Sağlıklı fit günlerimiz olsun ama diyet olmasın

Maverick54

All is well
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2012
609
1.051
333
Merhaba arkadaşlar..
Yaklaşık 13 yıldır zayıflamaya çalışıyorum. Bir çok kendimce yöntemler ve diyetisler denedim. Bazen başarılı oldum bazen başarısız. Geçmişe dönüp baktıgımda en iyi ne zaman kilo verdigimi düşündüm. Ben en iyi diyet yapmadıgımda kilo veriyorum bunu anladım:KK16: diyet psikolojisi, bazı şeylerin yasak, cıss olması fikri beni açgözlü yapıyor.
Işte bu yüzden diyet yapmıycam. Bir şeyi yemeyeceksem, o gerçekten saglıgıma zararlı oldugu için yemeyeceğim. Burayı açmamın sebebi ise bir disipline girmek ve sorumlu davranmak. Günlük not almak.
Diyet yok, saglıklı ve dengeli beslenmek ise hedefim.

Son düzenleme:
Yarın sabah tartılıp güncel kilomu paylaşıcam inşaallah ve ilk hedefimi.

Güncel kilo: 06.10.16/82,5
Ilk hedef: 70 leri görmek yani 79

Bugün menüm
Kahvaltı yok bugün ögleden önce bitirmem gereken çok işim vardı. Yapamadım. Ama sabah 8:50 de bir avuç içi kadar ceviz yedim.
Ögle: 2 kase domates çorbası, 2 3 dilim ekmek
Akşam: 17:30 /1 kase domates çorbası, 1 yufkayla fırında kıymalı börek, domates salatalık, 1 kase yogurt
Son: 1 kase sütlü müsli, 2 küp bitter

3 lt su, 1 saat yürüyüş, sabah 8 den itibaren arada 2 3 kez 15dk lik oturmalar dışında hiç oturmadım. Sürekli aktiviteler ev işleri vs yaptım. Kendime sürekli iş çıkardım. Birazda voleybol oynadım.

Emziriyorum ve kızım gece çok uyanıyo. O yüzden gece yatmadan yeme alışkanlıgım çok var. Bugün 9 da kapattım bakalım. Benim için erken bir saat =) bu alışkanlıgımı bırakmaya çalışıyorum.

Ekim 13 kilom: 82.0
Geçtigimiz hafta ise hep +600 çıktım vücudumda çok ödem vardı. Çok şişkinlik vardı.
Bu sabah 81.9

Bu sıralar beslenmemde saglık için dahi hiç bir kısıtlama yok malesef.
Bol miktarda pasta, kurabiye türlerinden yedim. Çikolata falan kaşık kaşık gitti.

Özellikle bu hafta Eskiye göre degiştirmeye başladıgım alışkanlıklarım:
*gece yatmadan yemegi kestim,
*evet hiç bir şeyden kısmadım ama ögünlerimi mümkün oldugunca dengeledim.
*Pek yürüyüş yapma fırsatım olmadıgı için evde kendime sürekli işler çıkardım boş oturmamaya gayret ettim,
*2 gündür limonlu çaya devam ediyorum akşamları. göbegim için çok etkili oluyor.
*Bol bol ıhlamur içtim 2 hafta boyunca
*4-5 gün sabahları geceden suya koydugum cevizlerin suyunu içtim
_bu hafta daha dikkatli ve eksili olur inşaallah.

Pazar kahvaltısı: 2 dilim ekmek, çeyrek simit, 10 tane kadar yeşil zeytin, kk peynir, 3-4 tane p.kızartması, 1tk balkaymak.
4 bardak limonlu çay, 2 fincan ıhlamur

1 aydır geçmeyen grip öksürük var o yüzden buraya çok giremedim. Motivasyon çok çok önemli, buraya düzenli girmek çok önemli. Hergün bir diyet başarı öyküsü okumaya çalışıcam. Ve diyet günlüklerını takip etmeye çalışıcam. Şimdilik bu şekilde motivasyonumu artırmayı düşünüyorum.

