ama acaba başka bir devlet hastanesine mi gitsem, okmeydanı yoğun olur her zaman.
:s

bu osgb firmalarına baktım ama anlamadım pek.
bunlar hastane mi ki rapor verebilsinden.
bilen biri varsa bi ayrıntılı anlatsa.

edit: anlatmış arkadaş , teşekkürler.

Son düzenleme:
sağlık raporu ısın durumuna gore onemlılık degıstırebılır, Yapacagınız ıse gore gereklı olabılıyor.. Bence sız ıs yerınıze danışın bunu veren ozel hastahanelerde vardı.. Belkı oralardan alacağınızın yeterlı olacağını soyleyebılırler..

bölümleri geziyorsun,yaptığın bişey yok ama bazı hastaneler raporu geç çıkartıyor.
ben ilk iş yeri için aldığım rapor bir günde çıkarken,diğer rapor için 4 gün kadar beklemiştim.
şuan boşun vakit kaybetme bence geç kalırsın.

Sağlık raporu almak istiyorum demeniz yeterli. Ücret istenebilir ama genelde aynı gün sonuçlanıyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…