sancıyı tarif eder misiniz?

hicbirseymi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
2.175
121
163
arkadaşlar bir iki saattir kıvranıyorum öğlende vardı ama azdı yalancı sancılardan şüpheleniyorum çünkü zamanı düzensiz

ama belden giren ve kasıklara inen bir ağrıya sancı deniyormuş
benim hissettğim adet sancısı gibi belden giren bir ağrı değildi
karnımda dalgalanma ile bir şişme ve ağaşıya vvuran bir baskı oluyor
bazen beliminde ağrıdğı oluyor ama belden kasıklara vurma şeklinde hissetmedim
genelde nette belden kasıklara vuran bir ağrı şeklinde tarif edilmiş
benim anlattğım şekilde de sancı olurmu yani kasılma şişme sertleşme ve aşağı vuran bir baskı
buda sancımıdır

çok merak ediyorum bilgilendirirseninz çok sewinirim şimdiden teşkkrler

tam aynisimi bilmiyorum ama gecen gun bendede aynisi olmustu,karnima biseyler batiyo,sancim vardi
sonra gazozz ictim gecti,,meger gazmis
sende dene

bahsettiklerini bir haftadir bende yasiyorum cnm kasiklarimda hafif kasilmalar oluyo karnimda sertlik fln ama bunlar yalanci sancilar sanirim duzenli degiller ama gercek dogum sancisini tarif eden olursa cok iyi olur bende merak icindeyim bu arada 38 haftamdayim ya sen

bahsettiklerini bir haftadir bende yasiyorum cnm kasiklarimda hafif kasilmalar oluyo karnimda sertlik fln ama bunlar yalanci sancilar sanirim duzenli degiller ama gercek dogum sancisini tarif eden olursa cok iyi olur bende merak icindeyim bu arada 38 haftamdayim ya sen
bende 38. haftadayım bugün girdim 38e
inş. hayırlsyla doğmlarmzı yaaprız
tam aynisimi bilmiyorum ama gecen gun bendede aynisi olmustu,karnima biseyler batiyo,sancim vardi
sonra gazozz ictim gecti,,meger gazmis
sende dene

tamam canım deneyim bir

suni sancı yiyen biri olarak tarif edeyim sze adet sncısı gibi değil arkadaslar zaten o sancı geldiğinde kıvrandırıyor sizi dayanacak gibi olmıyorsunuz hemsire yürü demişti adım dahi atamamıstım o derece yani..doğum öncesi adet benzeri sancılar zamanın yaklastığına işarettir sadece blinizden de sancıyı hissetmeniz lazım...

peki açılma nasıl oluyor? açılma olunca kanama oluyormu? yoksa sadce lekelenme falan mı? hani hastahaneye gidipte bilmem kaç cm açılması varmış diyorlar ya... bu hissedilmeyen birşey mi? :26:

benim çok erken ama dün gece banada belden kasıklara inen aynı adet sancısı gibi sancı oldu endişe ettim hatta birden durup duruken olması beni korkuttu ama sanırım kaslma bunlar da biraz erken değilmi sizlerdede bu haftada oluyomuydu ?

Ben 2 gun çektiğim icin cok iyibiliyorum sancıyı. İlk önce belinize bir ağrı giriyor. Daha sonra karnımızın üstünde karşılama olur. Bunu zaten hissedersiniz ve bacaklara doğru ağrı iner. O anda anlarsınız zaten dogum sancısını. Cok deneyimli olmanıza gerek yok :)) en son artık bitsin dayanamıyorum der ve sedyeye atlarsınız. Açılma ise sancilarla beraber olur. Kanamanız olmaz ancak doktor muayenede anlar.

konuyu açtğımda tamamen sorularla doluydu kafam şişmdi minik prensesim kucağımda allahıma şükür sancıyı artık bende yaşadım ve banada düşer galiba artık anlatmak :)))
başlangıç sancıları hafif ama daha önceki adet sancılarınızdan daha farklı yani ben sancı gelirde anlamazsam diyordum hep ama insan farklı bir sancı olunca ve ara ara girmeye başlayınca öyle bir anlıyormuş ki..
benim sancılarım sabahın çok erken saatlerinde başladı saat 7 gibi çok ağrılı değildi o vakitlerde ama ara ara girince şüphelendim ve dk tuttum ilk başlarda bir iki saat arayla az az geliyordu o saatlerde
öğlene doğru bir saat ve yarım saate düştü artık emin olmaya başladım saat 6 7 ye geldğinde 15 20 dklara düştü
saat öleden sonra 6 gibi artık 10 ve 15 dk da bir geliyordu ben banyoya girdim hemen son hazırlıklarımı yaptım ewden çıktğmda saat akşam üzeri 8buçuk sularıydı 9 da hastaneye vardık
5dk ya bir düşmüştü sancılarım ve ebe muayene etti 2 cm olmuş açıklığım sancılar 5 dk ya bir düştükden sonra sancılar geldğinde sızlanmaya başlamıştım ah vah diye ama sancılar2 3 dk ya bir düştü ve açıklğımda 5cm oldğunda artık avaz avaz bağırmaya başlamıştım nihayetinde suyumu patlattı doktorum sonrasındaki aağrılarım ise dayanılmzdı alahtan arasıra kesiliyordu nefes alıyordum
açıklğm 12buçuk sularında
10cm olunca doğum odasına geçtik ve gece 00:15de kızım oldu zor bir doğum yaşadım ama herşeye değerdi :16:

konuyu açtğımda tamamen sorularla doluydu kafam şişmdi minik prensesim kucağımda allahıma şükür sancıyı artık bende yaşadım ve banada düşer galiba artık anlatmak :)))
başlangıç sancıları hafif ama daha önceki adet sancılarınızdan daha farklı yani ben sancı gelirde anlamazsam diyordum hep ama insan farklı bir sancı olunca ve ara ara girmeye başlayınca öyle bir anlıyormuş ki..
benim sancılarım sabahın çok erken saatlerinde başladı saat 7 gibi çok ağrılı değildi o vakitlerde ama ara ara girince şüphelendim ve dk tuttum ilk başlarda bir iki saat arayla az az geliyordu o saatlerde
öğlene doğru bir saat ve yarım saate düştü artık emin olmaya başladım saat 6 7 ye geldğinde 15 20 dklara düştü
saat öleden sonra 6 gibi artık 10 ve 15 dk da bir geliyordu ben banyoya girdim hemen son hazırlıklarımı yaptım ewden çıktğmda saat akşam üzeri 8buçuk sularıydı 9 da hastaneye vardık
5dk ya bir düşmüştü sancılarım ve ebe muayene etti 2 cm olmuş açıklığım sancılar 5 dk ya bir düştükden sonra sancılar geldğinde sızlanmaya başlamıştım ah vah diye ama sancılar2 3 dk ya bir düştü ve açıklğımda 5cm oldğunda artık avaz avaz bağırmaya başlamıştım nihayetinde suyumu patlattı doktorum sonrasındaki aağrılarım ise dayanılmzdı alahtan arasıra kesiliyordu nefes alıyordum
10cm olunca doğum odasına geçtik ve gece 00:15de kızım oldu zor bir doğum yaşadım ama herşeye değerdi :16:

allahım sağlıklı uzun ömürler versin..darısı başıma:)

allahım sağlıklı uzun ömürler versin..darısı başıma:)

amin inş. canım umarım kolay bir doğumun olur ben son haftamda bol bol gezmiştim tam beklenen olası doğum tarihimde doğum yaptım kızım çok dakik galiba :37:

doğunca çok garip oldum ben ya annelik duygusunu kızımla yaşayarak öğreniyorum seninde az kalmış hadi hayırlısı canım

Canim hayirli ugurlu olsun, biraz gec kalinmis bir mesaj ama.. bende merak ediyordum ne yaptin ne ettin diye…anladigima gore normal dogum yaptin. Allahim saglicakla buyutmeyi nasib etsin canim. Buarada bendede hep sanci gelirse ve anlamzam diye korkular var :18:

suni sancı yiyen biri olarak tarif edeyim sze adet sncısı gibi değil arkadaslar zaten o sancı geldiğinde kıvrandırıyor sizi dayanacak gibi olmıyorsunuz hemsire yürü demişti adım dahi atamamıstım o derece yani..doğum öncesi adet benzeri sancılar zamanın yaklastığına işarettir sadece blinizden de sancıyı hissetmeniz lazım...

Ben 2 gun çektiğim icin cok iyibiliyorum sancıyı. İlk önce belinize bir ağrı giriyor. Daha sonra karnımızın üstünde karşılama olur. Bunu zaten hissedersiniz ve bacaklara doğru ağrı iner. O anda anlarsınız zaten dogum sancısını. Cok deneyimli olmanıza gerek yok :)) en son artık bitsin dayanamıyorum der ve sedyeye atlarsınız. Açılma ise sancilarla beraber olur. Kanamanız olmaz ancak doktor muayenede anlar.

Ya kızlar benim erken doğum riskim vardı ama daha önce hiç sancı gibi birşey olmamıştı. Bu iki gündür aynı durumu bende yaşıyorum. Adet olacakmış gibi kasıklarım ağrıyor ve belimde de daha önce hissetmediğim bir şeyler oluyor. Ayağa kalkınca da zorlanıyorum yürürken, hani çok çişe sıkışınca kasıklar ağrıyor ya öyle birşey
Salı günü kontrolüm haftada 1 gidiyorum acaba salıyı beklesem mi

Back
X