sanırım ben safın tekiyim:((

Evet sanırım safım ben ! Evlenmisim , ipleri de eşimin eline tutusturmusum Ama yeni farkediyorum!!
Ben aslinda calisan biriyim atanamadim ama özel sektörde mezun oldugumdan beri çalışıyorum. Ona ragmen kendime bisey alirken 10 kere düşünüyor, mumkunse indirim ,sezon sonu yada marka olmayan eşyalar aliyorum.

Ama bakiyorum da daha hayatinda hic çalışmamış BAZI bayanlar ;altinda arabasi üstünde en şık kıyafeti o alışveriş merkezi benim bu kurs senin geziip duruyor.
Evine duzenli temizlikcisi geliyor çocuğu da krese veriyor oohhhhhh ne ala !

Ben gbi SAF da afedersiniz es.k gbi çalışıp saf saf gelecege yatirim yapayim ,bu yaz gidecegimiz tatil parasini cikarayim diye uğraşıyorum ..mehirimle alinan arabayi eşim lutfettiginde kullaniyorum... guya araba benim .. o benden izin isteyecegi yere ben istiyorum ondan.
28 yasindaydi evlendigimizde. babasina bir araba aldirtamamis (babasi varyemez amca resmen)

Elimde imkanim varken boyle oldugum icin kiziyorum kendime !!! VE KOCAMAAA

Burada normal olan sensin, hiç çalışmadan kocasına spor araba aldıran değil. Öyle birşey olsa sen zaten ezilirsin altında istemezsin. Boşver. İpleri kaptırma olayına gelince. Hahhayt evde herşeye ben karar veriyom diyip de kocişinden izin alıp bir yere bile gidemeyenleri de gördük. Kocan akıllı ve dürüst bir adamsa bırak ipler onun elinde olsun senin deyiminle. Saf veya gerizekalı değilsin. Yani belki öylesindir de şu anlattığın şeylere göre değilsin en azından.:KK54:

hey allahım ya, kadın burada geleceği için yatırım yapmaktan, en basitinden tatil için para biriktirmekten usanmış ve hiçbir emek harcamadan hazıra konan gruba sinir olduğunu dile getirmiş. Verilen cevaplara bak 'sen de ye'. İşte türk kadınının en büyük sorunu. Zekaya bak!!! Sen de ye!!! heeee oldu.

Kendimi doğru ifade edemedim belli ki.
Benim bahsettigim kisilerin kazanci bizden daha cok degil hele de ben de calisiyorsam ...

Aslinda arabam var kazancim da var ben neden böyle rahat olamıyorum diye kendime kızıyorum ama herkes anlamak istedigini anliyor:KK12:
Tabiki herkes kendine göre anlayıp yorumluyor hele ki yazı dilinde.
O zaman senin için fazla tutumlusun diyelim :) kimse öbür tarafa götürmüyor. Geleceğini de garanti altına alarak ye gitsin paraları!

yahu burada sorun hanımın üslubu ve kendini ev kadınlarını ezerek tanımlaması
ev kadınının evde otururken elbiseye ihtiyacı yokmuş, para kazanmayı bilmediğiklerinden çok para harcıyorlarmış.hatta en çok onlara sinir olmuş. gerçekten böyle de olabilir. ama amaç ne yani. toplaşıp ay tatlım haklısın bunlar böyle mi diyeceğiz .e sana ne denir yani.

insanlar da haklı olarak hayatından memnun değilsen bunun sebebi sensindir diyor.rahat rahat harcama hayali kuruyorsan o yönde tercih yapsaydın.sinirlenmen gereken bu kadınlar değil deniyor. yoksa burada her zaman ekmeğini eline al,çalış denir. ev kadınlığının muhteşem olduğu ya da olmadığı falan tartışılmıyor.

Konu sahibi o kadınlara kızmıyo kıskanmıyo, ben neden yapamıyorum demek istiyo bence, ben mi safım diyo, millet çalışmadığı halde rahat harcıyo ben kendi paramı harcayamıyorum diyo :KK47:

Evet sanırım safım ben ! Evlenmisim , ipleri de eşimin eline tutusturmusum Ama yeni farkediyorum!!
Ben aslinda calisan biriyim atanamadim ama özel sektörde mezun oldugumdan beri çalışıyorum. Ona ragmen kendime bisey alirken 10 kere düşünüyor, mumkunse indirim ,sezon sonu yada marka olmayan eşyalar aliyorum.

Ama bakiyorum da daha hayatinda hic çalışmamış BAZI bayanlar ;altinda arabasi üstünde en şık kıyafeti o alışveriş merkezi benim bu kurs senin geziip duruyor.

