• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şaka gibi kaynanama gitmiyorum diye kendi ailemle aram açıldı

Ayaga kalkmak saygi ifadesiyse kendimi epey saygisiz gordum.
Nasil akil vereyim bilemedim. Hic gitmeseniz daha iyiymis gercekten. Gereksiz yere tartisma.
Bizim burdada iceriye erkek girdiginde ayaga kalkilir tabi eskisi gibi degil artik

Erkek dedigimde dede baba dayi amca vs

Bende kimse kendini bisey zannetmesin diye kalmam saygi ifadesi olarak giruyorlar ve bebce hic kimse sirf erkek oldugu icin o kadar saygiyi hak etmez bende gostermiyorum o saygiyi

Bizim burdada iceriye erkek girdiginde ayaga kalkilir tabi eskisi gibi degil artik

Bende kimse kendini bisey zannetmesin diye kalmam saygi ifadesi olarak giruyorlar ve bebce hic kimse sirf erkek oldugu icin o kadar saygiyi hak etmez bende gostermiyorum o saygiyi
Bizde kadın erkek herkese .bende böyle büyüdüm buna takmıyorum.sadece rahat değilim biraz rahat etmek istiyorum ama amanmaman ne desem bos

Valla iyi ki cerkez falan degilmisim kaldiramazmisim cunku:/
Yanlis anlamayin ama gozumde canlandirdim da sinir bi'durum. Tamam buyuk gelince bi'toparlanirsin da ayaga kalk, cikinca bi'daha kalk falan neyin gosterisi bu.
Ben de nisanliyim acikcasi ozel gun, hastalik vs olmadikca kayinvalidemi aramiyorum hos o da beni aramiyo. Ancak ailem surekli sen gelinsin ara modundalar. Yani icimden gelmiyo ki arayinca konusacak bi'seyde bulamıyorum omrumde tas catlasa 6 kere gormusum.

Zaten ne cekiyosak hep su elalem ne der yuzunden.

Bizde kadın erkek herkese .bende böyle büyüdüm buna takmıyorum.sadece rahat değilim biraz rahat etmek istiyorum ama amanmaman ne desem bos

Ya kalkip oturmakla ayaklarim asinmaz ama o insanlarin kendini bisdy zannetme hissine kapilmasini iatemiyorum

Diger kisma gelirsek bi acidan yerden hoge kadar hak veriyorum bende evde tek kiz oldugum icin gelen gidenle vs hep ben ilgileniyorum bazen insanin mirali bozukken cat kapi misafir geliyor iskence gibi

Ama diger bi acidanda bakilinca geccci bi sure hatir gönül icin katlanilir diye dusunuyorum

Ya kalkip oturmakla ayaklarim asinmaz ama o insanlarin kendini bisdy zannetme hissine kapilmasini iatemiyorum

Diger kisma gelirsek bi acidan yerden hoge kadar hak veriyorum bende evde tek kiz oldugum icin gelen gidenle vs hep ben ilgileniyorum bazen insanin mirali bozukken cat kapi misafir geliyor iskence gibi

Ama diger bi acidanda bakilinca geccci bi sure hatir gönül icin katlanilir diye dusunuyorum
Aynen duygularım bu.bugun geldim birsürü is yaptım ama ne oldu yani ne kaybettim diyorum.ama bir yandanda sinir oluyorum oluyorum içim kaynıyor.beni seven güçlü ilişkilerim olan bir ailem var ama tatili bana bu tantanadan zehir ettiler.kim için el için kaynanam kayınbabam için beni kırdılar üzdüler bende onları.bilmiyorum ya ruhum çok asi bu konularda ve bu adetlerin içinde çok yıpranıyorum.bazi arkadaşlar tatilde gelme demiş ama ailemi çok özlemiştim sevdiğim insanlarla vakit geçirmeye insan yüzü görmeye ihtiyacım vardı.zayen dönünce aylarca yalnız kalacağız

Ay hic ugrasamam dogrusu. Gercekten sacmalik.

O kadar uzun ki ,neresinden anlatsam.kimine göre dışardan bakılsa hic sorun yok.esimin ailesiyle gayet mesafeliyim ama hiçbir saygisizligim olmadı bugüne kadar.hatta fazla saygılıyım.hep is yaparım.ayri bir şehirde yaşıyoruz hatta doğuda oldukça sıkıntılı biryerde.somestr için gün saya saya geldim heyecandan ölecektim.ilk gün kvdem lerde kaldım oğlum yolda hastalandı 6.hastalik mi ne zikkimsa burnumdan geldi hiçbiryere çıkamadım.adetlerimiz çok ağır ve bende esimin evinde hiç rahat edemiyorum giyinme oturma kalkma.(kv yada kp odaya girse ayağa kalk odadan çıksa ayağa kalk derecesinde)bunlar sorun değil ben bu sistemle büyüdüm ama bi türlü ısınamadım. Şuraya 10 gün geldim biraz moral depolamak istemiştim.evime geldim herşey iyi hoş.oglum hasta.ve 6 yıllık evliyim ben her annemlere gittiğimde bunlar kesin gelirler oturmaya.bu sefer ruh halimden mi bilmiyorum kaldıramadım istemiyorum bıktım falan dedim.annem babam öyle olmaz ayip falan zaten hiçbir zaman çocukları için değil etraf için yaşamışlardır. Kendimi tam ifade edemiyorum mevzu çok uzun.ama beni kıran çok şey var esimin tarafında.esim bu konuda bişey demezken onlara gidip is yapmıyorum diye annemin babamın tribinden suratından bıktım usandım.keske hic gelmeseydim.nefret ediyorum bu durumdan.iki gün tatile geldim ailemle aram bozuldu.sadece içimi dökmek istedim.iyi aksamlar

