Şaka gibi kaynanama gitmiyorum diye kendi ailemle aram açıldı

Derinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
2.680
517
163
O kadar uzun ki ,neresinden anlatsam.kimine göre dışardan bakılsa hic sorun yok.esimin ailesiyle gayet mesafeliyim ama hiçbir saygisizligim olmadı bugüne kadar.hatta fazla saygılıyım.hep is yaparım.ayri bir şehirde yaşıyoruz hatta doğuda oldukça sıkıntılı biryerde.somestr için gün saya saya geldim heyecandan ölecektim.ilk gün kvdem lerde kaldım oğlum yolda hastalandı 6.hastalik mi ne zikkimsa burnumdan geldi hiçbiryere çıkamadım.adetlerimiz çok ağır ve bende esimin evinde hiç rahat edemiyorum giyinme oturma kalkma.(kv yada kp odaya girse ayağa kalk odadan çıksa ayağa kalk derecesinde)bunlar sorun değil ben bu sistemle büyüdüm ama bi türlü ısınamadım. Şuraya 10 gün geldim biraz moral depolamak istemiştim.evime geldim herşey iyi hoş.oglum hasta.ve 6 yıllık evliyim ben her annemlere gittiğimde bunlar kesin gelirler oturmaya.bu sefer ruh halimden mi bilmiyorum kaldıramadım istemiyorum bıktım falan dedim.annem babam öyle olmaz ayip falan zaten hiçbir zaman çocukları için değil etraf için yaşamışlardır. Kendimi tam ifade edemiyorum mevzu çok uzun.ama beni kıran çok şey var esimin tarafında.esim bu konuda bişey demezken onlara gidip is yapmıyorum diye annemin babamın tribinden suratından bıktım usandım.keske hic gelmeseydim.nefret ediyorum bu durumdan.iki gün tatile geldim ailemle aram bozuldu.sadece içimi dökmek istedim.iyi aksamlar

Ufak tefek sorunlar bunlar takmayin idare edin evlilik idareyle olur omur boyu katlansaniz ne yapacaktiniz benim gibi

Ayaga kalkmak saygi ifadesiyse kendimi epey saygisiz gordum.
Nasil akil vereyim bilemedim. Hic gitmeseniz daha iyiymis gercekten. Gereksiz yere tartisma.

Gerçekten bin pişmanım doğuda olsa gurbette olsa azcık asım ağrısız başım tek başıma otururum.kesin kararda verdim memlekete asla yerlesmeyecegim

Akraba aile ziyareti ayrı tatili de ayrı tutmalı bence

Ufak tefek sorunlar bunlar takmayin idare edin evlilik idareyle olur omur boyu katlansaniz ne yapacaktiniz benim gibi
Sorun kvdem falan değil aslında burada.sorun iple çektiğim tatilimin zehir olması.yasadigim yerde yapayalnizim.korkuyorum çalışıyorum bu tatile çok bel bağlamıştım. Ne yapayım Allah beterinden korusun

Hayır tabiki saygısızlık değil sadece bizim adetlerimize göre durum bu

İyi de adetleri ortadan kaldırmak içi neden çaba göstermiyorsunuz

Başka şehirde muhtemelen öğretmensiniz ya da eşiniz öğretmen

Kalkmayın aşın bunları mücadele edin kendi ailenizle de Kv ile de

He der bu adet derseniz bunalırsınız tabii

Ayrıca tatile giden sizsiniz çocuğu hasta olan sizsiniz bu durumda onlar sizin çevrenizde pervane olmalı

yani anladığım kadarıyla hem eşin hem de sen çalışmaktasın. niye kendinize bu eziyeti reva görüyorsunuz. Tabi ki büyükler ziyaret edilmeli. Ama benim bütün sene çalışıp dört gözle beklediğim tatilimde de bu olmamalı.

Yok sofraya nasıl oturdun, nasıl konuştun, nasıl kalktın, nasıl eşine hitap ettin, nasıl çocuğunu sevdin böyle yaparak sadece sizi kasarlar.

minimum zaman geçirip maksimum huzur bulmalısınız...

Bana sorarsanız bu adetleri ben yapamazdım. Çünkü ben öyle yetişmedim.

Bazı buyukler sizin neden rahatsız oldugunuzu önemsemiyolar onlar sadece itaat et gibi yetistirilmisler.
Sevmesende saygi
İstemesende saygi

Sevgi saygıyı getirirm
Ben sevdigim insana saygi duyarim.

