sanırım bi gazman doğurdum ben yaaaaaaa

snur42

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2009
3.735
11
0
Konya
kızlar bebeğim 22 günlük oldu ve 2 haftadır gazıyla başım derttte
denemedim şey kalmadı
zinco damladan tut da humana nın çayına kadar
yediklerime elekten geçiriyorum resmen
ne gz yapar ne yapmaz
hergün rezene içiyorum ama hala çok gazlı
ve çokta emmek istiyor
sütümde ii çok şükür
ama bebem gazından n güzelce emiyor n de uyuyor
yüzüstü yatırıyorum masaj yapıyorum ama
tükenmiyo bi türlü
bu gazların sonu yokkkk
terden ölsemde patikle geziyorum gaz olmasın diye bnde
ama bebem hala çok gazlı
gecelemiz gündüzümüz birbirine girdi
offff ne yapcam bn yaaa
valla ağladı ağlayacak die diken üstündeyim
nete bile zor girdim şimdi
kuzuma kıyamıyorum yarım saate hatta daha kısa sürede uyanıyo
emmek istiyo ama kıvranıyo emerken resmen
kaldırıyorum gazını çıkarıyo biraz emerken yine oluyo
ağzından hava almaması için özen gösteriyorum
iki saate bi emzirsem gaz olmazmış ama
imkanı yok durmaz iki saat
yıkıyo ortalı
şimdi annem var ikimiz bakıyoz ama yakında
yalnız kalınca ne yapcam bn ya
bakamıcam die aklım çıkıyor
ne yapıyım sizce önerileriniz neler:1no2::uhm:

Son düzenleme:
canım anlasılan o kı cok bunalmıssın
ama daha durr 3 aya kadar dayanman gerekecek kötü haber ama :(
cunku bebekler ıcın ne yaparsan yap ki herseyı de yapmıssın ve yapıyorsun masallah
gaz oluyor canımm

canım gaz olayı oyle malesf. bzımkının 4 ay surdu. battanıyede sallayıp uyuttuk hep alıst ona da ama napıcaksın uyumuyor cocuk. senın gbı herseyı denemıstım.bebege damlalar. kendıme rezeneler, muskatlar, gaz yapacak seylerı yememeler. ama hıcbırı kar etmıyor. dr ların dedıgı de 3 ay cekıceksınız.evde tekken onunla bırlıkte bende aglamıstım kac kez. Allah yardımcınız olsun ama sunu bıl ki gececek. ve annelık cok guzel oldugu kadar da yorucu bı yolculuk. her donem baska seylerı cıkıyor. bızım dişler mesela su an.

canım bebeğin hayırlı olsun öncelikle,birde kimyon çayını dene istersen ve çok da kendini yıpratma,acı yemekler dışında -bence- çok da yiyecek ayırma,bebişini üşütme.Söyleyebileceklerim bunlar,kolay gelsin,haa bir de şunu unutma:yalnız değilsin hepimiz o yollardan geçtik,geçiyoruz,yalnız değilsin.

çok teşekkürler kızlar ya allah razı olsun
evet anladımki herkez bu sorunu yaşıyor
annelik ne kadar mühim birşeymiş meğerse
tavsiyelerinizi denicem inş.

canım sabredicez başka yapacak bişey kalmamış bak herşeyi yapmışın...

maksımencım ben gecen bısey kesfettım altını degısırken bacaklarını mıdesıne dogru ıttır o zamanda cıkarıyor ben tevafuken kesfettım gecen gun

canım yaa.malesef öyle yapacak bişey yok.sen nekadar üstüne düşersen okadar sorun oluyo.biraz rahatlamya çalış .stres yapma canım.benim doktor emsin biraz devam ederken memeden al bi gazını çıkarmaya çalış sonra aynı emdigi gögüsle emzirmiyi devam et diyo.yani gaz birikmesin diyo.rabbim çook şükün ne zeynoda yaşadım gaz olayını.şimdi defnedede gaz yok zavallım bir iki pıt pıt sırta vuruyoz çıkıyo.offf bide gaz olayım olursa zati işim harap iki çocukla..sabır canı.bide beni dedigim gibi yap istersen..