Ben gbi SAF da afedersiniz es.k gbi çalışıp saf saf gelecege yatirim yapayim ,bu yaz gidecegimiz tatil parasini cikarayim diye uğraşıyorum ..mehirimle alinan arabayi eşim lutfettiginde kullaniyorum... guya araba benim .. o benden izin isteyecegi yere ben istiyorum ondan.
28 yasindaydi evlendigimizde. babasina bir araba aldirtamamis (babasi varyemez amca resmen)

Kocanız ile aranızdaki sıkıntı tartışılabilir ama kendinizi ev hanımları ile kıyaslamanız yanlış .Ona bakarsanız kocasının durumu çok çok iyi olup çalışan bayanlar da var .Herkes aynı zenginlikte ve imkanlarda olmayabilir .Hayata bakış açınız çok yanlış bence .

Bende öğretmenim ama evlendiğimden beri hiç çalışmadım. Bence hem gelir meselesi gemde eşinin gönül açıklığı meselesi. Eşim evlendiğinde 25 yaşındaydı evi se arabası da vardı. O yuzden illa yatırım derdimiz olmadı benim arabam da var istediğim gibi alışveriş de yaparım duzenli yardımcı kadın da gelir 15 günde. Ama bunların hepsi ciddi masraflar eğer durumunuz iyi değilse yapılması zor. Ha bu arada bende sezon sonunu beklerim çoğu zaman çok beğendiğim seyleri alır gerisini indirimde alırım. Indirim varken niye pahalıya alayım ki :) senin düşünmen gereken şu durumunuz müsait ona rağmen mi harcamıyorsun yoksa yatırım ve ileride rahat olmak için mi. Eşimin de benim de mantığımız şu eşim bu kadar yoğun çalışıyorsa rahat etmem için eğer ben rahat yaşamayacaksam eşimde az çalışsın yanımda dursun

Konu sahibi o kadınlara kızmıyo kıskanmıyo, ben neden yapamıyorum demek istiyo bence, ben mi safım diyo, millet çalışmadığı halde rahat harcıyo ben kendi paramı harcayamıyorum diyo :KK47:
öyle olsa şunu yazmazdı diye düşünüyorum. Ben annemden böyle gordum o ev hanimiydi olsa da harcayamazdi cancagizim. Onun icin nerelerden nerelere geldik Allaha Şükür

safım demek ironi yani kendisinin erdemli bi iş yaptığını düşünüyor. bu kadar kadın salak değil ki. cümlelerinden alt metin okunuyor. harcayan ev kadınına kıl hatun,ben çalışıyom da harcamıyom size nooluyo diyo

kocamın parasını çatır çatır yerim.
senin problemin kendinle bence.
diğer kadınlara suç bulma.

çok harcayıp harcamama çalışıp çalışmamayla bağlantılı değil ki. ailenin imkanları ile ilgili , çalışmayan bir kadın eşi asgari ücret alıyorsa istese de rahat harcayamaz zaten. ama kocası çok iyi durumdaysa o niye harcıyor diye kızmamız saçma. o zman bütün zenginlere niye harcıyolar diye kızalım..
bence konu sahibi onlara kızmaktansa kendine kızıyor ama yanlış ifade etmiş. kendini başkası ile kıyaslama kendin ile kıyasla ki sürekli ileri gidebilesin

öyle olsa şunu yazmazdı diye düşünüyorum. Ben annemden böyle gordum o ev hanimiydi olsa da harcayamazdi cancagizim. Onun icin nerelerden nerelere geldik Allaha Şükür

safım demek ironi yani kendisinin erdemli bi iş yaptığını düşünüyor. bu kadar kadın salak değil ki. cümlelerinden alt metin okunuyor. harcayan ev kadınına kıl hatun,ben çalışıyom da harcamıyom size nooluyo diyo
Öyle mi demiş orasını okumamışım.. Yapamayan insan tamam özenir ben de özeniyorum yeri geliyo rahat yaşayan hatunlara ama kimseye de gıcık olmanın bu kdar aşırı kıskanmanın anlamı yok ki herkesin bütçesi hayatı kendine, yapamıyosam da onlar gibi yapabilmek için çalışırım çabalırım bütçeme göre sosyallik yaratırım

kocasının parası olan harcıyo millete bakacağına sen kendi kocanı düzeltmeye çalışsana. ben de çalışıyorum, kimsenin eline de ip filan vermedim dünya borç ödüyorum ama yine de kendime dert edecek kadar sıkmıyorum canım istiyosa geziyorum eşya da alıyorum eşim böyle şeylerin konuşulmasına bile sinir olur asla karışmaz ne kadar alırsam alayım. senin tek sorunun eşin başkalarına haset etmek problemini çözmez

Back
X