Sanal ilişkiler yuvar yıkıyor...

Lalle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2009
265
7
96
Yazar Mehmet Paksu, Bugün gazetesinde ve Moral FM radyosunda cevapladığı yüzlerce soruyu Mahremiyet Okulu adıyla 3 kitaplık bir seri haline getirdi. Kendisine gelen mektupları değerlendiren ve onlara tavsiyelerde bulunan Paksu, sanal ortamda kurulan ilişkilerin evlilikleri sarstığını söyledi. Paksu, toplumun anlatmaktan mahcup olduğu bazı konuların evlilikleri yıprattığına dikkat çekti.
.
İlahiyatçı yazar Mehmet Paksu, internet başında geçirilen her dakikanın evliliğin çatırdamasına sebep olduğunu söylüyor. Aile üzerine araştırmalar yapan, kitaplar yazan ve programlar hazırlayan Paksu, günümüz evliliğinin en büyük sorununun internet, sanal ortam olduğunu belirtiyor.
Paksu, yıllardır Bugün gazetesindeki köşesinde ve Moral FM’deki programında cevapladığı soruların bir kısmını Mahremiyet Okulu adıyla 3 kitaplık bir seride topladı. "Mahremiyetiniz mahcubiyetiniz olmasın" sloganı ile yayımlanan kitaplarda toplumda ’ayıp’ ve ’günah’ sayıldığı için sorulup doğrusu öğrenilemeyen, utanılan cinsel duygular, flört, evlilik, aldatma, nişan gibi konulara değiniliyor. İlk kitapta evlilik öncesinde aşk, nişan, nikâh, flört meseleleri ve evlilik korkuları; ikinci kitapta, evlilikte kavgalar, boşanma meseleleri, aile içi problemler; üçüncü kitapta ise aldatmalar, cinsel sorunlar, ikinci evlilikler, internet ilişkileri, eşcinsellik konuları yer alıyor. Kur’an ve sünnet çerçevesinde, Asr-ı Saadet’te yaşanan olayları örnek alarak sorunlara çözüm getirmeye çalışan Paksu, gelen sorulara bakıldığında evliliklerde sanal aldatmaların arttığını dile getiriyor.
Mehmet Paksu, "Birçok kişi ’Gönlüm internetten birine kaydı’, ’Kocam kötü sitelere giriyor’, ’Facebook’tan evlendim, şüphe içindeyim’, ’Sanal ortamda aldatılıyorum’, ’Eşim 24 saat internette, bizimle hiç ilgilenmiyor’ gibi sorunlarını iletiyor. Aile hayatına en büyük yarayı internet açıyor. Bilgisayar ortamında bazen sadece masumane bir şekilde sohbet etmek amacıyla birileriyle tanışılıyor. Bir süre sonra bu ilişki ilerliyor ve hesaplanmayan bir şekilde gelişiyor. Bazen de internette arayış içerisine giriliyor. Bu durum ise evliliklerde huzursuzluğa hatta boşanmalara sebep oluyor." diyor. Aldatılma durumunda eşlerden birisinin metanetini koruyarak olaya soğukkanlı yaklaşması gerektiğini ifade eden Paksu, enkaz altında kalmış bir insanı kurtarmaya çalışır gibi gayret göstererek bir fedakârlık yapmak gerektiğini söylüyor. Paksu, "Duygularına esir olmuş, bir yerde dengesini kaybetmiş olan eşe yardım eli uzatılmalı. Şefkat sinenizi açın, yuvaya bağlayın, kendinize çekin. Oturup soruna çare bulun. Allah’ın sevdiği, iyilik yapan kullardan olun." şeklinde konuşuyor. Ayrıca Paksu, yüzlerce ailenin ikinci evlilikten muzdarip olduğunu dile getiriyor. Gelen sorularda en fazla zorlandığı konunun ikinci eş meselesi olduğunu söyleyen Paksu, sorunun daha çok zengin semtlerde yaşandığını belirtiyor. Türkiye’de her ay 13 bin ailenin boşandığını ifade eden Paksu’ya göre anlatmaktan mahcup olunan, fakat bilinmesi şart olan mahrem sorunlara ancak Kur’an-ı Kerim ve hadislerle çözüm bulunabilir. Günümüz sorunları, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimiz (sas)’in hayatı örnek alınarak çözülebilir.


ZAMAN
 
Son düzenleme:
kadın ya da erkek ! herkes kendine hakim olsa bunlar olmayacak zaten.......Allah akıl fikir versin bu insanlara :35:
 
katılıyorum annem ve babam 6ay once bu ınternet yuzunden ayrıldılar yanı hersey bır ınternetle basladı ve bıttı..
amacına uygun kullanmayı bılene
 
Son düzenleme:
erkeklerın onceden gızlıden gızlıye yapmaya calıstıkları ınternet olunca daha kolaylaştı


eve bılgısyarı al ıstedıgın kadınla konus sohbet et dertleşşş


rabbım hepımızın yuvasını korusun ne dıyelım Allah şaşırtmasın
 
merhaba arkadaşlar benimde derdim sanal aldatma bundan 3 yıl önce eşim msn şifresinin kırıldığını söylemişti bende saf saf inanıp onu kendi msn mdem sildim ozaman 1kızım vardı ama evlendiğimizden beri ilgisizdi bana ikinci doğumumdan sora dahada ilgisizleşti ve ben rüya gördüm içime sıkıntı düştü ve msn şifresini kırdım birde ne göriyim20 tane partner sitesine üyeymiş
ama hiç bi arkadaşı yoktu kimseylede mesajlaşmamış yada silmiş bilemiyorum sordum merak dedi insan merak için 20 siteye üye olurmu birde evlilik siteside var içinde profiline bekarım çocuk yok yazmış yıkıldım ayrılıcam dedim hayır ölürümde bırakmam dedi beni sevdiğini bensiz yapamıyacağını söyledi ve kimseyle yazışmadığını sadece merak için girdiğini söyledi çocuklarının üstüne yemin etti kahve alışkanlığı vardı onuda bıraktı ama msn sinde engellenenler listesinde kız msn adresleri var soruyorum onlar atladı ben engelledim dedi sizce inanmalımıyım ne yapıcağımı şaşırdım yardım edin lütfen
 
Sorun internette ya da teknolojide değil onu kullanmasını bilmeyip, kötülüğüne alet edende. Adamda ya da kadında o potansiyel varmış demek ki, elinin altında internet olunca potansiyelini ortaya çıkarmış. Bu durumda aslında internete minnettar bile olmak gerekir; insanların gerçekte nasıl biri olduğunu ortaya çıkardığı için.
 
Back
X