Sakatlar Derneği başkanından tartışma yaratan sözler

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
KAYSERİ’de ’Dünya Engelliler Günü’ etkinlikleri kapsamında bir dernek başkanının yerel gazetede yayımlanan röportajında, kazada bir uzvunu kaybeden engellinin ’Bu Allah’ın vergisi, ben bir hata yaptım bu cezayı çekiyorum’ demesi gerektiğini söylemesi, sosyal medyada engellilerin büyük tepkisini çekti.
Sitene Ekle

DHA

Kentte yayımlanan yerel gazetelerin biri, ’Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç’la yaptığı röportajı yayımladı. Kılıç bu röportajda, bir kazada kol, bacak veya parmağını kaybeden bir kişiyi yaşama kazandırmak gerektiğini, kazaları önlemeye çalışmak gerektiğini söyledikten sonra şöyle dedi:

"Kazadan sonra bir yerini kaybeden insanın psikolojisi bozuluyor. Biz bu noktada devreye girmeliyiz. ’Bu Allah’ın vergisi, ben bir hata yaptım, bu cezayı çekiyorum’ demesi gerekiyor. İnsanlar yaşarken hatalarını görürler. Bu hatalara karşılık da Allah tarafından bazı cezalar verilir. Bir kere yaşarken bunu görmek lazım. Allah kulunu çok sever. Kulunun yaptığı hatalara bir aldırmaz, iki aldırmaz, beş aldırmaz. Der ki, ‘Ey kulum sen hala niye kendine gelmiyorsun.’ Bu hadisi şerifte de var. İşte burada müftülüğümüz devreye girecek."

Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç’ın bu sözlerine engelli dernekleri başta olmak üzere bir çok kişi tepki gösterdi. Tepkilerin sosyal medyada çığ gibi artması üzerine açıklama yapan Osman Kılıç, sanki engelli olmanın Allah’ın bir cezası olduğunu söylediği gibi yanlış algı oluştuğunu söyledi.

"Engelli olmak ceza değil, lütuftur" diyen Kılıç, "Bütün engelli arkadaşlarıma söylüyorum; Biz engelliler, Allah’ın en sevdiği kullarıyız. Bazı engelli arkadaşlarımızın psikolojik ve manevi destek alması gerektiğini ifade etmekteyim" diye konuştu.
 
Osman Kılıç, sanki engelli olmanın Allah’ın bir cezası olduğunu söylediği gibi yanlış algı oluştuğunu söyledi.

yanlış algı mı, öyle demişsin işte
 
bi şehrin otizim derneği başkanı mı ne, o da tüm otistikler atesittir onları düzelteceğiz gibi bişey demişti, acaba bu dernek başkanlarını kim seçiyor, ya da nereye başkan olduklarının sorumluluklarının farkındalar mı, en azından konuşurken
 
"Kazadan sonra bir yerini kaybeden insanın psikolojisi bozuluyor. Biz bu noktada devreye girmeliyiz. ’Bu Allah’ın vergisi, ben bir hata yaptım, bu cezayı çekiyorum’ demesi gerekiyor. İnsanlar yaşarken hatalarını görürler. Bu hatalara karşılık da Allah tarafından bazı cezalar verilir. Bir kere yaşarken bunu görmek lazım. Allah kulunu çok sever. Kulunun yaptığı hatalara bir aldırmaz, iki aldırmaz, beş aldırmaz. Der ki, ‘Ey kulum sen hala niye kendine gelmiyorsun.’ Bu hadisi şerifte de var. İşte burada müftülüğümüz devreye girecek."

La havle vela kuvvete, yok yok hakikaten şu son zamanlarda ağzını açan herkesin şaka olduğunu düşünmeye başladım. Bu nasıl bir zihniyettir, bebeği doğuştan engelli olanlara, 3-5 yaşındaki bebesinin eli, ayağı kesilen insanlara ne diyecek acaba bu şahıs?
2 yaşındaki süt gibi bebelerin ne hatası varmışta elleri, ayaklarını kaybediyorlarmış?
Yazık yazık, ağızlarından çıkan sözleri hangi cüretle söylüyorlarlar bilmem ama lafın nereye gideceğini bilemeyecek kadar bilgisizler ve maalesef müslümanlıktan bi'haberler
 
bu kişi normal değil bence..
 
bu kişi normal değil bence..

O zaman dernek başkanlığı yaptırmasınlar, engelli insanlarla alay eder gibiler, kaldırımları görme engelliler için olan kabartma şeritlerle süsleniyor, otistik çocuklara laf söyleniyor, zaten yollar kaldırımlar engelliler için şaka gibi yapılmış, tekerlekli sandalyeler için yapılan rampalar desen komedi.

 
Maalasef seçiliyorlar halkta sesini çıkaramıyor..kaç tane tanıdığım ailenin evladı doğuştan özürlü..ağzı olan konuşuyor Mune..okumuş cahil bunlar..
 
Çok yazık çok, biz bu kafa yapısını değiştirmediğimiz sürece asla gelişmiş bir ülke olamayız, gelişmiş ülke olmak için yalnızca binalar ıvır zıvırlar yapmak yetmez, kafa yapılarımızında gelişmesi gerekir, birçok şeyi aşmış olmamız, yaşam haklarına, insan haklarına dilde değil özde saygı duymayı öğrenmemiz lazım.
Yoksa bizden hiçbirşey olmaz söyleyeyim, okur bir sürü üniversite bitirir meslek sahibi oluruz ama önce insan olmak lazım.
 
bu dernek başkanları biraz özenli seçilse keşke
 


istifa etmesi gerekir aslında da bizde istifa kültürü yok
 
Adam son paragrafında " biz engeliler " demiş . Kendisi hangi günahının bedelini oduyormuş acaba , onu da söyleseydi bari .

Bizler toplumda kimse rencide edilmesin , farklı hissetirilmesin , sıradan yaşasın derken, isterken , başkan olan şahıs insanları hepten bunalıma sürüklemek niyetinde galiba .
Allah akıl versin ne diyeyim .
 
E be adam sen ne gunah isledin de Allah seni kafadan , dusunceden sakat olmakla cezalandirdi.
 


sizin dediğiniz gibi küçük çocukların ne günahı var dedim ben birine ,zekası kıt zat , anası babası yada dedesi birşey yapmıştır onu çekiyor çocuk dedi.İllaki bir yere bağlayacak .Senin de inançsız olduğunu söylüyor böyle bir şey olur mu dediğinde.
Bana kalırsa biz ülkece büyük bir hata yaptık.Bunları bize toplu olarak verdi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…