Doğuma Hazırlık sağlıkla bebek sahibi olabileceklerin tüp bebek yöntemiyle cinsiyet seçmesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi sophieellisbextor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
arkadaşımın ablasının ikiz kızları var
ve erkek çocuğu için yanıp tutuşuyolardı karı koca
bu uygulamayı yaptılar yurt dışında ama tutmadı
sonra normal hamile kaldı ve erkek çocuğu oldu şimdi çok sevimli sağlıklı bi oğlu var
ben olsam diyemicem büyük konuşmak istemem ama doğru bi şey gibi gelmiyo bana

eger dollenmis embriyolari olduruyorlarsa bu bir cesit kurtaj. Bir erkek cocuga sahip olmak icin, kiz bebeklerin oldurulmesini elbette uygun bulmuyorum. Cahiliye donemine ait, kiz cocuklarini diri diri topraga gomme adetiyle ayni mentaliteye dayaniyor.. Ben ikinciyi kiz istemistim cok sukur nasip oldu. Simdi ucuncuyu erkek istiyoruz, ama bunun icin bu tarz bir yonteme basvurmam.

Yazını ilk okuduğumda birkaç çocuğun var sanmıştım. Ama bir de baktım ki sen daha doğmamış bebeğinin cinsiyetini beğenmeyen insanlardansın. Sen o kızın annesi olmayı hak etmiyorsun bence. Cinsiyet seçmeyi yanlış bulmuyorum yanlış anlaşılmasın. Ama daha ilk bebeğini bile doğurmadan erkek bebek diye tutturmanı yanlış buluyorum.

toplum biz anneleri böyle yapıyor yoksa hiç bir annenin doğuracağı çocuktan memnuniyetsizlik hissedeceğine inanmıyorum.bir akrabam ve yakın bir arkadaşım tüp bebekle anne oldular 2 bebek konuldu ikisinede ve türkiyede yasak yasak diyorlar ama halt etmişler yasak falan yok bebeklerin cinsiyetini biliyorlardı ve bir kız bir erkekti ikisininde .....birinin bir bebeği tutunamadı erkek olan ölmüş kız olan şimdi 6. ayının içinde 5 senedir bebek bekleyen insanlar bunlar ve keşke erkek yaşasaydı lafını ağzından kaçırdı benim ağzım açık kaldı.....akrabam ikizlerini doğurdu sağlıcakla ve narkozdan uyanınca anlattıklarına göre ilk olarak erkek bebeğini göstermişler ve önce onu emzirmiş 8 yıldır bebeksiz bir kadın bu ve nezaman gitsem erkek kucağında kız beşiğinde bebeklerini anlatırken bile ençok erkekten bahsediyor şöyle yapıyor böyle yapıyor diye ama inanın bilincinde değil, farkında olmadan yapıyor beşiklerin evde duruşu bile benim dikkatimi çekti erkek önde sobaya daha yakın kızın beşiği arkada ....söylüyeyim diyorum aman boşver şimdi yanlış anlar benim 2 kızım var ben de 3. erkek olsun istiyorum ya şimdi erkeği kıskandı falan demesin diye susuyorum böyleyiz işte türk toplumu olarak erkek bebek herzaman daha makbul.....​

toplum biz anneleri böyle yapıyor yoksa hiç bir annenin doğuracağı çocuktan memnuniyetsizlik hissedeceğine inanmıyorum.bir akrabam ve yakın bir arkadaşım tüp bebekle anne oldular 2 bebek konuldu ikisinede ve türkiyede yasak yasak diyorlar ama halt etmişler yasak falan yok bebeklerin cinsiyetini biliyorlardı ve bir kız bir erkekti ikisininde .....birinin bir bebeği tutunamadı erkek olan ölmüş kız olan şimdi 6. ayının içinde 5 senedir bebek bekleyen insanlar bunlar ve keşke erkek yaşasaydı lafını ağzından kaçırdı benim ağzım açık kaldı.....akrabam ikizlerini doğurdu sağlıcakla ve narkozdan uyanınca anlattıklarına göre ilk olarak erkek bebeğini göstermişler ve önce onu emzirmiş 8 yıldır bebeksiz bir kadın bu ve nezaman gitsem erkek kucağında kız beşiğinde bebeklerini anlatırken bile ençok erkekten bahsediyor şöyle yapıyor böyle yapıyor diye ama inanın bilincinde değil, farkında olmadan yapıyor beşiklerin evde duruşu bile benim dikkatimi çekti erkek önde sobaya daha yakın kızın beşiği arkada ....söylüyeyim diyorum aman boşver şimdi yanlış anlar benim 2 kızım var ben de 3. erkek olsun istiyorum ya şimdi erkeği kıskandı falan demesin diye susuyorum böyleyiz işte türk toplumu olarak erkek bebek herzaman daha makbul.....​
ay suzancım ıcımm sızladı ınan okurken cıdden cok haklısın erkek bebek daha önde bızım ulkemızde malesef ıstısnalar harıc

muhakkak doğanın dengesi var. kız erkek bebek doğum oranını insandan daha güzel ayarlar. allahın takdirine bırakmak en güzeli mutlaka

ancak;

istediğimiz cinsiyette bebek sahibi olamamak bizi ruhen sağlıksız hale getirdiyse
eşimiz bu duruma çok üzülüyorsa
aynı cinsiyette bir bebeğe daha layığıyla annelik yapamayacagımızı hissediyorsak
çaresiz hissediyorsak,evliliğimizi etkiliyorsa,eşimizin de içinde ukde ise
takvimlere değişik yöntemlere başvurup cevap alamadıysak
ve tıp bize istediğimiz cinsiyette evlada sahip olmayı bize sunabiliyorsa

