Çocuk Hastalıkları Sağlıkçı arkadaşlar önemli bir şey sormak istiyorum.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Alanda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
283
707
33
39
merhaba arkadaşlar
Özellikle sağlıkçı arkadaşlarımdan rica ediyorum konuyu aşağıda anlatacağım.
Benim 6 ayını 2 gün önce bitirmiş bir bebeğim var.Şuanda diş çıkarma evresinde olduğundan dolayı dr tavsiyesi ile calpol şurup kullanıyorum.Sorun şu ki bebeğim bazen (herzaman değil ) yutkunma esnasında tıkanıyor ve nefes alamıyor.Gözleri açılıyor yavrumun.Bende bilinçsiz içgüdüsel olarak sırtına vuruyorum düzelmediyse elimi ağzına sokuyorum ve dilinin semsert olduğunu farkediyorum.Dilini aşağı doğru ittirince sanırım solunum yolu açılıyor ve öksürmeye başlıyor.
Yani bunu yapıyorum ama gelin sorun ki ilkyardım biliyor musun.Cevap:Hayır
İlkyardum kursuna yazıldım yedeklerdeyim sıram gelince gideceğim.
Google de yaptığım araştırmalarda bu solunum yolunun tıkanmasını hep yabancı cisim kaçması gibi anlatmışlar.Ancak bnim durumumda bebeğin boğazına sıvı kaçması nedeniyle tıkanması solunumunu devam ettirememesi gibi bir durum var.
Birde 4 aylıkken burnunu açarken de aynı şekilde boğazına balgam gidip tıkanmıştı.
Şimdi ben bunun gibi acil durumda ne yapmalıyım.En azından videolu bir anlatım var ise bana iletmeniz ya da ne yapmam gerektiğini söylemenizi rica ediyorum.

Youtube de bu konu ile ilgili birçok kaynak var... Boğaza yabancı cisim kaçması durumunda yapilan uygulamayı yapsan yeterli olur diye düşünüyorum.. Birde bu konuda iyice videolar vb. Bilgilendikten sonra sağlık ocaklarindaki hemşire ve doktorlardan uygulamanizi teyit edebilirsiniz.. Boşuna ilk yardim kursunu beklemeyin çünkü beklentinizi karşılayacak düzeyde olmuyor genelde maalesef

Evet haklısınız.Ben yüzüstü aşağı çevirip sırtına vuruyorum önce baktım olmuyor elimi ağzına sokup dilini aşağı indiriyorum o zaman sanki açılıyor.Ancak bunlar bilinçsizce yapılmış hareketler oluyor.Off Off insanın ömründen ömür gidiyor o durumlarda soğukkanlı olmaya çalışıyorum ama öyle

Yutkunma sirasinda tikanma (ara sira da olsa) doktora gosterilmelidir. Ilkyardim ogrenmeniz ayri bir konu ama bu sorun icin bir doktora gostermelisiniz.

aslında doğru yapıyorsunuz gibi (tabi uygulamayı görmek lazim).. Ama bu konuda endişeleniyor ve kendinizi geliştirmeye çalışıyorsanız bence bu çok iyi, doğru yapmaya yakınsınızdır.. Aile hekiminiz yada sağlık ocaginda bu konuda ulaşabileceğiniz hemşire vb. Çalışanlar varsa yada çocuk doktoruna kontrole götürdüğünüzde uygulamanizi ona teyit ettirseniz hem içimiz rahat eder hem daha doğru olur

Bu durumu doktorla paylaştınız mı? Normal görünmüyor.
Bir de doktor tavsiyesiyle demişsiniz ama calpol’ü diş çıkarıyor diye kullanmak çok doğru gelmiyor bana. Ağır bir ilaç, çocuğu sersemletiyor. Calpol’e bağlı mide kanamalarının sıklığıyla ilgili yazılar var. Bizim doktor ateşi 39a gelmeden calpol önermiyor.

Ne yapmaniz gerektiginden cok doktora sebebini sormalisiniz normal degil bu durum siz ilac verirken mudahale ediyorsunuz ama ya yutkunurken farketmezseniz Allah korusun.

