Sanırım Başaramayacağım.

YEKTA61

Kırdığın Yerden Kırılırsın...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
9.543
10.806
498
İyi günler kızlar.
Moralim çok bozuk bir de size danışayım istedim.
Ben dgs ile bu sene bilgisayar mühendisliğine geçiş yaptım. Aynı zamanda kamuda çalışıyorum. İstanbul tuzladan kocaeli üniversitesi umuttepeye gidiyorum. 3-4 hafta okula gidemedim iş yerimden dolayı sonradan amirler izin verdi erken çıkmama servisle gidip geliyorum şuan. Meslek lisesi mezunuyum 10 yıl oldu mezun oldu. Mühendislik hayalimdi. Zar zor kazanabildim ama sanırım hayallerimde kalacak. Dersler çok zor geldi direk mat 2 konularından başladı dersler ve ben mat 2 hiç görmedim ilk sınavlarımda mat fizik boş kağıt verdim. Çalıştığım derstende çok düşük aldım. Moralim çok bozuldu okulu bırakmayı düşünüyorum. Hadi diğerleri kötü geçti çalışamadım diye ama çalıştığım dersten de düşük alınca çok üzüldüm. Benle aynı gelen arkadaş var oda çalışıyor gündüz ama onun notları baya iyi. Gerçi benden 3 yaş küçük hem normal lise mezunu birde erkek ben evliyim. Okul iş eviydi derken çok bunaldım. Hangi birine yetişeyim diye. Okulu bırakmayı düşünüyorum belki seneye tekrar girip uzaktan eğitim kazanırım. Sizce napmalıyım çok üzgünüm

Bırakmayın okulu, gerekirse zorlandığınız derslerden özel ders alın.
Maddi durumunuz elveriyorsa işe ara verin yine de mühendislik eğitiminizi tamamlayın.
Sonra pişman olursunuz.
Tecrübeli bir büyüğünüz olarak yazıyorum.

Bu arada kaç yıllık çalışansınız

Ücretsiz izin süreniz doldu mu

Seneye mesela ücretsiz alıp sadece okula devam edebilir misiniz

DGS kolay değil demek ki Temeliniz var

Mat 2 için, youtube'da hocalara geldik var. Oradan limit, türev, integrali logaritme ve karmaşık sayılar videolarını temelden izleyebilirsiniz. Zaten Üniversitedeki mat 2 konuları, integral ve türevden oluşuyor, onları da halledebilirsiniz. Çok da zor değil, çünkü daha çok formül uygulama konuları bunlar, 2-3 haftada halledersiniz.

beni en çok zorlayan haftasonu harici hiç vaktimin olmaması yani iş olmasa halledicem en azından çoğunu ama hem iş hem okul çok yorucu oldu. Haftasonuda evimi temizliyim dersmi çalışayım haftanın yorgunluğunumu atayım bu gelgitlerde adapta olup derste çalışamıyorum verimli.

Bu arada kaç yıllık çalışansınız

Ücretsiz izin süreniz doldu mu

Seneye mesela ücretsiz alıp sadece okula devam edebilir misiniz

DGS kolay değil demek ki Temeliniz var
ücretsiz izin hakkım var ama son sene kullanırım ozmn dersler daha yoğun oluyor ya da çocuk olur Allah korusun ölümü bişey olur lazım olur diye kullanmıyorum

beni en çok zorlayan haftasonu harici hiç vaktimin olmaması yani iş olmasa halledicem en azından çoğunu ama hem iş hem okul çok yorucu oldu. Haftasonuda evimi temizliyim dersmi çalışayım haftanın yorgunluğunumu atayım bu gelgitlerde adapta olup derste çalışamıyorum verimli.
Çocuk yoksa her türlü boş vakit yaratırsın kendine. Temizliği hafta sonuna bırakma. Ben kpss çalışırken hafta içi işten geldikten sonra yapıyordum, hafta içi zaten yoruluyorum. Yarım saat daha yorulurum diyordum. Normalde 10.30-11 gibi kalkarken, der çalıştığım zamalar 9'da kalkardım. Maalesef yorulmadan olmuyor bazı şeyler. Çalışan, evli her kadın bu şekilde.

ücretsiz izin hakkım var ama son sene kullanırım ozmn dersler daha yoğun oluyor ya da çocuk olur Allah korusun ölümü bişey olur lazım olur diye kullanmıyorum

Bence adapte senesi daha zordur

Bu sene elinizden geldiği kadar uğraşın

Olmazsa derslerden kalırsınız seneye izin alır yüklenirsiniz

Kurum 6 ay 6 ay verirse iki ayrı yıl alır okula gidersin o süreçte

Çocuk olursa onun izni ayrı onu her şartta alırsın zaten

Çocuk yoksa her türlü boş vakit yaratırsın kendine. Temizliği hafta sonuna bırakma. Ben kpss çalışırken hafta içi işten geldikten sonra yapıyordum, hafta içi zaten yoruluyorum. Yarım saat daha yorulurum diyordum. Normalde 10.30-11 gibi kalkarken, der çalıştığım zamalar 9'da kalkardım. Maalesef yorulmadan olmuyor bazı şeyler. Çalışan, evli her kadın bu şekilde.
sınava hazırlandığım dönemde bende öyleydim 7ye kadar eviydi yemeğiydi hallediyordum 11 e kadar ders çalışıyordum haftasonu dershaneye gidiyorudm arada motivasyon olsun nefes alayım diye kaçamakta yapıyordum. Şuan aşırı koşturmaca akşam 10.30 ve 11.40 da eve geliyorum pert bir halde. Osatten sora ancak dinlenip yatıyorum haftasonuda psikolojim bozuk birşekilde dur evi toplayım çalşırım. Hangi dersi çalışsam acaba modunda geçiriyorum:S

Şu hengamenin içine bir de çocuk katmayın gözünüzü seveyim,gerekli tedbirleri alın.
Hem size hem çocuğa yazık olur.

Ben size bir tavsiye de bulunayim. Ozelders siteleri var oradan aynı bölümde okuyan öğrenci bulun çok uygun fiyata ozelders alın. Gerçekten başarılı olursunuz. Bu dediğimi dikkate alın gerçekten ise yarar. Ve okulu bırakmayın daha doğrusu hayalinizi bırakmayın lütfen. ..

Back
X