Sanal intihar

İnsanoğlu sağlık ve zaman konusunda aldanmıştır buyuruyor sevgili Peygamberimiz (s.a.v) . Sosyal medya da boşa zaman harcamak büyük israftır . Hayatından çalmaktır. Özellikle sosyal medyada ki boş şeylerle beyni doldurmak gerçek olmayan ama öyle lanse edilen hayatları takip etmek internette boş vakit geçirmek büyük israftır . WhatsApp yeter de artar bile iletişim için diye düşünüyorum .

Çok zaman kaybettiriyorsa
İnsanlarınkiyle kendi hayatınızı kıyaslayıp kıskanmanıza ya da kendinizi üstün hissetmenize sebep oluyorsa
Günü boşa geçirdiğinizi hissediyorsanız
Yaptığınız her şeyi sırf sosyal medyada paylaşmak için yapıyorsanız kapatın hesapları.

Aslında doğru olan bu tip hesapları dengeli kullanmak olur ancak yaşınız çok genç.

Bende çok kullanıyordumm çok fotograf atıyordum sonra sıkıldım tüm hesaplarımı kapattım şuanda hiç bunalım geçirmiyorum sadece burada aktif kullanıcıyım

Lisedeyken bir arkadaşım adıma facebook açmıştı, nasıl senin facebookun olmaz herkesin var diye. Sonra sürekli kullanmaya başladım. Üniversite bitince onu kapattım instagram açtım bir sene kullandım ondan da sıkıldım üstüne kavgalı olduğum biri de fotoğraflarımı çalıp sahte instagram hesabı açmıştı. Bunu gördüm iyice soğudum, profili şikayet ettim, kendi hesabımı da kapattım. Bir ara kısa bir süre twitter kullandım onda da çok zaman geçirmeye başladığımı farkedince kapattım.
Swarm, snapchat filan zaten açmamıştım. Şimdi whatsapp'ım var ben bu uygulamayı faydalı buluyorum okul grupları filan var arkadaşlarımla haberleşme açısından güzel. Tumblr kullanıyorum genelde hoşuma giden doğa fotoğraflarını filan paylaşıyorum. 26 yaşındayım. Sosyal medyaya karşı mesafeliyim böyle olması iyi bence. Zamanımı boşa harcamamış oluyorum bir de başkalarının hayatlarına bakıp ''neden onda olan bende yok'', ''herkesin hayatı süper benimki sıkıcı'' diye triplere girmiyorum :KK45:

Merhaba herkese.
Bir zamandir kafamda dolanip duran bir dusunce hakkinda yardiminizi istiyorum
Ben 19 yasindayim, ogrenciyim ve yillardir cok aktif sosyal medya kullaniyorum -her genc gibi
Ama son zamanlarda fark ettim ki
Eskiden gunler daha uzundu bitmek bilmezdi
Eskiden deliler gibi kitap okurdum gun bitmeden kitap biterdi annemgil kitabima para yetistiremezdi. “Yeter yavas oku” dediklerini bile hatirliyorum.
Bir fotograf cekildigimizde guzel mi cirkin mi cikmisiz kilolu mu gorunmusuz takmazdik cunku sadece anı kalsın diye cekilirdik. Simdiyse her gittigimiz yerde binlerce foto cekiliyoruz instagrama atabilmek icin
Yaptigimiz yedigimiz her seyi atiyoruz
Sanki mutluluk şovu yapiyoruz gibi geliyor o medyada
Zamanim bosa gidiyor gibi hissediyorum. Twitter,face,insta,snap hepsini kapatasim var.bir nevi sanal intihar. Ama en cok instada zorlanirim gibi geliyor. Arkadasim kafayi yersin kapatma sakin dedi. Ben de insanlarla iletişimim kesilir mi diye korkuyorum

Sosyal medya kullanmayan var mi? Varsa bunu nasil basardi beni cesaretlendirecek birilerine ihtiyacim var
Kapatma diyenlerin de fikirlerine acigim
Ben varım
O hesapların hıc bırı yok
Kızlarım ünide onlarında yok
Ihtıyacta yok
Bızı arayan bulur
Bızde istedıgımızı buluruz konusur yer içer dertlesır vs...
sanırım gerçek hayatta yalnız olmadıgımızdan sanal alem ılhimizi çekmiyor

Merhaba herkese.
Bir zamandir kafamda dolanip duran bir dusunce hakkinda yardiminizi istiyorum
Ben 19 yasindayim, ogrenciyim ve yillardir cok aktif sosyal medya kullaniyorum -her genc gibi
Ama son zamanlarda fark ettim ki
Eskiden gunler daha uzundu bitmek bilmezdi
Eskiden deliler gibi kitap okurdum gun bitmeden kitap biterdi annemgil kitabima para yetistiremezdi. “Yeter yavas oku” dediklerini bile hatirliyorum.
Bir fotograf cekildigimizde guzel mi cirkin mi cikmisiz kilolu mu gorunmusuz takmazdik cunku sadece anı kalsın diye cekilirdik. Simdiyse her gittigimiz yerde binlerce foto cekiliyoruz instagrama atabilmek icin
Yaptigimiz yedigimiz her seyi atiyoruz
Sanki mutluluk şovu yapiyoruz gibi geliyor o medyada
Zamanim bosa gidiyor gibi hissediyorum. Twitter,face,insta,snap hepsini kapatasim var.bir nevi sanal intihar. Ama en cok instada zorlanirim gibi geliyor. Arkadasim kafayi yersin kapatma sakin dedi. Ben de insanlarla iletişimim kesilir mi diye korkuyorum