Zaten şurup da yabancı cisim. Bebeğinizi kolunuza ters yatırın midesinin üstünden sonra sırtına vurun

calpolu 3 günden fazla kullanma karaciğer yetmezliği yapıyor

Yuz ustu cevirip asagidan yukari olacak sekilde sirtina vurun. Kendi kendine nefesi kesiliyorsa sirt ustu yatırıp kafasini arka atip cenesini kaldirin. Elinizi filan sokmayin agzina. Ceneyi kaldirinca dili yukari cikar zaten. Kati yabancı cisim görünüyorsa serce parmagiyla alinir, bunun disinda parmak agza sokulmaz.
Bu durum sik sik oluyorsa bir doktora götürün. Yemek yerken tikanmasi normal degil.
Söylediğim manevra 35. Saniyede gosteriliyor. Kafa geriye cene yukari.

Calpolu uzun süre kullanmak tehlikjeli. İlacın yan etkisi olabilir. Kullanmayın derim. Her çocuk diş çıkartıyor, emiyorsa emzirin bol bol.En doğal ağrı kesici.

video için teşekkür ederim.Sıklıkla olmuyor.Ek gıdaya yeni geçtik zaten.Dikat etmeye çalışıyorum ama benim hatam sanırım ağzına fazla döktüm birde o anda yastık koymamıştım baş altına ondan oldu diye düşünüyorum.
Birde bebek tam yutacağı anda nefes alıyor bazen o yüzden de boğazına kaçabiliyor.Ben dr a randevu aldığımda zaten tek tek soracağım.
çok teşekkürler.

Calpolu uzun süre kullanmak tehlikjeli. İlacın yan etkisi olabilir. Kullanmayın derim. Her çocuk diş çıkartıyor, emiyorsa emzirin bol bol.En doğal ağrı kesici.
Emmiyor.4.5 aylıkken emmeyi reddetti zaten sütüm çok azdı anında kesildi oda.
Calpol hem çocuk dru hem de sağlık ocağındaki dr un ve hemşirenin tavsiyesi idi.Bebek ateşten ziyade ağrı çok çekiyor.Geceleri de gündüzleri de ağrısı yüzünden çok huzursuz.Bende kilosuna ve ayına uygun şekilde veriyorum.Bazen günde 2 kez veriyorum.Ağrı yoksa vermiyorum.

Tabii ki hicbir zaman yatay pozisyonda olan bir bebege bir sey vermeyin. Hele hele sıvı hic vermeyin. Eriskinler bile yutmakta zorlanir, çünkü anatomik pozisyonumuza uygun degil yatarken beslenmek. Artık 6 aylik olmus zaten her seyi oturtarak verin. Mama sandalyesinde yedirip içirin. Ek gidada boyle seyler olabilir tabii ki. Zamanla o da yutarken nefes almamasi gerektigini ogrenecek. Gecmis olsun. Bilincli olmaniz da cok guzel. Daha gecenlerde bir bebek otobuste durup dururken nefessiz kalip arrest oldu ve sofor kurtardi. Her anne babanin ilk yardimi bilmesi sart. Bebekler icin solunum açıklığı her şeyden onemli. Gecmis olsun.

Geçmiş olsun.
Doktorunuza danışın derim.
Birde yatarak vermeyin,oturamıyorsa ana kucağında hafif dik pozisyondayken vermeniz daha doğru olur.
Birde bu ağrı kesici/ateş düşürücüleri değiştirerek kullanmak gerek demişti doktorumuz,bir calpol veriliyorsa bir başka bir marka verilmeli demişti. Sanıyorum sürekli aynı şurubu kullanmak etkisini azaltıyormuş.
Ben öyle hatırlıyorum hatta kullanmak gerekirse genelde iki farklı marka yazar doktorumuz dönüşümlu kullan diye.

ateşi çok yükselmediği sürece hiç kullanmadım. Diş döneminde, başka zamanlarda ağrı kesmek amaçlı vb. hiç kullanmadım. Bir eczacı arkadaş "her ilaç aynı zamanda bir zehirdir" demişti. Tabi bu mantıkla ilaçları reddetmiyorum ama ağrı kesmek, huzursuzluğunu gidermek amaçlı küçücük çocuğa ilacı da pek uygun görmüyorum. Doğal yönden bir çok şey var. Araştırıp bulabilirsiniz.

anlattığınız pek normal gelmedi bana bence başka bir doktorada göstermelisiniz... ço zor ama o anı kameraya almaya çalışın

Sırta vurmak ve su içirmek yanlış bir davranış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…