Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sağlıklı gür ve parlak saçlar için benim tarifim :)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

kismetmisnapcan

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2013
152
4
16
İstanbul
Size uzun zamandır saçlarım için yaptığım bir tarifi paylaşmak istiyorum.
Öncelikle ben 16 yaşındayım saçlarım acayip dökülürdü mevsim değişikliğine verirdim ama her yerde misafirliğe gittiğimizde bile yerden saçlarımı toplamaktan bıkmıştım kullanmadığım şampuan krem kalmamıştı nihayetinde bu duruma bir son vermek için internette uzun bir araştırma yaptım ve yumurtanın çok faydalı olduğunu öğrendim bu vereceğim tarifi yaklaşık 5,5 aydır uyguluyorum gözle görülür derecede saçlarım gürleşti ve sanki kafam hafiflemiş gibi hissediyorum benim saçlarım uzun bunun için 4 yumurta kullanıyorum eğer kısaysa malzemeleri yarıya indirebilirsiniz.
Malzemeler
4 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörekotuyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Eğer varsa
1 tatlı kaşığı susam yağı ya da badem yağı da katabilirsiniz.
(Yağlar yumurtanın saçtan daha kolay çözünmesini sağlıyor ve nem veriyor.)
Tüm bu malzemeleri karıştırıyoruz ve saç derimize masaj yaparak ellerimizle sürüyoruz ben çıplak elle sürüyorum daha iyi yayılması için kokusu ağır biraz onun içinde nemli elime biraz tuz dökerek ovalıyorum koku moku hiçbi şey kalmıyor.

Saç derimize saç uçlarımıza karışımı iyicene yedirdikten sonra saçımızı dolayıp tepemize yapıştırıyoruz sonra kafamızı streçleyip ya da daha basiti poşetin uçlarını kesip kafamıza geçiriyoruz :d

Tokaylada sabitledikten sonra 2 saat bekletiyoruz ben genelde sabah yapıp akşam yıkıyorum ne kadar uzun durursa o kadar işe yarıyor bu arada boş durmuyorum ve bir çay kaşığı balı 4-5 su bardağı kaynar suda eritiyorum onu öyle bir köşede soğumaya bırakıyorum.

Efendiiim geldik yumurta akına.
Bunu israf olmasın diye çöpe atmıyoruz çatalla iyyycene çırpıp yüzümüze sürüyoruz isterseniz bi kat kuruduktan sonra ikinci katı sürün tekrar kuruyunca soğuk suylan yıkayın ya da benim yaptığım gibi bi kat sürün ve kurumadan tuvalet kağıdını yapıştırın benim siyah nokta problemim olduğu için bu yöntem çok işe yarıyor tüm kir pis tuvalet kağıdına çıkıyor.

Yüzümün her yerine ya da sorunlu bölgelerine uyguladıktan 15-20 dakika sonra kenarından yavaşça tutup kaldırıyoruuuz ve sürpriiiizz!
Tertemiz arınmış bir cilt.
Soğuk suylan yıkıyoruz ve bitti.

Geldik saça.
Saçımızda 2 saat beklettikten sonra soğuk suylan yıkıyoruz sakın sıcakta yıkamayın yumurta kafanızda pişebilir :d

Ben yumurtayı duruladıktan sonra bıttım sabunuylan saçımı iki kez köpürtüyorum ve güzelcene duruluyorum.

Son olarak soğuttuğum ballı suyu kafa derime çok yaklaştırmayarak saçıma döküyorum ve durulamıyorum.
Bal yapış yapış yapmıyor sadece parlaklık veriyor.
İşte bu kadaaar !

İlk yaptığımda itiraf ediyorum saçım keçe gibi olmuştu ama pes etmedim yaptıkça saçım alıştı ve şu an mükemmel bir haldeler sınıfta saçımın nasıl bu kadar değiştiğini soran arkadaşlarıma da öneriyorum çok yararlı bir tarif umarım işinize yarar :d

bende bugün bi cilt uzmanından duydum tv de badem yağı yumurta sarısı ve sarımsak dedi buda etkili olur gerçektende
ayrıca saç dökülmen içinde ısırgan otu kullanabilirsin.aktarda satılıyo kurumuşu koca bir paketi 2 tl:52:
göz kararı bi tutam alıyosun üstüne kaynar su döküp 15 dk bekletiyosun ve banyoda saçını şampuanladıktan sonra son durulama suyunda bunu döküp çıkıyosun bida durulamak yok.benim dökülmemi 4. yıkamamda geçirmişti:nazar:

Back
X