• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanal bağımlılık

valla alınsın. sınavdan sonra ağlamasından iyidir.
ben geçen sene okullar açıldığında saatli izin verdim sonra baktım oluru yok vakit nasıl geçiyor anlamıyor.
oyunları sildirdim youtube yasakladım. sadece satranç oynayabildi bilgisayarda.
şimdi o birlikte oynayamadığı için sinirlenip söylendiği sınıf arkadaşları ağlıyor.
Keşke ağlayacağını bilsem sınavdan kötü yapınca ama öyle bir isteği yok düz lise istiyor sırf çalışmamak için. Zaten bulunduğumuz ilde de öyle aman aman güzel bir lise yok.

Açık bir şekilde oyun bağımlılığı kavramı var.
Bir de yeni oyunlar özellikle ücretsizse çok uzun reklamlar izlemenizi veya uzun görevlerle vakit geçirmenizi istiyor. Hele zaman ayarlı olanlar var ki evlere şenlik o saatte o tabletin başında olmanız gerekiyor.

Yani oyunu oynayabilmek için bildiğiniz vergi verir gibi vakit harcıyorsunuz. Hoşgeldin Maltepe vergi dairesi. 🤦‍♀️

Benim önerim zaman kısıtlaması yapmanız, artık hem modem üzerinden hem de tablet üzerinden aile kontrolleri ile saatlik kısıtlamalar getirilebiliyor. Olmadı interneti kesin net çözüm 👍

Konuşarak bir yere kadar halledebilirsiniz, sonuçta pazarlama uzmanları profesyonel.
Eğer günlük ödevini yapmışsa, dersini çalışmışsa onu rahat bırakın istediği kadar dolaşsın.

Önce ders, sonra oyun, disiplin şart bunu bilişimde çalışan biri olarak söylüyorum.

konuşmayla olmuyorsa, defalarca kez konuştuysanız, fazla seçenek yok. internetin kablolarını çıkartın kaldırın bozun gerekirse servis gelcek diyin, 1-2 saat kısıtlama koyun, olmadı kökünden interneti kapattırcağınızı vs söyleyin bazen bı yöntemi yapmak gerekiyor eğer sizi dinlemekte direniyorsa.

Merhaba hepinize. Konu kardeşim hakkında. Kendisi ergenlik çağlarında ve sürekli tabletle bilgisayarla oynuyor. Ders çalıştıramıyorum. Oyunda kaybedince sinirden yastıkları yumrukluyor.Annem bırakmasını söyleyince bırakıyor ama bu seferde sinirleniyor. Oynadığı oyunları biliyorum o konuda sıkıntımız yok. Sizce ne yapmam lazım? Her ergende olabilecek bir problem mi yoksa bizimkine özgü bir olay mı?
Günümüz ergenlerinin çoğunda var bu problem. Hele bir de ders çalışmaktan, online eğitime katılmaktan hoşlanmayan ergenlerde çok daha fazla oluyor. Uzaktan eğitim ve sürekli evde olmakta bu durumu daha da arttırdı. Gençlerin çoğu oyun bağımlısı ve çözüm nedir bilmiyorum

Aynı yaşta kızım ve 5 yasındaki oğlumsattli vermemize rağmen böyle olmuştu.Tableti sattık pc de bozuldu.6 ay evde elektronik cihaz yoktu.İyi ki olmuş rahatladılar.Kardeşin 8 aınıf ve lgs var test ve kitop okuması lazım.Merak etmeyin biraz sıkılır sonra alışır.En fazla 1 hafta zorluk çıkarırılar.

Virüs olmasa disari cikip gezdirin falan derdim ama bu simdilik askiya alinsin.
Kitap alin birlikte okuyun. Kim once bitirecek yarisi yapin. Anlattirin sonra kitabi.
Boyle boyle uzaklasir sanirim.
Ergenlik çağındaki biri, bide erkek, asla yapmaz dediklerinizi. Anca 3-6 yaş çocukaları oyalaya biliriz bu yolla.

Aynı yaşta kızım ve 5 yasındaki oğlumsattli vermemize rağmen böyle olmuştu.Tableti sattık pc de bozuldu.6 ay evde elektronik cihaz yoktu.İyi ki olmuş rahatladılar.Kardeşin 8 aınıf ve lgs var test ve kitop okuması lazım.Merak etmeyin biraz sıkılır sonra alışır.En fazla 1 hafta zorluk çıkarırılar.
Deneyeceğiz artık sıkılsa da yapacak bir şeyi yok en kısa sürede alışmaya baksın.

Virüsten dolayı böyle oldu yoksa kuzenlerim ile oynuyordu. Yarış yapmak istesem kabul etmez. Çok küçük bir çocuk olarak bahsettim galiba ama 8. sınıf kendisi.
Bu sekilde olan cocuklara küçük yaşta tablet alıyor anneler ve sirf kafa dinlemek için oyunlar yukleyip veriyorlar ellerine yani alışkanlık bence sigara veya esrar gibi ve maalesef aileler bunu kendileri yapiyit.3 yasindaki cocuklarin tabletleri var mesela almasan nolur çocuk ne yapabilir sana?
Umarim anneniz de öyle yapmamıştır.
Önerim sert olmak kapat modemi kafasında kır gerekirse bakalım ne oluyor daha 8.sinif haddini bilecek bira daha alttan alirsaniz 2sene sonra hepinizi dövecek yastıkları degil.

Bu sekilde olan cocuklara küçük yaşta tablet alıyor anneler ve sirf kafa dinlemek için oyunlar yukleyip veriyorlar ellerine yani alışkanlık bence sigara veya esrar gibi ve maalesef aileler bunu kendileri yapiyit.3 yasindaki cocuklarin tabletleri var mesela almasan nolur çocuk ne yapabilir sana?
Umarim anneniz de öyle yapmamıştır.
Önerim sert olmak kapat modemi kafasında kır gerekirse bakalım ne oluyor daha 8.sinif haddini bilecek bira daha alttan alirsaniz 2sene sonra hepinizi dövecek yastıkları degil.
Yok hayır pandemiden oldu normalde 1 saat bilgisayarda oynardı o kadar. İnterneti kapatamıyorum çünkü online dersim var şifre değişeceğiz artık.

Benimde kardeşim oyun bağımlısı. Bazen kafasının içinde beyin olmadığını düşünüyorum🙄 lise 2 ye geçti Hala oyun bağımlısı..

Back
X