C.tesi menüm
Kahvaltı: 1rafadan yumurta, 2kk labne süzme karışık peynir, avuç içi kadar ekmek
Ögle ve akşam 1er tabak tarhana çorbasi 1er dilim ekmekle.
Ikindi: 2 mandalina
Bir kaç bardak limonlu şekersiz çay
Yatmadan yogurt kürü
1 lt su

Pazar menüm
Kahvaltı 1 simit
Ögle ince ekmek arası ızgara köfte,1 bardak ayran, bol yeşillik
Ara: 1ince dilim kek ve vişne suyu
Akşam:hazır çorba ve patates püresi
Yarim ayva ve yarim mandalina
Yogurt kürü
1lt su

Merhaba sevgili diyet günlügüm. Seni ne cok özlemisim. Gecen 1 yilda artan 1 2 kilo ve yeni bir bebekle tekrar geldim:KK15:
Yine aldim basimi gidiyorum ve disipline ihtiyacim var. Iyiki buraya yazmisim daha önce. Şimdi o zamanki kilomu ve yazdiklarimi okumak bana iyi geldi.
Evet yeni bir bebisim var ve yine emziriyorum. Yine diyet yok saglikli yasam var. Yediklerime dikkat etme var.
Baslama: 4 ocak 2018
Baslangic: 83.5
Hedef: en az 10 kg

Merhaba sevgili diyet günlügüm. Seni ne cok özlemisim. Gecen 1 yilda artan 1 2 kilo ve yeni bir bebekle tekrar geldim:KK15:
Yine aldim basimi gidiyorum ve disipline ihtiyacim var. Iyiki buraya yazmisim daha önce. Şimdi o zamanki kilomu ve yazdiklarimi okumak bana iyi geldi.
Evet yeni bir bebisim var ve yine emziriyorum. Yine diyet yok saglikli yasam var. Yediklerime dikkat etme var.
Baslama: 4 ocak 2018
Baslangic: 83.5
Hedef: en az 10 kg
Hayırlı olsun

Iyi aksamlar sevgili günlük.
Kahvalti:
avuc ici kadar peynir
3 zeytin
1 tk recel
2 yk tahin pekmez
3 catal salamura kekik
2 dilim ekmek

Ara: 1 fincan sekersiz türk kahvesi

Ögle
1 tabak bulgur pilavi
1 bardak ayran
Yarim domates

2 elmali kurabiye ve 2 kasik elma marmelati (cok pismanim)

Aksam
1 kase mercimek corbasi
1 tabak buhara pilavi
Yarim pita ekmegi

Su 1,5 lt falan. Az oldu, yatana kadar 3 e tamamliycam insaallah.

Baslangic icin fena degil menüm sevgili günlük. Daha nelervyiyodum sen görseeeenn. Yazmak motive ediyor.

5 ocak menüm
Kahvalti
Yarim kase mercimek corbasi
3 yk lor peyniri
Kk tulum peyniri
2 tane zeytin
2 ceviz 3 4 tane findik
Ceyrek pita ekmegi
2 tk keciboynuzu pekmezi

Ögle
1 lahmacun

Ara: 1 fincan şekersiz türk kahvesi, 3 ceviz 4 findik 1 tatli kasigi recel.

Aksam
1 kase etli pirinc pilavi, 4yk yogurt

Iki kere aksam yaptim=)) 6 7 tane yesil zeytin ve kk tulum peyniri, 2 dilim ekmek. Midem cok kaziniyodu ve süt olsun diye. Bebisim daha iki aylik.

2 bardak sekersiz limonlu cay
1 fincan sekersiz türk kahvesi
1 maden suyu
1 avuc findik

Su 2 litre civari. Aslinda suyu cok icerim ama iki gündür böyle denk geldi.

En bastada dedigim gibi diyet yapmiyorum ama genel ilkeler olarak karatayi benimsiyorum. Seviyorum o atarli kadini=))

Bn cok kansizim. Dogumdan sonra iki ünite kan verilecekti imza attim kabul etmedim. Icim almadi. O yüzden kansizligimada bir care düşünüyorum. Doktor cok canimi sikacak seyler söyledi. Bir kavanoz keciboynuzu pekmezini bitirmek üzereyim. Kan ilacida kullaniyorum. Yediklerimlede desteklemek istiyorum.

Merhaba sevgili günlük. Ne cok baslayip birakmisim. Okuyunca yoruldum. Yine bir diyete basladim. Bilmem artik bana inanir misin:KK4: aradan 1.5 yıl gecmis en son yazdigimdan. Güncel kilom bugün itibariyle 83.5 :KK51: en azindan almamisim diyelim.aslinda 2 3 ay önce 86 87leri gördüm ama şükür cabuk toparladim.
Persembe günleri tarti günüm olacak. Kafa ayni tabi, diyet yok 🙈saglikli beslenme karataya yakinim sadece. Belki kizanlar olabilir bu kafadan veremiyosun diye. Ama napiym cok denedim diyet yapamiyorum. Yasam tarzi olmali. Simdilik hoscakal sevgili günlügüm🙋

Back
X