Sosyal medya kullanmayan var mi? Varsa bunu nasil basardi beni cesaretlendirecek birilerine ihtiyacim var
Kapatma diyenlerin de fikirlerine acigim
Ben varım :) ne face ne instg ne başka bişey yok sadece whatsapp var :) gayet de mutluyum bana saçma geliyor her haltı başkaları görsün diye paylaşmak onların begenmelerini istemek. Resimlerimi kendim için çekilir ve çekerim. Arada bi aileme resim atarim onlar bana atar özlem gidermek için o kadar :) ben bol bol kitap okurum oğlumla vakit geçiririm eşimle yürüyüş yaparım böyle daha mutluyum. Insanlara sosyal medya kullanmamak geri kafalı ya da modern değilmiş izlenimi veriyor onu farkettim. Ama sosyallik sanal alemde değil, aynı şekilde modernlik de öyle :) denemek senin elinde. 1 haftalığına hepsini dondur kapat bak bakalım hayat nasıl ;)

Arkadaşlar sosyal medya hesaplarimi kapatalı 1 ay olmak uzere. Cok mutluyum. Yillardir kitap okuyamiyordum bir roman bitirdim yenisini aldim bile. Herkese nasip olur inşallah :)
Konuyu gorunce yazmak istedim...

Geçenlerde annenle otururken kardeşimin fotoğraflarını gösterdim instadan o da bana da aç bende takio ediyim sizi dedi. Neyse açtık kardeşim arkadaşı kardeşleri derken liste arttı. Bir hafta sonra tekrar gittiğimde kapat şunu sürekli milleti takip etmek nerde napıyo ne yiyo görmek zorunda mıyım öok rahatsız edici dedi.
Sonra sadece çocukları kaldı listede heh şöyle dedi :))
Ben güldüm ama sonra haklısın valla dedim.
Farkında değiliz ama istemeden de olsa kendimizi kaptırıyoruz o dünyaya bir çoğumuz fotoğrafı sırf instaya koymak için çekiyor. İnstada görsünler diye kitap açıyor kahve yapıyo.
Uzun süredir hesaplarım kapalı ama eşimin instasından kopamadım bir türlü kapatınca hiçbirşeyden haberin yokmuş gibi oluyor.
Bir süre denedik de kafamızsa nasıl rahattı ama sinir olduklarını görmüyosun laf sokan oluyo bilmiyosun kafan çok rahat.
Sonra birşey anlatıyorlar a görmedik şu olmuş diyolar a bilmiyoruz derken çok uzakta mı kaldık acaba dursun ama paylaşıma kaptırmayalım çok vakit geçirip unutmayalım kendimizi dedik.
Çok uzattım ama kanayan yarammış benim de :) Şuan sadece over doz kk ve ekşi düşük doz insta var sadece.
Kısacası kullanmıyor olmaktan ziyade tasarruflu ve bilinçli kullanmak yeterli diye düşünüyorum.

Geçenlerde annenle otururken kardeşimin fotoğraflarını gösterdim instadan o da bana da aç bende takio ediyim sizi dedi. Neyse açtık kardeşim arkadaşı kardeşleri derken liste arttı. Bir hafta sonra tekrar gittiğimde kapat şunu sürekli milleti takip etmek nerde napıyo ne yiyo görmek zorunda mıyım öok rahatsız edici dedi.
Sonra sadece çocukları kaldı listede heh şöyle dedi :))
Ben güldüm ama sonra haklısın valla dedim.
Farkında değiliz ama istemeden de olsa kendimizi kaptırıyoruz o dünyaya bir çoğumuz fotoğrafı sırf instaya koymak için çekiyor. İnstada görsünler diye kitap açıyor kahve yapıyo.
Uzun süredir hesaplarım kapalı ama eşimin instasından kopamadım bir türlü kapatınca hiçbirşeyden haberin yokmuş gibi oluyor.
Bir süre denedik de kafamızsa nasıl rahattı ama sinir olduklarını görmüyosun laf sokan oluyo bilmiyosun kafan çok rahat.
Sonra birşey anlatıyorlar a görmedik şu olmuş diyolar a bilmiyoruz derken çok uzakta mı kaldık acaba dursun ama paylaşıma kaptırmayalım çok vakit geçirip unutmayalım kendimizi dedik.
Çok uzattım ama kanayan yarammış benim de :) Şuan sadece over doz kk ve ekşi düşük doz insta var sadece.
Kısacası kullanmıyor olmaktan ziyade tasarruflu ve bilinçli kullanmak yeterli diye düşünüyorum.

Siz o tasarruflu ve bilincli kullanmayi yapabiliyorsaniz ne mutlu size
Benim hesaplar acik oldukca kaptiriyorum kendimi gidiyor :)
Şimdi kafam cok rahat... kim ne yapiyor umrumda degil valla
Arada girip annemden bakiyorum o da 45+ hesabi hep akrabalar var ya da dualar
5 dk durup cikiyor insan istemsizce

Sosyal medya hesaplarım var ama vakit harcamıyorum nadiren açar bakarım bi eksikliğini de hissetmiyorum. Boş vaktimde kitap okurum dizi-film izlerim bi de buraya takılırım. :))))

Her genç öyle değil.
Sosyal medya olarak sadece bu sitede üyeliğim var,diğerlerinde yok.
İnsanlar artık günde 7263626262 fotoğraf çekilip instaya hangisini koyacağım derdinden daha kaliteli dert edinmeli.

Back
X