(nasip olmayacaksa yine olmaz tüp bebek girişimi başarısız olur yani
yinede Allahın takdirine kalmış bir durum)

tüp bebek yöntemi ile cinsiyet tayini etik olarak

sizce deyapılabilir mi?
siz olsanız yaparmıydınız
hangi durumlarda yapılmalı sizce
Dinen sakıncası nedir?

Kendiliğinden bebek sahibi olamayanların tüp bebek yaptırmasıyla aynı şey değil mi dinen?
Allah onlara bebek nasip etmemiş tıbba başvuruyorlar dinen sakıncası yok
Allah bazılarına bazı cinsiyetten evlat nasip etmiyor bunu tıp gelişmeleri ile sağlamak günah olabilir mi?

dinen tüp bebek caizdir..çünkü bir tedavi şeklidir...o zaman kanser olduk ALLAHIN TAKDİRİ buydu diyip de ölelimmi?
bu yaklaşım çok saçma böyle birşey olamaz..
ancak cinsiyet seçimi farklıdır..
orada direk bizim bir seçimimiz söz konusu..
ALLAHA isyan var ..sen öyle veriyorsun ama ben öyle istemiyorum böyle istiyorum durumu var..
o yüzden çok günah cinsiyet seçimi..
insanların neden farklı cinsiyet istediklerine de bir türlü anlam veremiyorum..
insan herşeyden önce sağlıklı ,hayırlı evlat istemeli ,illaki bir cinsiyette direkmek bana cehalet olarak geliyor..
çünkü bir evladın cinsiyetinden çok hayırlı ve sağlıklı olması önde gelmeli.
istediğim cinsiyetten bebeğim olmadı diye psikolojinin bozulması da ayrı durum ,sağlıklı insanın böyle bir durumda psikolojisi bozulmaz.
öyleki ALLAHA kendisine sağlıklı bir evlat verdiği için dua etmeli şükretmeli.
izledinizmi bilmiyorum ama bu konuya ayak basan mahzun kırmızıgülün güneşi gördüm filmi vardı.
orada doğulu bir aile ,erkek çocuk istiyorlar illaki..
kadın 5-6 tane doğuruyor ,her doğuruşunda heyecanla bekliyorlar bakıyorlar kız.
en sonuncusu erkek oluyor,çok seviniyorlar ,düğün dernek filan..
neyse bunalr istanbula göçediyor,anne ameliyat olacak hastanade ,çocuklar da dedeleri ile evde.
ilk defa hayatlarında çamaşır makinesi görmüşler..
sanıyorlarki o makine herşeyi temizliyor..
kardeşimiz de psilendi temizleyelim diye yeni doğmuş erkek bebeği atıyorlar makineye paramparça oluyor..
işte bu ALLAHa isyan edenin nasıl sonuçlanacağını gösteren bir örnek ..
nasıl ALLAH verdiyse öyle de alıyor..
o yüzden ALLAHIN tAKDİRİNE ŞÜKRETMEK LAZIM..
bir de bir çok insan çocuk sahibi bile olamıyorken bunları dert etmek ve ALLAHIN vereceği çocuğu bi de üstüne aldırmak dinen çok büyük günahtır,çocuğu olmayanlara da haksızlıktır ..
ben asla böyle birşey yapmam ..:51:

Evlatlarını kız yada erkek diye ayıranlardan nefret ediyorum.
İki kızım veya oğlum var üçüncü de farklı olsun diyen insanları da anlayabiyorum ama kınıyorum içten içe..
Benim dayım tam 3 tane çocuk yaptı. 3'ü de kız.
İlk kızdan sonra erkek olsun diye yaptılar hep, allah nasip etmedi.
Teyzemin de tam 4 oğlu var.
Demekki böyle olması gerekiyormuş.
Sağlıklı ve hayırlı evlatlar olduktan sonra fark etmiyor asla.
Tüp bebek; evlat sahibi olamayan insanlar için ideal ve faydalı bir yöntem fakat cinsiyet için yapacaksa asla onaylamam.
Çünkü ırkçı itici ve antipatik bi yaklaşım var bu davranışta.
İstediğim cinsiyeti karnıma koyun, öteki embriyolar ölsün öyle mi?
Embriyo canlı degil mi sizce? Öldürmüs olmuyor musunuz?

Back
X