• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sahte hesap ve suç duyurusu

xgamzex

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
218
0
46
Aydın
Arkadaşlar benim bi sorum olcak. Bi sorunumuz var ve 2 gündür arkadaşımla bunu araştırıyoruz.
Arkadaşımın twitter hesabı vardı ve sevgilisi bilmiyodu saklıydı yani. 3 gün önce sanırım büyük ihtimalle sınıftan biri sevgilisine arkadaşımın hesabını atmış facebook üzerinden, ayrılsınlar diye. Ama küfür, hakaret hiçbir şey yok sadece hesap atmış ve 'bende yalanlar yüzünden çok acı çektim sen çekme bari' gibisinden şeyler yazmış. Şimdi arkadaşımla bilişim suçlarına başvursak o kişi bulunur mu ? Tehdit falan olmadığı için ciddiye alınır mı yani, bulunursa da ne kadar sürede bulunur bilen var mı ? Şimdiden çok teşekkürler :16:

Her hangi bir tehdit ya da dolandırıcılık yok.
Olsa bile kişinin ismini size vermiyorlar.

Her hangi bir şey olmaz sanırım sonuçta suç unsuru yok arkadaşınız sevgilisinden gizli iş çeviriyor diye de yapan kişinin size ismini felan vermezler. Daha büyük bilişim suçları var buna vakit harcamazlar.

Evet bende böyle düşünmüştüm ama ne bileyim özel hayata müdaheleden falan belki olur bi şeyler demiştim :26:
Bulunsa bile isim bize verilmiyo direk o kişi mi çağırılıyo yani ? Öyle olsa da bize bi faydası olmucak yani. :31:

ÖZel hayata müdahale diye bir suç yoktur hukukta, sadece özel hayatın gizliliğini ihlale yönelik yasalar vardır, onlarda herkesin ulaşabileceği bir hesap linkini paylaşmakla ihlal edilmiş olmaz.

ÖZel hayata müdahale diye bir suç yoktur hukukta, sadece özel hayatın gizliliğini ihlale yönelik yasalar vardır, onlarda herkesin ulaşabileceği bir hesap linkini paylaşmakla ihlal edilmiş olmaz.

Savcılığa versek de bi şey çıkmaz yani. Teşekkür ederim cevaplarınız için :34:

Back
X