sahipsiz çocuk görmekten bıktım

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
Bugun aksamustu esim,cocuklar yuruyuse gidecez.onlar ciktilar evden ben en son ciktim.sokak kapisindan asfalta iner inmez onumde bir araba durdu.sofor genc bir adam yaninda bir teyze arkada birkac cocuk.adam cami indirdi.
Afedersiniz bu cocuklari taniyor musunuz dedi.
Satim kaldim.bi baktim bizim arka taraftaki cocuklar.evet dedim surada oturuyorlar.dedi ki taa kilerin oradaki parktan aldik.nee dedim cunku bizim oradan o dedigi yere gitmesi icin iki buyuk caddeyi gecmesi nerelerden dolanmasi gerek.
Gittiler cocuklari soylene soylene teslim ettiler.yahu cocuklar cok kucuk.uc tane ve tahminimce 4-3 ve en kucugu belki 2 bile degil.
Anne babayi bazen goruyorum.kadin elinde telefon basinda dalli gullu pullu yazmalar o bicim kiyafetler,cocuklar kar kiyamet ayakta yirtik terlik.baba da saclar jole elinde sigara ooh umurunda mi dunya.
Ya o cocuklara birsey olsa.sapigi var,trafigi var o var bu var.
Sonra dolasirken 8-10 yaslarinda bir cocuk cop tenekesinin yanina birakilmis bir cekyati,almis eline parcalamaya calisiyor.yaninda uc bes akrani.yani aslinda oyun oynuyor.ya o balta birine saplansa nolucak.bu anne babalar niye boyle cozuttu arkadaslar.noluyoruz yahu.
Ben ne kadar yapma etme cocugum desemde gozumun icine baka baka devam etti.
Yazik oluyor yavrulara.zirt pirt dogurup duruyorlar atiyorlar sokaga.sokak cocuk kayniyor be.madem cok seviyorlar sevismeyi,kisirlastirsinlar kendilerini.yeter ya biktim.

cik haklisin..oyle anne vabalardab nefret eduyirum.sevismesin bunlar..ha hayvam ha bu insanlar.m

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

cik haklisin..oyle anne vabalardab nefret eduyirum.sevismesin bunlar..ha hayvam ha bu insanlar.m

Aynen ya kedi kopek bile yavrusu buyuyene kadar pesinden ayrilmaz. Ama bunlar....esimin bir lafi var INSAN ZIYANLIGI diye.tam da bu iste.

çok haklısınız çok.
iş doğurmakla bitmiyor asıl görev doğurmaktan sonra başlıyor.
kendilerine hakim olamıyorlar 5-6 tane doğuruyorlar sonra maddi gücüm yok diyorlar çocukları dışarı atıyorlar.peki böyle durumda olan çocukların suçu ne?
eğer bakamayacaksan,kendinle vakit geçireceksen niye çocuk doğuruyorsun demek lazım böylelerine.
yeni kiyafetler almaya yeni kozmetik ürünleri almaya paraları yetiyor ama sorun çocuk olunca gücüm yok,param yok deniliyor.
allah böylelerine akıl fikir versin ne diyeyim.

çok haklısınız çok.
kendilerine hakim olamıyorlar 5-6 tane doğuruyorlar sonra maddi gücüm yok diyorlar çocukları dışarı atıyorlar.peki böyle durumda olan çocukların suçu ne?
eğer bakamayacaksan,kendinle vakit geçireceksen niye çocuk doğuruyorsun demek lazım böylelerine.
yeni kiyafetler almaya yeni kozmetik ürünleri almaya paraları yetiyor ama sorun çocuk olunca gücüm yok,param yok deniliyor.

Cocuk güya rizkiyla geliyor ya hani. Sanki gökten para yagacakta bebek dogunca.
Sonradan bebek olmadan önce is bul, para kenara koyun felan dedigimizde çok maddiyatçi oluyormusuz.

Bu forumdada buna sahit oldum. Konu sahibin isi felan yok, kit kanaat geçiniyorlar, dogur dogur diyorlar.
Hatta "hiç korkma canim, bebek rizkiyla geliyor, sen gör" diyorlar. Ben asla "dogur" diye bir tavsiyede bulunmam çünkü
her kadin anne olmak için yaratilmadi ve maddi durumda önemli oluyor. Bebek sans, para felan getirmez. Bunu insanlarimiz bi ögrense.

ay ben şu suriyelilerin çocuklarından bıktım. O çocuklara valla hiçbir şey olmuyor galiba anlamadım ki. Kaybolursa falan da aramıyor galiba aileleri. Şok oluyorum. Bugün çarşıya çıktım kalabalıkta nasıl koşuyorlar ordan oraya küçücükler 4 belki. Etrafa bakıyorum o tipte hiç anne baba yok. Tuttum napıyosunuz siz burda anneniz bbabanız nerde dedim. Sorduklarımı anlamadıklarını belirtmek için Suriyaaaa dediler. Başka da bir şey konuşamıyorlardı kaçtılar hemen benden. Çok üzüldüm o çocuklara ziyanlık bir hayat resmen açık açık gözüküyor. Nerde uyuyorlar ne yiyorlar ne içiyorlar. Saç baş berbat leş gibi kokuyorlar.