benim maşşallah kızımı büyütürken hiç gaz sorunumuz olmadı, çok şaşırtıcı ama ben kızımın gazdan ağladığını hiç bilmem, ama amcamın eşiyle aynı zamanlarda doğum yaptık onların bebeklerinde gaz sorunu oldu, onlar eczanede satılan tamamen bitkisel bir ilaç ya da damla ne olduğunu bilmiyorum TıRYAK adında bişey kullandılar, o kesmiş bebeğin gazını, gazı olduğunda 1 damla veriyorlarmış bebeğe, hatta yengem 2 çocuğumda da ben bunu kullandım diye bana iyice tavsiye etmişti, amabizim kızda gaz problemi yaşanmadığından ben almamıştım, eczaneye her gidişimde görüyorum şişeyi.

istersen eczaneye ya da doktorunabir sor, bir de bu bahsettiğimi dene.

görümcemin bebeği de gazlıydı daa,, ayy o bebek ağladıkça benim içim çıkıyorduu

canım allah bağışlasın yavrunu
maalesef bu gaz olayını biz de yaşadık
bazı arkadaşlar yazmışlar gerçi ama ben şöyle bir toparlamak istedim

bir arkadaşın dediği gibi emzirirken aralarda gazını çıkartıp devam et gaz fazla birikince çıkmıyor
gazını çıkartamazsa bacaklarını karnına doğru ittir fakat dizlerinden tutma
tarif etmeye çalışayım 4 parmağın bacak üst kısım ön yüzünde başparmağın arka yüzünde kalacak şekilde tutup önce tek tek karnına doğru bacaklarını ittir mesela 3 sağı 3 solu sonrasında 2sini birden aynı anda
bu hareketi arka arkaya bir kaç set yaptığında alttan gaz çıkartıyor genelde
alttan çıkmıyor da üstten varsa da bu hareket o gazı da hareketlendirdiği için kaldırıp omzunda gaz çıkartmaya kalktığında da gazı çıkıyor
bir de ayaklarına ve karnına ısıtılmış havlu ile kompres yapmak rahatlatıyor - drumuzun tavsiyesi kocakarı tavsiyesi değil :)

ne yazıkki benim oğlum 1 yaşını geçmesine rağmen hala 1-2 haftada 1 gece gaz problemi yaşıyoruz:(

babuline diye bitisel bir şurup var bizde doktorumuz önermişti biz onunla rahat ettik tavsiye ederim

bizede dr muz sap simplex vermişti bitkisel günde 3 kere 7 damla kullanmıştık çok rahat etmişti yavrum hatta bazen hala veriyorum rahatlatıyor epey

canım yaa.malesef öyle yapacak bişey yok.sen nekadar üstüne düşersen okadar sorun oluyo.biraz rahatlamya çalış .stres yapma canım.benim doktor emsin biraz devam ederken memeden al bi gazını çıkarmaya çalış sonra aynı emdigi gögüsle emzirmiyi devam et diyo.yani gaz birikmesin diyo.rabbim çook şükün ne zeynoda yaşadım gaz olayını.şimdi defnedede gaz yok zavallım bir iki pıt pıt sırta vuruyoz çıkıyo.offf bide gaz olayım olursa zati işim harap iki çocukla..sabır canı.bide beni dedigim gibi yap istersen..

tmm canım bide bunu denicem inş faydası olur
çok teşekkür ederim
benim oğluşumda çok hızlı emiyor belki ondandır
sanada kolay gelsin yaaaa rabbim sabır versin

