Kekler - Pastalar Sakızlı Muhallebili Çilekli Pasta ( Resimli )

• Konu Sahibi Konu Sahibi NaF
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

NaF

Sıradanım ama ÖN SIRA'dan
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
10.705
0
206
41
Yazın annem için yaptığım çok basit ve kolay bir tarifi eklemek istiyorum umarım beğenirsiniz :)

1 pk sakızlı muhallebi 3 su bardağı süt ile pişirilir ve mikserle çırpılarak akışkan bir kıvam kazandırılır.

Çilekler yıkanır ve kesilir

Sade pastaban
1 pk sakızlı muhallebi
3 su bardağı süt
400-500 gr çilek
80 gr bitter çikolata
1 pk tart jölesi

Süslemek için damla çikolata

Pastabanın yarısını şekerli süt ile çok hafif ıslatarak üzerine hazırlamış olduğumuz sakızlı muhallebinin yarısını sürüyoruz daha sonra çilek ekleyerek diğer pastabanı üzerine kapatıyoruz ve yine şekerli süt ile hafif ıslatılarak kalan sakızlı muhallebi ile komple pastayı kaplıyoruz.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritip pastanın kenarlarını kaplıyoruz pastanın üzerine kestiğimiz çilekleri yerleştiriyoruz daha sonra damla çikolataları pastanın yan kısımlarına elimizle ekliyoruz.

Son olarak tart jölesini tarifine göre hazırlayarak çileklerin üzerine döküyoruz ki dolapta deforme olmasın kararmasın bozulmasın :) işte bitttiii afiyet olsun

ağzım sulandı gıı.nafcım bunu yapsakta bir dilim yesekmikine?

ağzım sulandı gıı.nafcım bunu yapsakta bir dilim yesekmikine?

Heehee olmaz misafire eşe dosta yapalım şekerim kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 bak ben anneme yapmıştım sende annene yap sonra tombik oluyoruz ye ye kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ay evet evet öyle yapiyim bende oğluşumla kocişime yaparim,azıcık ucundanda tadarım gı.:kedi:

wooowwww görüntü bi harika bacııımmmmm :hulya: ayyy yapsam yarısını ben yerim kesin kaydirigubbakcemile2

ay evet evet öyle yapiyim bende oğluşumla kocişime yaparim,azıcık ucundanda tadarım gı.:kedi:

Azcık tat ama anlaştık mı aklinialirimsmile

harikasın kuşum ya marifetli arkadaşım benim Şeniz

Sağol kuşumm opuyorumnanaktan

wooowwww görüntü bi harika bacııımmmmm :hulya: ayyy yapsam yarısını ben yerim kesin kaydirigubbakcemile2

Hehee inşallah bigün görüşürsek ben yapıcam size bunlardan sempatiksalakcinni

çok güzel gözüküyo nafcım hiç jöleli yapmamıştım denicem mutlaka ama uzun bi süre sonraaa

ellerine sağlık nafımm
kocişin doğum gününe yapıcam inşallah
tarifi aldım

Back
X