Saglikocagina giden gebeler

Ben 3. ayimda filan gitmiştim. neden daha önce gelmediniz filan demislerdi. haber vermek gerekiyormus. zaten kapilarda da yazilar var gebeligin bildirilmesi gerektigine dairdi. tetanos ignesi yapiyorlar. kendi doktorumun kan tahlilerine bakip ayrica kan almiyrlardi. tansiyonumu kilomu takip ediyorlar. sonra hastanede doğumdan 3 gun sonra aile hekimine gidip topuk kani verdik bebegimin. sonucu gunler sonra geldi olumsuz bisey yoktu. sonra tum aşıları için tarihlerin belirtildiği kart verdiler. günü geldikce gidip asilari vurdurduk. kizim 3 yaşında. gecen arayip boyunu kilosunu sordular gelişimi guzel dediler. takip ediyorlar yani bu onlarin gorevi.yani sıkıcı değil gitmek lazim

Tetanoz 15 yılda bir tekrarlanması gereken bir aşıymış. Yapma sebepleri de yenidoğan tetanozunu engellemek imiş.
5 sene önce olmuştum kuduz da 2 sene oluyor evde köpeğim olduğu için sık sık tekrarlatıyorum. Elimde belgem Yok yine mi olcam ay ben olamam o iğneleri olunca 3 gün hasta yatıyorum :(((

5 sene önce olmuştum kuduz da 2 sene oluyor evde köpeğim olduğu için sık sık tekrarlatıyorum. Elimde belgem Yok yine mi olcam ay ben olamam o iğneleri olunca 3 gün hasta yatıyorum :KK43:((
valla olduğuma eminsen karar senin canım benim.. ben olduğuma emin değildim tetanozu. Bir de yalnızca tetanoz değil, Td- yani tetanoz-difteri aşısı vuruyorlar..

Back
X