prenses50 ben sanat tarihi bölümü mezunuyum.bölümümü severek okudum.ama acı gerçek sanat tarihi okuyupta hemen iş bulmak diğer branşlara göre çok kolay olmuyor.ben mezun olalı 4 yıl oldu ve halen işsizim.sanat tarihi bölümünde göreceğin dersler terminoloji,antik sanat,mitoloji ve ikonografi, islam sanatı, teknik resim ve röleve, osmanlı sanatı, minyatür sanatı, batı sanatı, kazı teknikleri vs. ama her üniversitenin ders programı değişik oluyor.özetle mimari,heykel,resim,süsleme gibi konuları erken, orta, klasik, geç devir diye tanımladığımız zamanlarını görüyorsunuz. çok keyifli bir bölüm sanatla ilgileniyorsan hiç sıkılmadan 4 yılın nasıl geçtiğini anlamadan okursun bölümü. ama iş konusunda sıkıntılı bir bölüm. yani mezun olduğunda kimse kolundan tutup seni işe almıyor. iş bulmak için çok çabalamak gerekiyor. müze görevlisi olabilirsin, kültür bakanlığında çalışabilirsin, üniversitede kalıp akademisyen olabilirsin, yabancı dilin çok çok iyiyse turizm alanında iş bulabilirsin.umarım yardımcı olabilmişimdir.başka sorun olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.bol şans...