Son düzenleme:
canım allah bağışlasın yavrunu
maalesef bu gaz olayını biz de yaşadık
bazı arkadaşlar yazmışlar gerçi ama ben şöyle bir toparlamak istedim

bir arkadaşın dediği gibi emzirirken aralarda gazını çıkartıp devam et gaz fazla birikince çıkmıyor
gazını çıkartamazsa bacaklarını karnına doğru ittir fakat dizlerinden tutma
tarif etmeye çalışayım 4 parmağın bacak üst kısım ön yüzünde başparmağın arka yüzünde kalacak şekilde tutup önce tek tek karnına doğru bacaklarını ittir mesela 3 sağı 3 solu sonrasında 2sini birden aynı anda
bu hareketi arka arkaya bir kaç set yaptığında alttan gaz çıkartıyor genelde
alttan çıkmıyor da üstten varsa da bu hareket o gazı da hareketlendirdiği için kaldırıp omzunda gaz çıkartmaya kalktığında da gazı çıkıyor
bir de ayaklarına ve karnına ısıtılmış havlu ile kompres yapmak rahatlatıyor - drumuzun tavsiyesi kocakarı tavsiyesi değil :)

ne yazıkki benim oğlum 1 yaşını geçmesine rağmen hala 1-2 haftada 1 gece gaz problemi yaşıyoruz:(

ay olurmu kocakarı tavsiyesi
teşekkürler canımmm
oğlanlarda daha çok oluyor sanırım değilmi
allah herkeze kolaylık versin:Saruboceq:

Bir gazman da benden. Doğduğu günün gecesinden itibaren hem de. Çırpına çırpına ağlıyor yavrum. ıçim gidiyor. ılaç da veremiyoruz. 15 günlük olmadan vermeyin dedi doktor. Çok zormuş ya. Gözünün içine bakıp medet umuyor senden nasıl ağlıyor Allah daha zorlarını vermesin ya. Ne zormuş annelik babalık. Altı üstü gaz sancısı insanın yüreği sökülüyor. Allah ciddi hastalık yaşayan çocukların anne ve babalarına sabırlar versin yardımcısı olsun.

arkadaşlar bizde gaz sancısı sorunu yaşıyoruz.nette bunu nasıl aza indirebilirim diye araştırma yaparken bakın ne buldum sizlerle de paylaşmak istedim.

alıntıdır....

biz de gaz sancısı çektik..çok tecrübeli çok danışılan televizyonda görüş bildiren bi doktorumuzun görüşlerini sizlerle paylaşmak istiyorum..anneden bebeklere uzanan boru şeklinde bir sistem yoktur bu sebeple annenin yedikleri bebeğe gaz yapmaz..böyle bir sistem yoktur..sütü yapan sıvıdır..süt üşümesi diye birşey yoktur üşütmek gaz yapmaz..gazı yapan bebeğin anne memesini tam kavrayamamasından dolayı hava yutmasıdır..tüm insanlarda gaz olur ama hareket ederek bunu gün içinde atarlar..bebeklerin hareket etmemesi sorunu ortaya çıkarır..ameliyatlı sezeryenli hastaları hemen yürütmeye çalışmaları yatalak hastaları sık sık döndürmeleri bu yüzdendir..sab damla büyükler içindir..rezene işe yaramaz gazı çıkarmaz sadece biraz rahatlatır..kullanacağınız her ilaç bağırsağı tembelliğe alıştırır..her memeden sonra bebeği omuza dayayarak beliyle poposu arasına yani mideye baskı yapacak şekilde arkaya bebeğin yanaklarını titretecek kadar avuçiçiyle pat pat vurmak ve geğirtmek gerekir..bunu yapmazsak hava bağırsağa iner ve aşağıdan daha zahmetli ve uzun zamanda çıkar..bebeği 5-10 dakika emzirdikten sonra bu yöntemle geğirtin ve gazları yukardan halledin..eski toplumlarda ve köylerde zannediyormusunuz tarlada çalışan anne saatlerce bebeğin gazını çıkarıyordu..bebeği sırtına bağlayarak kendi beden devinimleriyle bebeği hareketli kılıyordu..salıncakların ve sallanan beşiklerin yerini yatakların alması da sorunu arttırdı..SONUÇ:o zaman ne yapacağız..bol sıvı alacağız..bebeği emzirirken başını gövdesinden yukarıda tutarak ve gazını sık sık çıkartarak emzireceğiz gazı bağırsağa indirmemeye çalışacağız..bebeğimizi sling denilen heybelerle (nette nasıl yapılacağı anlatılıyor) sırtımıza bağlayıp gün içinde hareketimizden faydalanmasını sağlayacağız..hem ellerimiz boş kalacak hem bebeğimiz gazını çıkaracak..salıncak kullanacağız bebeğimizi hareketsiz bırakmayacağız..ve unutmayın ağlamak bebeklere acı çektirmez annelere çektirir..bebeğimiz sorun bize ne kadar büyük görünürse görünsün zarar görmüyor ve bu durum geçici..kolaylaştırmak bizim elimizde..