çok haklısınız çok.

Cocuk güya rizkiyla geliyor ya hani. Sanki gökten para yagacakta bebek dogunca.
Sonradan bebek olmadan önce is bul, para kenara koyun felan dedigimizde çok maddiyatçi oluyormusuz.

Bu forumdada buna sahit oldum. Konu sahibin isi felan yok, kit kanaat geçiniyorlar, dogur dogur diyorlar.
Hatta "hiç korkma canim, bebek rizkiyla geliyor, sen gör" diyorlar. Ben asla "dogur" diye bir tavsiyede bulunmam çünkü
her kadin anne olmak için yaratilmadi ve maddi durumda önemli oluyor. Bebek sans, para felan getirmez. Bunu insanlarimiz bi ögrense.

Iste tutamiyorlar seylerini piry pirt doguruyorlar.gecen gun o cocuklardan biri gelip benden 1 lira istedi vermedim.
Isteme kimseden para dedim kotu adamlar cikarsa karsina kacirir seni dedim.
Cok berbat durumdalar.annesi bi acayip,baba hapishane kackini gibi.gideyim bi ilgileneyim desem hem korkarim hem esim asla musade etmez.gecen sene koltuklarimi degistirdim.iki buyuk koltugumu onlar aldi.meger yerde yatarmis bebeler.baska komsu dedi.cok uzuldum.simdi koltuklarda yatiyorlarmis.

Bakmak istemediği çocuğu doğuranlara hayretle bakıyorum. Zevk mi alıyorlar ortalığa çocuk atmaktan? Kendi üstüne başına bakıp çocuğunu ortalığa salmak da nedir? Oysaki anne baba dediğin kendi yemez giymez çocuğuna giydirir. Allah bu durumda olan bütün çocuklara yardım etsin. Sözde anne babalara da akıl fikir versin.

ay ben şu suriyelilerin çocuklarından bıktım. O çocuklara valla hiçbir şey olmuyor galiba anlamadım ki. Kaybolursa falan da aramıyor galiba aileleri. Şok oluyorum. Bugün çarşıya çıktım kalabalıkta nasıl koşuyorlar ordan oraya küçücükler 4 belki. Etrafa bakıyorum o tipte hiç anne baba yok. Tuttum napıyosunuz siz burda anneniz bbabanız nerde dedim. Sorduklarımı anlamadıklarını belirtmek için Suriyaaaa dediler. Başka da bir şey konuşamıyorlardı kaçtılar hemen benden. Çok üzüldüm o çocuklara ziyanlık bir hayat resmen açık açık gözüküyor. Nerde uyuyorlar ne yiyorlar ne içiyorlar. Saç baş berbat leş gibi kokuyorlar.

Off ya o ayri bir konu zaten.gecen hafta suleymaniyeye gittik.anam heryerdeler.yapisiyorlar insanin pacasina.yahu bunlara devlet yardimi yapilmiyor mu?hastaneler zaten bedava.daha ne dilenirsin be adam.canini zor kurtarmissin elin memleketi kucak acmis sana.git otur onurunla.niye insanlari rahatsiz edersin.ooooof of..

Son düzenleme:
Bakmak istemediği çocuğu doğuranlara hayretle bakıyorum. Zevk mi alıyorlar ortalığa çocuk atmaktan? Kendi üstüne başına bakıp çocuğunu ortalığa salmak da nedir? Oysaki anne baba dediğin kendi yemez giymez çocuğuna giydirir. Allah bu durumda olan bütün çocuklara yardım etsin. Sözde anne babalara da akıl fikir versin.
Kendi ustumuze basimiza dogru durust birsey almiyoruz ya anca iki uc senede bir belki.onceligimiz hep cocuklar.onlar usumesin,ac kalmasin,disarda yiyecek bisey gorse imrenmesin yesin falan filan.hep onlar mutlu olsun.hani cogumuz hali vakti yerinde degiliz hep kit kanaat ama bizim en degerli hazinelerimiz onlar.okutmak iyi insan olmalarini saglamak degil mi vazifemiz.gece yarisina kadar Sokakta buyuyen cocuktan ne olur.vatanina milletine ne hayir gelir.ya hala gozumun onunden gitmiyorlar.

offf ooofffff çookk haklısınız çookkk..
Kimi bulmuş bunamış.. kimi de arıyoo :26:

En çok ona üzülüyorum ya. Birçok kadin o bebelere gül gibi bakardi fakat olmuyor yada ancak yilllaar sonra oluyor.
Sonrada bakiyorsun, bir kadinin 2,3 hatta daha fazla çoçugu var fakat egitim yok, sevgi sefkat yok,..

Gerçekten çok üzücü :( Haksizliktan baska birsey degil :(

kesinlikle haklısın:50:
En çok ona üzülüyorum ya. Birçok kadin o bebelere gül gibi bakardi fakat olmuyor yada ancak yilllaar sonra oluyor.
Sonrada bakiyorsun, bir kadinin 2,3 hatta daha fazla çoçugu var fakat egitim yok, sevgi sefkat yok,..

Gerçekten çok üzücü :( Haksizliktan baska birsey degil :(

Back
X