Sanal intihar

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.473
133
8 ay sonra gelen edit:
Arkadaşlar sosyal medya hesaplarimi kapatalı 1 ay olmak uzere. Cok mutluyum. Yillardir kitap okuyamiyordum bir roman bitirdim yenisini aldim bile. Herkese nasip olur inşallah :)
Konuyu gorunce yazmak istedim...

Merhaba herkese.
Bir zamandir kafamda dolanip duran bir dusunce hakkinda yardiminizi istiyorum
Ben 19 yasindayim, ogrenciyim ve yillardir cok aktif sosyal medya kullaniyorum -her genc gibi
Ama son zamanlarda fark ettim ki
Eskiden gunler daha uzundu bitmek bilmezdi
Eskiden deliler gibi kitap okurdum gun bitmeden kitap biterdi annemgil kitabima para yetistiremezdi. “Yeter yavas oku” dediklerini bile hatirliyorum.
Bir fotograf cekildigimizde guzel mi cirkin mi cikmisiz kilolu mu gorunmusuz takmazdik cunku sadece anı kalsın diye cekilirdik. Simdiyse her gittigimiz yerde binlerce foto cekiliyoruz instagrama atabilmek icin
Yaptigimiz yedigimiz her seyi atiyoruz
Sanki mutluluk şovu yapiyoruz gibi geliyor o medyada
Zamanim bosa gidiyor gibi hissediyorum. Twitter,face,insta,snap hepsini kapatasim var.bir nevi sanal intihar. Ama en cok instada zorlanirim gibi geliyor. Arkadasim kafayi yersin kapatma sakin dedi. Ben de insanlarla iletişimim kesilir mi diye korkuyorum

Sosyal medya kullanmayan var mi? Varsa bunu nasil basardi beni cesaretlendirecek birilerine ihtiyacim var
Kapatma diyenlerin de fikirlerine acigim

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı beni anlatmışsın ya. Ben de 19 yaşındayım. Facebook kapadım zaten kullanmıyorum.
Snap'te eskisi kadar kullanmıyorum onu da kapamayı düşünüyorum ama twitter ve instagramı kapatamam herhalde.

Arkadasim kafayi yersin kapatma sakin dedi
hayat bunlardan ibaret değil neden kafayı yiyeceksin ki ?ben senden yaşça baya büyüğüm.... whatsapp ve kk dışında hiç hesabim yok Ohhh çokta rahatım en azından sahte mutluluk pozlari vermiyorum, kim nereyi gezmiş ne yemiş ne giymiş merak etmiyorum vs .Hayat sosyal medyadan ibaret değil.

Son düzenleme:
Kendinizi nasıl iyi hissedeceğinizi düşünüyorsanız, o yönde karar alırsınız.
Bugün instayı, faceyi kapatmak istiyorsanız kapatın yani. Kapattıktan sonra hayatınıza nasıl olumlu-olumsuz yansıdığını tahlil edin. Arkadaşlarınızın dediği gibi, kafayı yemelere gelirseniz, tüm iletişiminiz koparsa da geri açmak zor değil nasıl olsa :)

Ben sadece instagram kullanıyorum. Yetiyor da artıyor. Çözüm hiç kullanmamak değil, kendine sınır koyabilmek. Daha hiç kitap okumaya vaktim varken sosyal medyada zamanımı öldürmedim.

Telefonla çok ilgiliysen indir telefonuna dergi, gazete. Biraz okur biraz sosyal medyada takılırsın. Boş vakit bırakmamaya çalış. İşsizlikten hep bunlar.

Buna sanal intihar denemez zira intiharın geri dönüşü yok. Hayatına son verirsin ve biter. Ama sosyal medya hesapları geri açılabilir, yeni hesaplar oluşturulabilir. Bunu intihar gibi görüyorsanız kapatınca bunalıma girme olasılığınız yüksek.

Beni soracak olursanız ben kapattım tüm hesaplarımı, zira çok paylaşım yapan biri değilim ve Instagram açtığımdan beri "Kanka beni likelar mısın" ricalarından kurtulamadım. Beni boğduğu için kapattım yani. Ha siz memnunsanız, hayatımda büyük boşluk olur diyorsanız kapatmayın.

Sosyal medya kullanıyorum .
Ama kendımle alakalı bırşey koymaya özen gösterırım .
Eğer ortamdan çok memnunsam tlefonumu asla çıkarmam .

Öyle ki çok yakın arkadaşlarımla okdr az fotom varkı :))

Ben de sadece insta kullanıyorum.
O da çok değil. Can sıkıntısına arada bakıyorum. Güzel görüneyim kaygınız neden var?
Önemli olan anı biriktirmek, mutlu anlar paylaşmak olmalı. .
Sanki reelde hep süper mi görünüyorsunuz?
Hep kusursuz görünen fotolara bakan çok hos kız demiyor bir ton efekt falan var diye düşünüyor emin olun..

Bence bakış açınızı degisseniz sağlıklı bir sosyal medya kullanıcısı olursunuz. Bağımlı değil. .