birde drumuz babuline diye bitkisel bir şurup verdi çok zorda kalınca sütümle karıştırıp yarım çay kaşığı veriyorum.

arkadaşlar bizde gaz sancısı sorunu yaşıyoruz.nette bunu nasıl aza indirebilirim diye araştırma yaparken bakın ne buldum sizlerle de paylaşmak istedim.

alıntıdır....

biz de gaz sancısı çektik..çok tecrübeli çok danışılan televizyonda görüş bildiren bi doktorumuzun görüşlerini sizlerle paylaşmak istiyorum..anneden bebeklere uzanan boru şeklinde bir sistem yoktur bu sebeple annenin yedikleri bebeğe gaz yapmaz..böyle bir sistem yoktur..sütü yapan sıvıdır..süt üşümesi diye birşey yoktur üşütmek gaz yapmaz..gazı yapan bebeğin anne memesini tam kavrayamamasından dolayı hava yutmasıdır..tüm insanlarda gaz olur ama hareket ederek bunu gün içinde atarlar..bebeklerin hareket etmemesi sorunu ortaya çıkarır..ameliyatlı sezeryenli hastaları hemen yürütmeye çalışmaları yatalak hastaları sık sık döndürmeleri bu yüzdendir..sab damla büyükler içindir..rezene işe yaramaz gazı çıkarmaz sadece biraz rahatlatır..kullanacağınız her ilaç bağırsağı tembelliğe alıştırır..her memeden sonra bebeği omuza dayayarak beliyle poposu arasına yani mideye baskı yapacak şekilde arkaya bebeğin yanaklarını titretecek kadar avuçiçiyle pat pat vurmak ve geğirtmek gerekir..bunu yapmazsak hava bağırsağa iner ve aşağıdan daha zahmetli ve uzun zamanda çıkar..bebeği 5-10 dakika emzirdikten sonra bu yöntemle geğirtin ve gazları yukardan halledin..eski toplumlarda ve köylerde zannediyormusunuz tarlada çalışan anne saatlerce bebeğin gazını çıkarıyordu..bebeği sırtına bağlayarak kendi beden devinimleriyle bebeği hareketli kılıyordu..salıncakların ve sallanan beşiklerin yerini yatakların alması da sorunu arttırdı..SONUÇ:o zaman ne yapacağız..bol sıvı alacağız..bebeği emzirirken başını gövdesinden yukarıda tutarak ve gazını sık sık çıkartarak emzireceğiz gazı bağırsağa indirmemeye çalışacağız..bebeğimizi sling denilen heybelerle (nette nasıl yapılacağı anlatılıyor) sırtımıza bağlayıp gün içinde hareketimizden faydalanmasını sağlayacağız..hem ellerimiz boş kalacak hem bebeğimiz gazını çıkaracak..salıncak kullanacağız bebeğimizi hareketsiz bırakmayacağız..ve unutmayın ağlamak bebeklere acı çektirmez annelere çektirir..bebeğimiz sorun bize ne kadar büyük görünürse görünsün zarar görmüyor ve bu durum geçici..kolaylaştırmak bizim elimizde..

saol pınarcım bızde de aynı sorun war aglamak gercekten ondan cok bana acı verıyor :çok üzgünüm:

Maksimem canım sanki yazdıklarında kendimi gördüm benim yavrumda aynı uykusunda dahi ağrıdan kıvranıyo canım inliyo ben doktora götürdüm hiç bişi vermedi 3 aya kadar çekecek dedi nasıl dayanacak bilmiyorum içim gidiyo kuzuma.bizde zinco aldık doktor vermedi ama oda fayda etmiyo.hem yemek istiyo gaz sıkıştırıyo anlayacağın aynı dertten muzdaripiz.inşallah 3 ay sonundda olmaz bekleyecez canım

Back
X