öğretmensin sanırım bence tatillerde tatili ailelerle geçirmeyin başka bi yerlere tatile gidin, böylece hem kimsenin suratını çekmezsin hem de dinlenirsin, ailen ya kızımız boşanırsa diye çok korkan ailelerden sanırım, ilk defa da kaynananın evinde niye iş yapmıyosun diyen aile görüyorum, ilginçmiş

Elalem ne der yüzünden robot gibi yaşıyoruz. Siz yanlış birşey yapmamışsınız bende aynı durumda oldum bi keresinde ve ailem bana laf söyledi beni desteklemeleri gerekirken.. Başkalarını mutlu etmeye çalışmayın çünkü işe yaramıyor kendinizden ödün vermeyin kendinizi mutlu etmeye çalışın. Boşverin takmayın hiç bırakın desinler söylesinler bi zaman sonra susarlar :)

O kadar uzun ki ,neresinden anlatsam.kimine göre dışardan bakılsa hic sorun yok.esimin ailesiyle gayet mesafeliyim ama hiçbir saygisizligim olmadı bugüne kadar.hatta fazla saygılıyım.hep is yaparım.ayri bir şehirde yaşıyoruz hatta doğuda oldukça sıkıntılı biryerde.somestr için gün saya saya geldim heyecandan ölecektim.ilk gün kvdem lerde kaldım oğlum yolda hastalandı 6.hastalik mi ne zikkimsa burnumdan geldi hiçbiryere çıkamadım.adetlerimiz çok ağır ve bende esimin evinde hiç rahat edemiyorum giyinme oturma kalkma.(kv yada kp odaya girse ayağa kalk odadan çıksa ayağa kalk derecesinde)bunlar sorun değil ben bu sistemle büyüdüm ama bi türlü ısınamadım. Şuraya 10 gün geldim biraz moral depolamak istemiştim.evime geldim herşey iyi hoş.oglum hasta.ve 6 yıllık evliyim ben her annemlere gittiğimde bunlar kesin gelirler oturmaya.bu sefer ruh halimden mi bilmiyorum kaldıramadım istemiyorum bıktım falan dedim.annem babam öyle olmaz ayip falan zaten hiçbir zaman çocukları için değil etraf için yaşamışlardır. Kendimi tam ifade edemiyorum mevzu çok uzun.ama beni kıran çok şey var esimin tarafında.esim bu konuda bişey demezken onlara gidip is yapmıyorum diye annemin babamın tribinden suratından bıktım usandım.keske hic gelmeseydim.nefret ediyorum bu durumdan.iki gün tatile geldim ailemle aram bozuldu.sadece içimi dökmek istedim.iyi aksamlar
Çok haklısınız. Ailrniz beni.kiler. gibi. Illaki git kal sev say. Halbuki onlar bana iyi olsa ben neden sorun ćıkarayım. Görüyorum sevmiyorlar beni. Ben de onları. Adetlere uymak zorunda degilim. Uymuyorum. Uymayacaģim..

üzülmemenin gel caresi kulak asma ve onları oyle kabul et degismezler o örfe göre büyüdüklerinden. gelinlerinide ailesine yollamak istemezler

Kendiniz için yaşayın anne babanız yada başkaları için değil..

Memleketten uzakta olduğunuz için memlekete gittiğinizde bu tarz sorunlar olur.y anı herkesin sorunu farklı da uzaktan memlekete gidiyorsunuz beklentiler oluyor bir telaş bilmem ne bir de çocuk varsa işler iyice karışır.biz de 9 senedir ailelerden başka memleketteydik 1 senedir artık aynı memleketteyiz aslında şimdi rahat ettik nihayet.onceden gelip onlarda kaliyorduk haliyle bavul toplama derdi ayrı ,ordan oraya ziyaret derdi ayri, şimdi herkes evinde.gerektiginde gidiliyor geliniyor.bu daha sakin bir hayat.tabi genel olarak sorunumuz yoktu ne eşimin ailesiyle ne kendi ailemle.sorunlar olsa belki aynı memlekette olmak sıkıntı olabilir.bu arada benim de ailem aynidir,kvnlere git ,ara aman kızım kırma falan.ben de saygı gosteririm de senin gibi diyecek olsam benim ailem de bana çok kizar

İlk evlendiğimde yaz tatilim ara tatilim böyle burnumdan geliyordu benim de.
Ben saygıda kusur etmeyeyim dedikçe bir baktım kimsenin tatile ihtiyacım olduğu ailemi çok özlediğim gibi şeylere takıldıkları yok.
Ben de peşime düşerek beni boğan babaanneyi onu başıma saran Kv ve eşimi kavga ederek de olsa zorla yola getirdim. Varsın uyumsuz saygısız gelin olayım.
Ne yazık ki huzursuzluk olmadan huzuru bulamıyorsun.

Back
X