Bir de baskici aileler cocuklarini itiyorlar.
Bana biseyi yap yap yap diye zorlayinca hic yapmiyorum.
İcimden gelmiyo cunku.
Siz nerede ne sekilde rahatsaniz öyle davranin.

Sizden daha önemli degerli yok.
İcinizden geleni yapin.

Kendi aileniz ve Eşinizin ailesi ile aranızdaki açıksa sanki sizin davranislarinizda sorun var gibi geldi bana. Herkes kötü bir siz iyisiniz gibi bir durum olamaz. Sömestrda tatile gidemeyip ailelerin yanına geliyorsanız herkesin gönlünü yapmadan mutluluk olmaz ki.
Ele güne karşı yaşamak böyle bişey.

Benim ailemde ayni seninkiler gibi. Hakli olsamda olmasamda elalem ne der diye hep beni kötüler. Bir keresinde esimle tartistik kayinvalide yüzünden, hakli oldugum halde babam bana agzina s... dedi ve beni evden kovdu. Simdi kendileri dünürüyle küs. En iyisi aileyi hic karistirmamak yoksa iyi olmuyor.

Benim babamda boyle biraz. Kayinvalimdemlerle hic bir iletisimimiz yok kus felan degiliz ama babam surekli gidin arayin deyip durur. Elalem ne dere asla takilmaz ama gidin sorun ilgilenin diye kapisiriz bizde bazen. Biz annemlere yakin oturuyoruz kayinvalidemler de yaklasik 10 km uzaklikta. Bizim arabamiz yok babam arabayi verip hadi annenlere gidin bu aksam filan der, esim de gitmek istemiyorum diyemez bir kac defa alsik arabayi kayinvalidemlere gidiyomus gibi dolastik geldik. Bende babami kenara cekip esim gitmek istemiyo zorlama sen karisma dedim neyse bir suredir ses etmiyo. Ama cok zor oluyo gercekten

Cerkezmisiniz?
Oglunuza cok gecmis olsun.esinizle araniz iyiyse baska seyleri takmayin kafaniza.buyukleri degistiremiyoruz onlarin dogrulari bu sekilde..

Sorun kvdem falan değil aslında burada.sorun iple çektiğim tatilimin zehir olması.yasadigim yerde yapayalnizim.korkuyorum çalışıyorum bu tatile çok bel bağlamıştım. Ne yapayım Allah beterinden korusun
Evet şukretmek lazim evliligin tuzu biberi bunlar

Bug
İyi de adetleri ortadan kaldırmak içi neden çaba göstermiyorsunuz

Başka şehirde muhtemelen öğretmensiniz ya da eşiniz öğretmen

Kalkmayın aşın bunları mücadele edin kendi ailenizle de Kv ile de

He der bu adet derseniz bunalırsınız tabii

Ayrıca tatile giden sizsiniz çocuğu hasta olan sizsiniz bu durumda onlar sizin çevrenizde pervane olmalı
Kendi ailem oluyor pervane ama laf onlara gelince yok.nefret ediyorum bu ayıp kaygısından nefret.bugun rest çektim arkadaşıma gittim.geldigimde annem gün boyu hasta yatmış ki muhtemelen stresten daha bet
Kendi aileniz ve Eşinizin ailesi ile aranızdaki açıksa sanki sizin davranislarinizda sorun var gibi geldi bana. Herkes kötü bir siz iyisiniz gibi bir durum olamaz. Sömestrda tatile gidemeyip ailelerin yanına geliyorsanız herkesin gönlünü yapmadan mutluluk olmaz ki.
Ele güne karşı yaşamak böyle bişey.
Araları açık değil zaten bende ipler onların benim ailemin evine gelmesiyle koptu bende.ben her annemlere gittiğimde onlarda bir gün geliyorlar.bilmiyorum belki gerginlikten bu sefer kaldıramadım gerçekten istemedim yani

Bu arada bugün kvdemdeyim. Ben yokken misafirlere ikram etmesi için derin dondurucusunu doldurdum.kahvaltilarini akşam yemeklerini hazırladım.kayinvalidem teşekkür etti.umarim aileme layık olabilmişimdir belim kopuyor sabahtan beri mutfaktayim

Back
X