Merhaba herkese.
Bir zamandir kafamda dolanip duran bir dusunce hakkinda yardiminizi istiyorum
Ben 19 yasindayim, ogrenciyim ve yillardir cok aktif sosyal medya kullaniyorum -her genc gibi
Ama son zamanlarda fark ettim ki
Eskiden gunler daha uzundu bitmek bilmezdi
Eskiden deliler gibi kitap okurdum gun bitmeden kitap biterdi annemgil kitabima para yetistiremezdi. “Yeter yavas oku” dediklerini bile hatirliyorum.
Bir fotograf cekildigimizde guzel mi cirkin mi cikmisiz kilolu mu gorunmusuz takmazdik cunku sadece anı kalsın diye cekilirdik. Simdiyse her gittigimiz yerde binlerce foto cekiliyoruz instagrama atabilmek icin
Yaptigimiz yedigimiz her seyi atiyoruz
Sanki mutluluk şovu yapiyoruz gibi geliyor o medyada
Zamanim bosa gidiyor gibi hissediyorum. Twitter,face,insta,snap hepsini kapatasim var.bir nevi sanal intihar. Ama en cok instada zorlanirim gibi geliyor. Arkadasim kafayi yersin kapatma sakin dedi. Ben de insanlarla iletişimim kesilir mi diye korkuyorum

Sosyal medya kullanmayan var mi? Varsa bunu nasil basardi beni cesaretlendirecek birilerine ihtiyacim var
Kapatma diyenlerin de fikirlerine acigim
kullanmiyorum sizin gbi bunalmistim baktim ki beni yutuyor biraktim .. Mesela ben instagramin acildiginda bilmiyordum yani baya oldu birakali .. Ki yasim da cok genc .. Memnunum cok sacma geliyor

Whatsapp dışında hiç birtanesini kullanmıyorum yaşım 26 ve gayette memnunum hayatımdan. Iletişim sosyal medyayla olmaz zaten bana gereksiz geliyo hepsi..

Başlangıç olarak İnstagram hariç hepsini kapat.
İnstagramda da takip ettiğin kişileri temizle.
400 kusur kişiyi takip ediyordum. Su an 190 larda.
Bir çoğu haftada bir yada 2 paylaşım yapan hesaplar.
Bilmem fi tarihinden kalma bir arkadaşımın hayatını merak etmiyorum.
Yüz yüze görmediğim kimseyi takip etme ihtiyacı hissetmiyorum.
Hatta bunu yapınca diğerleri de boş gelmeye başladı.
Bazen günde 1 saat bazen 3 saat harcıyorum.
Bu zamanı da hayatımın tv izleme kısmından çaldım. :)
Olur yani, sosyal medyasız yaşanır merak etmeyin.

Benim facebook hesabım vardı o zaman reklam yapmam gereken bir işim vardı .
İşimi değiştirdim ve hesabı kapattım. Çok memnunum . Dediğin gibi kitap okuma sayım resmen zıpladı.

Dengeyi tutturmak önemli sevgili @Jocelyn .. Mesela instagramda kalmanız yeterli bence, bu kadar çok hesaba gerek yok diye düşünüyorum. Tümden kapatıp kendinizi strese sokacağınıza, biraz daha makul düzeylerde kullanmaya çalışın. Her gittiğiniz yerde bi şeyleri çekip atma zorunluluğu hissetmeyin. Gerçekten hoşunuza giden şeyleri yapın. Günün belli saatlerinde telefonu elinizden bırakın ve gidin hayatınızı yaşayın, anın tadını çıkarın.

Neden kafayı yiyecekmişsin
Geçtiğimiz sene bütün sosyal hesaplarimi tek bir anda kapattım,silebildiklerimi sildim hatta geçici olarak kapatmadım.
Ki aktifte kullanırdım,şu an müthiş rahatım,açmayı düşünmüyorum halimden memnunum. Kafayı da yemedim,hic kafayı yerim diye de düşünmedim:)
Getirisi olmayan şeylerin götürüsü de olmuyor.

28 yaşındayım hiç sosyal medya hesabım yok.hiç eksikliğini hissetmiyorum gayet memnunum hayatımdan.görüşemek istediğim insanlarla zaten görüşüyorum.ilkokul arkadaşım beni Facebook'tan bulsa nolur.ay sen benim silgimi aldın ben senin saçını çekmiştim muhabbeti mi yapayım şimdi:KK70:

Buna sanal intihar denemez zira intiharın geri dönüşü yok. Hayatına son verirsin ve biter. Ama sosyal medya hesapları geri açılabilir, yeni hesaplar oluşturulabilir. Bunu intihar gibi görüyorsanız kapatınca bunalıma girme olasılığınız yüksek.

Beni soracak olursanız ben kapattım tüm hesaplarımı, zira çok paylaşım yapan biri değilim ve Instagram açtığımdan beri "Kanka beni likelar mısın" ricalarından kurtulamadım. Beni boğduğu için kapattım yani. Ha siz memnunsanız, hayatımda büyük boşluk olur diyorsanız kapatmayın.
Hay bin yaşayın be. Sırf bunu yaptığı için bi arkadaşımı engellediğimi bilirim

Back
X