Sağlıksız gebelik mi sizce

lalale52

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
53
21
288
Isparta
Kızlar yolk kesesi gözüktü 6+1 olmam gerekirken 5+5 ve bebek 2 mm alttan bakıldı kalp atışı görülmedi bence sağlıksız gebelik siz ne düşünüyorsunuz

Böyle bir tecrübem yok ama çok hikaye okudum kimisi 7. Hafta filan duruyormuş kalp atışını. Erken dönemlerde böyle şeyler olabiliyor. Çok sabırlı olmanızı ve endişe etmemenizi tavsiye ediyorum. Biliyorum demesi kolay ama inanın en doğrusu bu.

Kızlar yolk kesesi gözüktü 6+1 olmam gerekirken 5+5 ve bebek 2 mm alttan bakıldı kalp atışı görülmedi bence sağlıksız gebelik siz ne düşünüyorsunuz
Sağlıksız gebelik diyemezsin haftasına bakıp zaten her zaman haftasıyla uyumlu çıkmaz ilk 3 ayda haftasını yakalıyor ilk adete göre hesaplanır ama ultrason ölçümü önemlidir yani herkeste bu böyle bende de böyleydi atıyorum adete göre 6 haftalık olması gerekirken ultrasonda 5 di sonra her gidişinizde öne geliyor yani bi sonraki muayenede en sonkine göre 7 haftalık olması gerekirken 8 çıkıyor inşallah analatabilmişimdir yani kafaya takılacak bişey deil bu.. düşünmeniz gereken şey kalp atışı onun için erken olabilir herkese göre değişiyor kimi 7.haftada kimi 8.haftada duyuyor ben keseyi görmeye gittiğimde duymuştum 5+5 iken yani herkesin farklı en sonki muayenenizden bir hafta sonra gidin duyarsınız inşallah

Henüz kalp atışını duymak için erken 6 hafta civarında duyulur genelde. Gebelik haftası uyumlu olmaması çok normal çünkü son regl tarihine göre hesaplanıyor ama herkesin yumurtlama zamanı aynı olmuyor yumurtlamanız geç olmuş olabilir çok normal. Yolk kesesi de gözükmüş endişe etmeyin henüz geç değil kalp atışı için

Back
X